След като разбъркаш с каквото имаш и то добре и навсякъде , дори и по дъното докато се получи хомогенна смес се оставя наколко минути да узрее , пак се разбърква около минута , а не да отбиеш номера и след това имаш 3-4 часа за работа ! Разбърквал съм материал и съм ходил да обядвам и да дремна около час като съм бил спокоен , че нищо му няма . Виж ако си оставя инструмента изцапан за толкова време е втвърдил материала по него. Явно нещо си объркал ! Няма начин да ти втвърди материала в кофата за 20 минути! Ако говориш за вече шпаклования материал , то зависи от външната температура , влажността на въздуха , дали го огрява директно слънцето и от скоростта на вятъра. Ако е втвърдявал много бързо значи условията са били неподходящи и не е трябвало да шпакловаш!
Дуоконтакта не е финишен слой , а трябва да служи за основа на мазилката. Пресполагам знаеш за какво се слага кварцов пясък в грунда за бетон "бетонконтакт" и ще се сетиш каква е ролята на песъчинките в Дуоконтакта. Дано се сетя след две години да те помоля за снимки на двата материала за да видим разликата! Лошото в строителството , че това което ти се вижда идеално днес , не е така след няколко години и експериментирането с материали , които не са в система си е хазарт!
Дуоконтакта не е финишен слой , а трябва да служи за основа на мазилката. Пресполагам знаеш за какво се слага кварцов пясък в грунда за бетон "бетонконтакт" и ще се сетиш каква е ролята на песъчинките в Дуоконтакта. Дано се сетя след две години да те помоля за снимки на двата материала за да видим разликата! Лошото в строителството , че това което ти се вижда идеално днес , не е така след няколко години и експериментирането с материали , които не са в система си е хазарт!