• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
TOP MAISTORA - специалист
Здравей тази пяна се исползва само за идеално прави повърхности заложи на лепилото иначе няма да можеш да подведеш изолацията във една равнина
nellyx - напреднал
лепила съм и с пяна, и с лепило. Пяната наистина изисква гладка стена защото при долепване до стената, пяната се сплесква (в нея има много въздушни мехурчета и е още мека) и няма как да се компенсират неравностите на стената.
Dansaver - специалист
ако успееш да намериш повече от 25кг плътност както пишеш не се колебай и слагай 5-ца, това ще рече че на пипане стиропора трябва да е твърд почти като фибран (XPS)!

относно пяната съм писал достатъчно, но да повторя някой неща
- няма никакъв проблем да се обират неравности от 2-3 см. с пяна, но си вдигаш разхода примерно на 3м2 с една пяна и въпреки това:
- забрави да лепиш на гола тухла с пяна
- нормално една пяна покрива 5 до 6м2, ако налепите повече значи правите компромис с качеството на изпълнение
- няма как пяната да не раздува - всички пяни са раздуващи просто някой стягат много бързо, за лепенето всичко е въпрос на техника и опит за да не "искочи" някой лист
-за пистолетите и скъпите и евтините при лоша експлоатация се скапват така, че това е един от малкото случай в който препоръчвам евтини пистолети ~18-20лв
kavi67 - специалист
Благодаря, за съвета Dansaver!Понеже се забавихте с напътствията,пък и аз все бързам :wink: ,реших да пробвам.Както се казва-'око да види,ръка да пипне'.Та,замерих си 4-те стени с канап и нивел-трите идеални(4-5мм вдлъбнати/изпъкнали),другата на места2-2,5см кривина,и си купих от 'алати' пистолет за ПУ-10.80лв,пяна на DOW (insta/stick)-12.60лв,чистител за пистолета,8 листа EPS 5см(1200х500мм).Нямаха EPS с по-голама плътност от 15-18кг/м3,но реших да пробвам на част от южната страна.Напръсках стената за да я почистя,хем да я навлажня.Тъй,като не съм се занимавал досега с този вид работа,докато нивелирам 'листа',почна да се втвърдява.После му хванах 'цаката',и ми направи впечатление че пяната не дърпа толкова бавно както бях чувал-2-2,5мин. и става бетон!Налепих си всички листи,и то на гола тухла,точно с един флакон!!!!!Не мисля,че съм направил компромис с качеството на монтажа-плоскостите са налепени на 7-8мм отстояние от стената и имам само две фуги по 3мм!Вярно,за професионалистите мойте минути па лепене са сигурно часове,но к'во пък всеки от там е тръгнал! :)

p.s-похвалиха ми пяната на ТКК,освен че е с 3,90лв по-евтина,други плюсове има ли?
  • 1
  • 2

Тема "Казус с ЕПС-дебелина или плътност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: