• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ArturDent - Почти Безобиден
Колеги, хайде стига с тия стъклопакети (двоен, троен и т.н.). Имали влага в помещението тя винаги ще кондензира. Ако не е по стъклопакета то по стените.
Първо трябва да се намали абсолютната влажност - да не се допуска влага от баня, цветя и т.н. Да се проветрява...
Второ да се намали относителната влажност - отопление и стъклопакет...
niki_end_eli - помощник
Тази вечер пробвах с леко отворен прозорец от механизма,и го нямаше това потене на прозорците,но забелязах че по отваряемия има около 1-2 см.лек конденз,покрай самите уплътнения.Но знам,че това е нормалния конденз.
В тази стая кадето се получава този валеж,нямам цветя,банята ми е затворена постояно,с вентилация,всичко както трябва.Просто няма от каде да ми идва тази влага от вътре.
velsi - Почетен майстор
niki_end_eli написа:
Просто няма от каде да ми идва тази влага от вътре.
Щом си сменил дограмата очевидно е, че правиш ремонт. Все нещо друго си правил в тази стая, освен дограмата. Шпакловка, боя, тапети... Ти си знаеш. При всяка ремонтна дейност в помещението се вкарва влага със строителните разтвори. Трябва да мине време, за да излезе тази влага и нормалната влажност в помещението да се нормализира. Проветрявай си помещението и всичко ще си дойде на мястото. Дограмата сама по себе си не е виновна.
niki_end_eli - помощник
Да правих основен ремонт на целия апартамент като го закупих.Но това беше преди 2 години.Колко време трябва да мине от ремонта.Да имам шпакловка на стените,гипсо картон на външната стена и на тавана с вата.Това е.Пода е с фибран и ламинат.Доста е опушен:).
bobibobi79 - специалист
Само проветрение спасява.Като си запечатил целия апартамент какво очакваш.Влага може да има от всякаде.Ако ти е правило впечатление, в спалната където спиш би трябвало да има повече конденз.Хубаво е стените да са изолирани само от вън,за да може да дишат от вътре,или така си мисля.Абе причини бол.
niki_end_eli - помощник
Да така е.Хубаво е да са изолирани външно,но просто нямах възможност тогава.Мисля че наистина само проветряване му е майката:).Мерси за отговорите и за съветите.
peter_m - специалист
може да пробваш с влагоотделител (влагоуловител, обезвлажнител, изсушител...)
niki_end_eli - помощник
даите някои модели,ако може
academil - помощник
Перфектен, MATSUI, производителност 10-12 л/24 часа, ел.мощност 120 W, около 34 dB шумово ниво, местите го от стая в стая, а през деня в спалнята - ще кондензира отделената при дишането физиологична влага.
  • 1
  • 2

Тема "КОНДЕНЗ ПО ПРОЗОРЦИТЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: