Напишете въпрос свързан със санирането.
pipbel - майстор
prascho написа:
а 2 см хпс възможно ли е да не го дюбелирам?
prascho, ползваш ли ПУ пяна дюбели за вътре не ти трябват (при добра основа), камо ли за 2см само.
Само стой и гледай след месец как съм налепил с пяна 2 Х 5см фибран на пода, тавана и стените на ей тоя гълъбарник. :-D
За финиш (да не кълват фибрана :) ) ще накова/налепя тънко ОСБ и остатъци (имам около 10м2 още)от МДФ ламперия.

Прикачен файл

SS853930.jpg
prascho - майстор
Не съм работил с пяна. Не знам как се нанася, колко дебел слой заема. Имам 2,5 см до края на перваза на прозореца, което е точно 2 см фибран с лепило. Как се работи с тая пяна? И какъв разход има?
EDI - майстор
С пяната се работи идеално, 2,5 см тъкмо ще ти стигне да налепиш 2 см дебелина.Аз също правих лятото една обшивка с фибран на един надзид на стаите в двора.Като хване пяната става бетон, не слагах дюбели.Освен това след 30 минути може да се работи вече - да се пробива, шпаклова и така нататък.Аз ползвам пяна на ТИТАН 10 лева е флакона, в зависимост от основата може да изкараш от 4 до 7-8 квадрата.Нанася се по периферията на листа, след което правиш едно W вътре в средата на листа.Полагаш листа натискаш го и го нивелираш.След 10-ина минути поглеждаш, и ако трябва правиш корекция.
prascho - майстор
При лепене с пяна груд да слагам ли върху стария латекс?
EDI - майстор
Не знам дали пяната държи върху латекс, трябва да пробваш.Иначе не се грундира изобщо, направо се лепи.
prascho - майстор
Има ли някакво значение дали ще се ползва български, гръцки ...фибран; дали да ще е на каналчета или вафла? Горе долу на гладка стена мога ли да постигна слой от пяна 2-3 мм?
EDI - майстор
По-добре да е от рошавия - жълт е на цвят, или на вафла, пак жълт, аз си купувам от двата вида, не знам кой го прави.Лепил съм от зеления, гладкия, с лепило, но не ми вдъхва доверие, няма необходимата здравина на връзката.По принцип дават минимум 5 мм да е пяната, но според мен няма проблем и 3 да го направиш, просто притискаш малко повече.
Spokoiniq - майстор
жълтата вафла е на URSA, много добре се държи
prascho - майстор
Погледнах радиатора и установих, че не мога да го поместя напред. На страната откъм прозореца требва да сложа 1 см или зад радиатора да бъде хлътнало с 1 см. Втория вариант ми се види леко грозноват. Та по този случай ще ми трябват някъде към 7 м2 фибран 1 см. Има ли изобщо на пазара и от къде може да се вземе в софия?
EDI - майстор
1 см само стиропор съм виждал, фибран не съм.

Тема "топлоизолационно решение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: