Напишете въпрос свързан със санирането.
lov - майстор
Днеска им постави задача за някава оферта ама...кат не са правили толкова дълго ме изгледаха умно.
То ако някой ми беше отговорил както трябва нямаше да питам тука масторята.
А на сайта им и там дават че максималната дължина е 6,5м.
А и другата подробност снаждането може да не е в средата а в края където е снимано и практически този прозорец ще му са наложи много рядко да се мести от мястото си. Но все пак трябва да може да се движи.
stiv1961 - майстор
На служебния комп имам снимки на една система на Алумил-Фалкон.Тя също може да удовлетвори твоите желания.Правихме я на един клиент в Стара Загора,но...е доста скъпичко.Утре ще ги постна.По спомен беше около 11/2.80 метра.Утре ще пусна снимки.
lov - майстор
ОК.
Имам 10 дена да мисля за разни други идеи докато свалят кофража И ако може на лични някакви приблизителни цени за да не стане като реклама. Аз и без това до момента съм изгорял с много ама като се навия да правя нещо го правя както трябва.
И понеже до сега бях на нея да пуша и мисля. Ми светна нещо че това с хармониката нещо май няма да стане. Защото точно последния прозорец ще се налага да мога да го отварям защото там ще се монтира едно телферче на колоната дето трябва да си качвам дръвцата за камината. А те са ми точно под тая тераса, че ми омръзна да обикалям сградата и бъхтя по стълбите. На снимката даже се вижда оста където ще е захваната стрелата в горния край на колоната. Освен ако има някаква друга опция за отваряне.
Надявам се много на помощ защото лятото почти цялото време ще се пренеса там. Това е точно на брега на реката. Един път ме дели от нея по който я минат 20-30 леки автомобила защото има ограничение на височината заради един мост. А от другата страна почва парк и е пълна тишина и спокойствие. Всичко зелено все едно се намираш в планината. Такава е гледката а всъщност съм на 2 минути с кракомобила от фактическия център а града. :lol: . Нямам в момента снимки да покажа но повярвай ми цената си заслужава каквато и да е, само да стане функционално и красиво.
Tsilkov - майстор
Щом нямаш големи изисквания към изолацията виж това(само да не е северна тая тераса че ще стане "влажен миризилник") :
http://www.dorma.com/en/prod/glass/hsw_ ... )/overview
lov - майстор
Благодаря ама не става. Гледал на подобни изпълнения на живо. Но строя в България и търся някой тука да ми изработи нещо. И трябва да се съобразявам с нашите специалисти и техните възможности. А отделно трябва да се съобразявам и с нашите климатични особенности. Не всичко което изглежда добре и красиво е приложимо.
stiv1961 - майстор
Има вариант с тройна писта.Тогава правиш две рамки по 3.60 и крилата ще са широки 1.20 м.Можеш да ги събираш в двата края или в средата и ще имаш светъл отвор 4.80 м.Алумил имат такава система.А относно снимките-пускам ги,но системата Фалкон не става за твоите изисквания.
lov - майстор
Това с тройната писта пак е вариант защото остава доста голям светъл отвор. Щото в началото както ме хвърлиха на върбата да имам само 50% не ме устройва никак.
Tsilkov - майстор
lov написа:
Благодаря ама не става. Гледал на подобни изпълнения на живо. Но строя в България и търся някой тука да ми изработи нещо.
Че тя тая система по кафенетата я слагат масово.В Ловеч не знам кой може да ти я направи ,но за сравнение в Карлово има две кафета с такива ,а в София са безброй.Зимата уплътняват с безцветен силикон/безцветна лентичка ,а лятото разтварят.Въпреки всичко обаче стъклото си е единично и няма нищо общо със стъклопакета като изолация ,а и номера с дървата няма да мине тогава :sad:
P.S.Иначе готиното на плъзгането пред хармониката е ,че няма да ти провисне никога :cool:
bulhomes2 - майстор
Хармониката е сериозна цифра. Само механизма ти е 3-4000 лв - дограмата отделно (имат и системи със 7 крила - не са ги показали на сайта). В момента не е пред мен каталога да те ориентирам по-точно, но определено ще го направиш с плъзгане.
FMaster - специалист
Мисля, че првилното и единствено качествено решение в твоя случей (ако беше в София е друго), наистина е плъзгане тип "Хармоника". Намалете дължината на светлия отвор до 6,50м. и бегай в "Ролпласт". Всичко друго е компромис ... говоря в нормалните пари. Има го мисля от ПВЦ, АЛ - със и без прекъснат термо мост.

Тема "Към специалистите по дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: