Напишете въпрос свързан със санирането.
comunikator - специалист
Алуминиева само термомост ама ще му дойде соленко и трябва да е добра изработка иначе ще му свети много яко на сглобките ;-)
@velsi мерси за доброто пояснение, разбрах те отлично. Наското се преместих и сега почвам да оправям малко по малко. Алуминиевата дограма не ми е по джоба. Бях останал с впечатлението, че няма голямо значение между 4 и 5 камерния профил, важен като цяло е стъклопакета.

Сега ако има няко съгражданин да сподели впечатления от някоя фирма на лични , ще е чудесно.

Поздрави.
velsi - Почетен майстор
efond написа:
Бях останал с впечатлението, че няма голямо значение между 4 и 5 камерния профил, важен като цяло е стъклопакета.
Много правилно си разбрал. Няма голямо значение. Петкамерния профил е по-голям, по-масивен, по-здрав, изглежда по-добре, но разликата в топлопроводимостта е съвсем малка. Истински смисъл от по-голям профил има само ако се сложи по-дебел стъклопакет. Защото масовата практика е да се слага петкамерен профил и обикновен 24 мм стъклопакет какъвто се слага и на четирикамерните профили.
comunikator - специалист
Да най-добре си е с 32ка
me_against - специалист
Rollplast на Борисова,до фирмения магазин на Оргахим, им е офиса. Преди 3-4 месеца проверих как са цените там. Оказа се, че над 2000 лв поръчка ползваш 20% намаление. Предлагат и троен стъклопакет с 32 мм профил, австрийски ми казаха, че е. Като сметнеш всички прозорци + вратата за банята излиза доста изгодно :)
comunikator - специалист
Ролпласт са нещастници на тях не им се слага даже и армировка в умрелия им профил Трокал - австрийски друг път. Цените са им ниски защото неработят качествено нищо ,че са най-голямата фирма за производство на дограма в България.
pavkatay - майстор
На профила ,с който работя монтирам 30 мм стъклопакет на 4 -камерната серия (60мм), а на 5 камерна каса(70 мм) с 6 камерно крило (80 мм) има възможност за монтаж на 36 мм пакет.
А разликата в изолационните характеристики на профилите при двете серии е нищожна 1.21 към 1,28 W/m2K.
comunikator - специалист
И с кой профил работиш?
zvetomil - специалист
Ролпласт ,са наи големи и в кризата гаражните фирми пестят от материали.
comunikator - специалист
Абе хора влизали ли сте в цеха на Ролпласт да видите как се прави дограмата там и после ще ви питам гаражните фирми дали пестят!?

Тема "Избор на фирма за PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: