• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
EDI - майстор
Да ,с монтажна го правих тавана на вилата.Раздуването не беше проблем, понеже след като намажа листа с пяната и го лепна на мястото, удрям по няколко видии и листа си стои, не може да го надуе.Пък и имаше достатъчно място, понеже имаше и скара.Ами по-малко раздува от монтажната.То количеството във флакона е еднакво, ама монтажната дава после по-голям обем.Поне аз това забелязах, докато работих.Ето на тези снимки се вижда донякъде как го правих.Малко бавна работа да мажеш листа отстрани, пък и после когато пораздуе, може да ти избута листа.По-добре остави малка фуга и после пълни като стегнат листовете.
bayan - специалист
Значи ако правилно съм разбрал 10 см с пяна и после фугирам па с нея. за мазата може и без измазване.

въпроса ми е
1 каква пяна да ползвам нещо средно като цена /марка модел
2 за около 55м2 стрували си да купувам пистолет или да действам с обикновената с тръбичката
3 стиропора на лакпром е към 14 лв. за 4м2 на 5 см става ли на два пласт като разминавам фугите

:partyman:
EDI - майстор
Ползвай пяна за лепене на изолационни плоскости - ТИТАН е по 10 лева, ЦЕРЕЗИТ по 13-14 за големия флакон /850 млл/, има и други марки на пазара, движат се в този ценови прозорец.Тази пяна е пистолетна.Вземаш си един метален пистолет за 20-25 лева.Има и пластмасови по 10-12 лева, но те нямат регулатор на пяната, дозирането става чрез наситка на спусъка, работи се по-трудно, за 10 лева разлика не си заслужава.Не знам каква е плътността на този стиропор, който сочиш, но е добре да е фасаден, т.е. над 14-16 кг на кубик, на опаковката трябва да пише.Става и на два пласта.Трябва да удариш една шпакловка с мрежа отгоре, но от боя или мазилка няма нужда.Аз съм много доволен от бялата шпакловка за ТИ на ТЕРАЗИД, много добър продукт се оказа, това лято с нея работих.Торбата беше към 12 лева.Не е задължително да фугираш.Ако залепиш листите плътно, попълваш само някъде, където се е отворила фуга.Другия вариант е да оставяш по 5-10 мм между листите и да фугираш с пяната, но ще ти отиде повече пяна.
  • 1
  • 2

Тема "топлоизолация на тавана в мазата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: