• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
mitko414 - специалист
Ще ползвам темата на колегата.

Пяната на Ceresit я дават за EPS, за вътрешна изолация се препоръчва XPS. Притеснява ме дали ще върши работа, все пак ако нямаше проблеми да лепи и XPS, дали производителят щеше да го премълчи?
Ако може да предложите ПУ за XPS, но е достъпна и като цена, и като предлагане.
EDI - майстор
Лепи идеално, не се притеснявай.Това лято налепих доста, дори и дюбели не сложих, няма мърдане.Но си вземи фибран от тоя на вафла или дето е рошав.Не вземай от гладкия, макари него да лепи добре..
mitko414 - специалист
Благодаря edi,
По време на търсенията ми, разбрах за различните типове фибран и как те се отнасят към лепенето, определено не бих взел подов фибран, за да го лепя на таван или стена. :)

И на мен ми минава еретичната мисъл да не слагам дюбели, най-вече заради прахоляка при пробиването на отворите за тях, но още се колебая.
Идеята ми за сухо и чисто строителство: 3 или 4 см фибран на тавана, лепен с ПУ пяна, за финиш пана от EPS с фалц. Стаите са 2,60 високи и по това и други съображения, не съм се спрял на варианта гипсокартон + вата.
EDI - майстор
Ако ти е здрава основата карай без дюбели.На таваните на две стаи в двора лепих стиропор 4 см с пяна.Правих си експерименти за къртя залепени парчета, държи много здраво, с нормално усилие не може да се свали.Хем при мен свалях подкожушена шпакловка и после обезпрашавах мазилката, не са мръднали.С паната ще стане добре и бързо, ще избегнеш мокрите процеси.
darakchiev - специалист
Здравейте, аз също съм последен етаж и смятам да изолирам с фибран. Притесняваме единствено
че на едно две места на тавана мазилката е леко подкожушена, няма ли да стане по зле като се запечата с фибрана.
rosso666 - специалист
Здравейъе колеги.имам питане относно допълнително изолиране на тавана.аз съм на втория етаж на тухлрн къща(тухли четворки).над мен има таванско помещение,което е не обитаемо. къщата е с бетонни плочи.та на тавана на етажа съм сложил окачен таван с вата и гипскартон.гипскартона е с двойна скара.ватата е обикновенна стъклено-минерална от тази на руло.мисля че се води 5см.
Първо искам да ви питам дали е достатъччна за добра топлоизолация.и ако искам да изолирам допълнително таваните с какво ще е най удачно.
torbalan - Дървен философ
rfilipov написа:
Здравейте, ...
Колкото и да не харесвам изолация от вътре, в твоя случай сякаш по-добре да я направиш от вътрешната страна.

Само че защо ще слагаш фибран?

Направи си конструкция с гипсо-картон и сложи 10 см. вата. Хем ще изравниш таваните, хем ефекта ще е по-добър. Хем е по-лесно от фибрана.

От към вътрешните стени, които са студени - също може да помислиш за изолация с гипсокартон и вата. Пак отвътре. Няма да има проблеми с конденз. Все пак са вътрешни стени. Всъщност, на стените може и фибран. Както те влече... :)
ky-kyy - майстор
Не препоръчвам вътрешна изолация с фибран. Фибрана е за външна изолация. Варианта с гипсокартон и вата е по-удачен.
rosso666 - специалист
Колеги...имам изолация с вата и гипсакртон на таваните.ватата е от тая дето се разделя на две след като се развия и ваеки слой става 5см мисля.
Питането ми беше дали е достатъчна или не
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Изолация на таван - последен етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: