• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
valqk - специалист
Мисля го и аз този вариант и съм напълно съгласен с вас, НО.
Говорих с едни момчета, които слагат дограми и...

Мислех да купя КА стъкло и да подменя сегашните, като едновременно с това ги лепна със съликон и сложа уплътнения.
От това, което те ми казаха - няма смисъл да слагам КА стъкло, освен ако този, който ми го продаде не ми гарантира, че ми продава с подсилено КА покритие. В момента фирмите не купували друго освен спец. правено за стъклопакети и съответно лесно падало, защото е предвидено да е в стъклопакера. Т.е. неможе да се чисти. Не знаели дали въобще се внася с такова подсилено покритие.

Имало смисъл да се прави това, ако не е изметнато.
В моя случай мисля да изчистя всичко, импрегнант и силикон и стъклото.
При мен са отделни крила на външно и вътрешно. Тези, които няма да се отварят - лепя външното със силикон, вътрешното без (да може да се чистят).
Там където ще се отварят, същите момчета ми дадоха едно парченце от някакво СКЪПО уплътнение (применро 2-4лв метъра) което е доста дебело, доста поресто и доста се смачква - т.е. може да изолира добре леко изметнати части.
Друго съм си мислил за изметнатите - точно силикон и тиксо от другата страна и затваряш. Излишното се разплесква и после имаш уплътнение на изметнатото.

Уплътнението, което ми дадоха прилича много малко на това:

Изображение

като стигна до там и го направя ще ви се похваля дали има ефект :)(по-скоро колко е)
bigshop - специалист
Не е хубаво да се залепват двете крила едно за друго - все ще се появи влага между тях и съответните неприятности.
По-добре нанеси една или две пътечки силикон на едното крило и изчакай да изсъхне. След това стягай с болтовете двете крила. Ефектът ще е същият, но винаги можеш да отвориш крилата.
Също е хубаво да се нанесе силикон и между крилата и касата. Затварянето отново става след изсъхване на силикона.
tomny - специалист
valqk написа:
Уплътнението, което ми дадоха прилича много малко на това:
......
Това уплътнение няма да можеш да го поставиш на дървена дограма. То е специално за ПВЦ, където се вкарва в специален канал. На теб ти трябва самозалепващо. Тези, които аз ползвам, са по 50 ст. метъра, не са най-качественото нещо, което можеш да намериш на пазара, но в предишния апартамент изкараха три години без забележка, и си заминаха с дограмата, защото хазяина реши да я сменя с ПВЦ (груба грешка). Иначе щяха да изкарат още много. Пиши, ако те интересува, да не ми се скарат, че правя реклама.
manito - напреднал
Благодаря на всички за мненията и информацията.

Поздрави,
Ники
  • 1
  • 2

Тема "Саниране и стара дограма?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: