• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
boreto1 - специалист
да =D>
Колко см ще при препоръчате за различните страни?
Аз мислех:
за пода 5см,за тавана 5 см,за външната стена 10см,а за вътрешните 5см?Фибран
VLADO66 - майстор
5см.e минимaлното.Всичко остaнaло e въпрос с колко вътрeшно прострaнство си готов дa сe рaздeлиш.
Е с толкова :) Като сметна 10см от всяка една стена и пода и тавана ми става лошо. :mrgreen:
Ако с тези 5см няма да постигна почти нищо,незная дали има смислъл да се занимавам въобще.
VLADO66 - майстор
Имa имa 5см фибрaн e добрe.Щe си глeдaш ухилeнaтa физиономия в оглeдaлото кaто дойдaт рaзходитe зa отоплeниe
:partyman: Благодаря за съветите!Значи на пролет се заемам. :prayer:
kotyo - специалист
Малко късно, ама никакво хелметексово лепило. То е яко разтворители и ще стопи стиропореца(или фибрана).
К А Я - специалист
kotyo,изолацията /ЕПС/ 10 см. си я сложи от вън на външната стена.Тя не е много квадрати и няма да те натовари толкова финансово.Останалите стени и таваните 5 см. е добре.Аз бих сложил ЕПС и там.При мен таваните са с 5 см ЕПС.Външно също.Ефект осезателен, особенно от таваните.Смятам от вън да добавя още 5 см. и без това поради настъпилите студове остана на шпакловка и така вече няколко години.
frisco, щом ти е вътрешна стена между отопляеми помещения няма за какво да се притесняваш от конденз.Такъв се получава когато топъл влажен въздух срещне студена повърхност при която температура има надминаване на точката на оросяване.По спомени въздух с 60-70 % влажност при т. 26 градуса е достатъчно да срещне студена повърхност/или се охлади до/ с 19 градуса за да започне да кондезира.
П.п. Изолацията се лепи с полиуретанова пяна за топлоизолации.Запенвай и снадките между платната
  • 1
  • 2

Тема "Изолация вътрешна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: