• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
valmet - специалист
Е,не си прав pipbel!Има още по космически неща-онази боя(латекс) дето изолирала като 2 см стиропор! :-D
Всеки си има мнение и е редно да прави каквото намери за добре!
pavkatay - майстор
Аз имам 6 мм. депрон на тавана в целия апартамент и съм абсолютно убеден,че върши работа в комбинация с външна изолация по външните стени и вътрешна изолация по стените към съседите от стиропор. Резултата след тази изолация и смяна на дограма е : 3-4 градуса по-висока температура и 60-70 лв по-ниски сметки за парно.
А това дето са ви казали,че може без шпакловка върху депрона (респективно върху каквато и дае изолация) направо да се боядисва е глупаво.
toni_g79 - специалист
pavkatay написа:
Аз имам 6 мм. депрон на тавана в целия апартамент и съм абсолютно убеден,че върши работа в комбинация с външна изолация по външните стени и вътрешна изолация по стените към съседите от стиропор. Резултата след тази изолация и смяна на дограма е : 3-4 градуса по-висока температура и 60-70 лв по-ниски сметки за парно.
А това дето са ви казали,че може без шпакловка върху депрона (респективно върху каквато и дае изолация) направо да се боядисва е глупаво.
Големите вносители така пишат в характеристиката му,четох няколко статии и всичките пишат едно и също ,като линка който vаlmet е постнал.Та дали е глупаво го кажи на тях,и мен не можа да ме убеди това което прочетох в указанията,но ...........
unicata - специалист
Здравейте и от мен, попрочетох тук там защото не ми беше ясно какво аджеба е депрона, но накрая разбрах че това е XPS.
Това което не разбирам е защо цената му е 5-6 пъти по висока от цената на фибрана?!?!?!
Според ценовата листа която гледах депрон 6мм струва 6,2лв. което прави около 1000лв за кубик?!?!?!?
В същата ценова листа фибрана е на цена от 185лв. за кубик.
Ето и листата:
http://www.web.need.bg/krips/custom1.html
та не е ли по-добре човек да сложи фибран сигурен съм че със шпакловки мрежи и мазилки пак ще излезе по-евтино пък и ефекта трябва да е значително по-голям, все пак 2см фибран е 3 повече от 0,6см, нали така?
поправете ме ако греша.
Питам защото и аз обмислям да изолирам апартамента отвътре(отвън е готов) и не искам да се набутам с пари(време имам за работа), не и когато става дума за такова набутване.
ПС
за изолация на под и таван кой е най-добрия вариант - XPS или вата, или има 3ти по-добър?
kotyo - специалист
та не е ли по-добре човек да сложи фибран сигурен съм че със шпакловки мрежи и мазилки пак ще излезе по-евтино пък и ефекта трябва да е значително по-голям, все пак 2см фибран е 3 повече от 0,6см, нали така?
поправете ме ако греша.
Естествено, че е по-добре. Почти всеки ден го обяснявам на някого, но хората ги тресе ужасно шубе да не им се смалят стаите и се връзват на евтини маркетингови трикове.
Слагай фибран, но поне 30мм, да не съжаляваш после, че заради 50-100лв. не си постигнал желания ефект..
nihonjin - специалист
kotyo написа:
поправете ме ако греша.
Естествено, че е по-добре. Почти всеки ден го обяснявам на някого, но хората ги тресе ужасно шубе да не им се смалят стаите и се връзват на евтини маркетингови трикове.
Слагай фибран, но поне 30мм, да не съжаляваш после, че заради 50-100лв. не си постигнал желания ефект..
Подкрепям мнението с двете ръце!

Депрона има смисъл само на определени места, колкото да те спаси от мухъла. Например при мен в банята има една ивица от 10см между тавана и плочките, където мухлясваше ужасно. Сложих 6 мм Депрон и мухъла напълно изчезна. Единствената причина да сложа Депрон беше да не стърчи над плочките - прецених че ще е грозно да стърчи. На тавана съм си сложил 20мм Фибран (не съм последен етаж, ако бях, щях да сложа 50мм).
dilinjar - напреднал
И аз мисля да лепя депрон от вътре , тъй като кухнята е 2,20.Като чета тук все едно няма да има никакъв ефект.Искам да вдигна някой и друг градус и да няма мухъл.Ще се получи ли?
valmet - специалист
dilinjar написа:
И аз мисля да лепя депрон от вътре , тъй като кухнята е 2,20.Като чета тук все едно няма да има никакъв ефект.Искам да вдигна някой и друг градус и да няма мухъл.Ще се получи ли?
Представи си разликата в това,зимата да излезеш навън облечен само по блуза и това да излезеш със зимно яке.И блузата ще топли,но якето повече.Та така и с депрона.
За мухъла-щом за нашите климатични условия препоръчват от 8 см и нагоре външна ТИ,досети се дали ще има.Аз съм за 50/50.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за депрон???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: