• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
lionly1 - помощник
Благодаря на всички за изразените мнения...имам още седмица да помисля какво да правя.

Още един въпрос...в един магазин коментират, че върху сухата мазилка, ако се направи запечатване със силиконен фасаген , ще има ефект. Доколко е вярно това?
bobyl - специалист
lionly1 написа:
... върху сухата мазилка, ако се направи запечатване със силиконен фасаген , ще има ефект. Доколко е вярно това?
Всяко нещо нанесено върху слаба основа е толкова здраво , колкото здрава е основата .
lionly1 - помощник
Здравейте, взех силиконова мазилка с цвят около слонова кост, т.е. светъл, така че надявах се всичко да е ОК.
Заедно с нея ми дадоха и цветен грунд, с който предполагах, че като се нанесе върху сивата шпакловка ще я оцвети с цвета на мазилката, но се оказа, че сивото стана малко по-бледо сиво. Сега след като мазилката/ВЛАЧЕНА с дебелина 1 мм/ изсъхна се вижда под нея сивата основа на шпакловката, където камъчетата са задирали. Този дефект от изпълнението на майсторите ли се е получил и могли ли са да го избегнат? Мазилката е влачена вертикално, според мен при структурирането, ако се е наблягало повече на обработваното място за да се разнесе боята от мазилката навсякъде, едва ли щеше да има проблем.

Сега какво може да се направи, за да изчезнат ?
stivemaster - майстор
Ами груба грешка колега ,такива грешки правят хората които не питат и решават сами. Няма мазилка която да издържи на пласт 1 мм ако е толкова както си написал .По предписанията на производители и приетите за изискуеми норми пласта мазилка трябва да е минимум 2.5 - 3 мм. дебел.Да не говорим че и цвят си избрал .......Сега ще се наложи от икономия вземеш и боя и да я боядисаш.
lionly1 - помощник
Здравейте, след като реших да взема силиконова мазилка не съм мислил за икономия, хареса ми като мостра как стои със дебелина 1 мм и я купих. Т.к. са две стени, след като тези нанесоха върху едната стена остатъка за другата си е в количество спрямо разходните норми на производителя, да не говорим дори, че взех и повече, отколкото го задават на м2.

Ноооо, на някои места мазилката е протъркана от структуриране, или е престъргана, не знам, за съжаление не бях там, пък и защо да ги контролирам, нали са майстори. Досега не съм им плащал за работата, кажете как да постъпя, да приспадам ли стойността на мазилката или стойността за свършената им работа, за полагането на мазилката...

А стойността на боята, която купих, за да си оправят простотиите, да я приспадам ли...

Няма по-голяма глупост върху силиконова мазилка да нанасяш фасаген, но съжаление всеки друг изход би излязъл свръхскъп.

С пистолет или с мече да се нанася боята, кое е по-добре?

Поздрави.
valmet - специалист
Колега,в повечето случаи,този проблем се получава от слаба основа и/или некачествен грунд.
При влаченето камъчетата надраскват и нездравата основа и отдолу започва да чернее.Грунда също има за задача да заздрави основата,но... Би ли споделил какви материали сте използвали за шпакловка,какъв е грунда,както и мазилката.
Нанасяй с валяк боята.
Последна промяна от valmet на пет апр 29, 2011 6:28 pm, променено общо 1 път.
lionly1 - помощник
грунда доста добре заздрави основата още на 4-тия час, щото без да искам дернах шпакловката на едно място. Разбира изчака се почти 24 часа да изсъхне, преди да се полага мазилката, но грешката според мен беше, че грунда не беше достатъчно наситен, за да се оцвети с цвета на мазилката грундираната шпакловка и оттам започна да прозира, да не говорим, че на някои места изпълнителите си оставиха ръцете и я престъргаха мазилката.

Стиропора го взех от Денел - 8 см. води се 15 кг. на м3, но според мен беше с по-голяма плътност и много добро качество, в сравнение когато съм взимал от други места със същите параметри. Мрежата е Вебер, лепило и шпакловка-за мен много добра за полагане също от Денел. Грунд и силиконова мазилка от Бонд 2001. В нашата фирма са измазани фасадите с такава и се оказа доста качествена.

Все си мисля, че ако бях сложил бяла шпакловка, нямаше да се стигне до мазането с фасадна боя. Също от Бонд 2001.

Наистина ли е по-добре с валяк да слагам боята, щото от колегите взех пистолет на Бош, за да я боядисам с пръскане?
  • 1
  • 2

Тема "Добавки за суха мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: