• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
nikogargov - специалист
MASTER написа:
Няма особенно значение с какво са защитени долните страници, по важното е да са защшитени. :-D

Слабото място всъщност при технологията с допълнителното монтиране е фугата между прозореца и другия материал - поради различното им топлино разширение е важно тази фуга да бъде правилно обработена. Другото важно нещо е предния край на облицовката да е изпълнена така, че да излиза пред фасадата, и да е оформен "водооткап" за да се избегне стичането по фасадата.
съгласен съм с теб два различни материала все пак :razz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
добре де, къде са снимките?
pavkatay - майстор
alex2304 написа:
Здравейте! На вилата на нашите има влага и подпухване на мазилката точно под прозорците. ПВЦ е дограмата, ако това има значение. На останалата част на стената няма влага, всичко е наред. Чудя се, възможно ли е това да става от поставянето на дограмата, знам ли, като са пробивали и сега там да се стича вода по някакъв начин?
Има голяма вероятност тази вода да се стича наистина точно по крепежи в долния хоризонтален профил, ако има такива.
MASTER - специалист
Едва ли - както добре знаеш всеки профил има конструктивен наклон напред, а дупките за крепежа винаги са малко по назад. Така че е по нормално водата събрала се в профила да изтече през водоотводните канали пред профила и от там през фугата между профила и мазилката да пронкне надолу, заедно с водата която се стича при дъжд.

Сега вече, ако някой идиот е успял така да стегне крепежа, че те да са станали най ниското място, е отделен въпрос, но въпреки всичко там е трудно да попадне толкова вода, че да се наводни мазилката.
pavkatay - майстор
MASTER написа:
Едва ли - както добре знаеш всеки профил има конструктивен наклон напред, а дупките за крепежа винаги са малко по назад. Така че е по нормално водата събрала се в профила да изтече през водоотводните канали пред профила и от там през фугата между профила и мазилката да пронкне надолу, заедно с водата която се стича при дъжд.

Сега вече, ако някой идиот е успял така да стегне крепежа, че те да са станали най ниското място, е отделен въпрос, но въпреки всичко там е трудно да попадне толкова вода, че да се наводни мазилката.
Ами аз това нещо съм го виждал да се случва два пъти. Единият случай беше с необърнат прозорец-наливам вода в касата , тя се стича във вътрешния отвор и вместо през външния канал се изтича по винта - най-вероятно нещо някой е объркал при фрезоването на каналите.
В другия случай изобщо нямаше отводняване- стичащата се вода просто пълни касата и в един момент стига до нивото на отвора за крепежа и се изтича през него.
Аз лично за всеки случай уплътнявам монтажните тапи на отворите за крепежи със силикон.
  • 1
  • 2

Тема "Влага на стената под прозорец?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: