• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
kiroslavov - специалист
Надявам се пожар да не видя никога!! "Tsilkov" според тебкакъв е варианта - 1-махане на стиропора и изцяло вата, 2-стиропор и вата, 3-стиропор 2 пласта ?
Tsilkov - майстор
kiroslavov написа:
1-махане на стиропора и изцяло вата
Това е единствения вариант.Ама понеже вече си го сложил и е навън просто го отложи за следващия ремонт и май едно наум [-X
kiroslavov - специалист
Между стиропора и гипсокартона трябва ли да слагам някаква мембрана или нещо подобно? Тази част от терасата ще бъде усвоена като кухня - стремя се да постигна добра изолация без конденз. Не знам дали е съществен вида на дограмата, но ще е TROCAL 70mm с троен стъклопакет. Моля дайте съвет защото скоро се очертава слагането на гипсокартона и не ми се сваля в последствие. Относно запалимостта на стиропора - дали да не сложа от червения гипсокартон? Последно изолацията е 8см стиропор - на пръв поглед ми се струва че върши работа. Имах доста големи дилеми за ватата, но трябваше още в началото да направя ребрата през 60см за да мога да я закрепя, пък и докато я затворя знам каква мизерия пада от нея - стремя се да има минимално количество прах, защото на сина ми не му понася.
Тани - модератор
А всъщност би ли ми припомнил - каква беше целта на темата? :)
kiroslavov - специалист
Получих различни съвети за материал - избрах стиропора, за мен той имаше предимства пред ватата (по-лесен монтаж, няма летящи влакна от вата, нямаше нужда да се чудя как да закрепвам ватата в по-големите от размерите и полета, при евентуален теч няма да се налага да свалям всичко, дебелината от 8см предполага че и стиропора ще е достатъчна изолация). При вече направения избор на материал за мен изникват още въпроси, а именно - нужда от мембрана или друг подобен материал, и необходимост от слагане на гипсокартон с по-висока пожароустойчивост. Ако нещо не е наред изтрии последните ми мнения и ще пусна друга тема за конкретните въпроси.
Tsilkov - майстор
Принципно нямаш нужда от мембрана (паропреграда) ,ама щом ще е кухня а и отгоре е доста плътно най-добре сложи една.За гипскартон сложи един пожарозащитен и под него един влагоустоичив (зелен).От 8 см. точно на това място и така сложени не очаквай чудеса.
Тани - модератор
Получи съвети , че е най добре с вата и едно единствено мнение за стиропор! В крайма сметка направи каквото ти е по-лесно , а не каквото е по-добре! От тази "изолация" не очаквай чудеса, оставил си термомостове , а и предполагам не си сложил стиропора съвсем плътно покрай гредите. Най-правилното решение, за да е сигурно , че няма да имаш конденз , който да ти очертава къде са гредите беше това:
8180 написа:
genkogenev написа:
Стиропора не може да бъде сравнен по изолационни качества с ватата .
:?
Бих увеличил дебелината с един "кат" напречно под гредите.
Компромисния вариант беше този:
Tsilkov написа:
kiroslavov написа:
1-махане на стиропора и изцяло вата
Това е единствения вариант.Ама понеже вече си го сложил и е навън просто го отложи за следващия ремонт и май едно наум [-X
Та затова се зачудих защо пусна темата! Значи ако решиш да вземеш някакво решение и попиташ една пълна зала за него , ако всички те кажат да направиш обратното на това което си решил и само един ти предложи твоето решение, ще послушаш него :? Не приемай поста ми като укор , а по-скоро като съвет за в бъдеще! Ще е за твое добро, ако умееш да взимаш правилните решения по принцип и да познаваш и отсяваш полезните съвети, независимо от първоначалната ти нагласа!
kiroslavov - специалист
Последния вече изпълнен вариант е - 4см стиропор, под който има 5 см вата.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за избор на материал за изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: