Напишете въпрос свързан със санирането.
stivemaster - майстор
Гечев приятелю здравей ,веднага ще те посъветвам и то не на лични да изпишеш в подписа си адреса на сайта ви за да се ориентират хората кой си !
А на въпроса ,аз съм категорично против български чукундур да твори норми, каквито и да било.Знам как звучи това знам и как ще се възмутят някои хора ,но истината господа е ,че нормите за топлоизолация са измислени на друго място по друго време ,директивите за това към какви норми и в какви срокове ще се движим също се мислят на друго място .Това че възпитаниците на български технически университет също като западните си колеги се наричат инженери съвсем не изравнява познанията им с техните ,да не говорим за техническите експертизи или лабораторните анализи че ....... познанието носи голяма тъга.Самия г-н Гечев е потърпевш от африканското ниво както на академичните лаборатории в България така и на фирмените такива.
С такава база да не си пъхат носа там където не им е работа щото ще е поредния осран нормативен акт като цитираната по горе наредба.
Абсолютно нищо не пречи да се приемат нормите на някоя европеиска държава където е предвидена широка граница за географска ширина.Иначе е като нуждата от потвърждение на местно ниво на основните закони на физиката просто за да се вземат хонорари.
Както виждате всяка тъпа гилдия у нас си има собствена тъпа логика за да откаже да приеме добрия западен модел и да предпочете талибанския или пък мафиотски път вървян досега и докъде ще ни доведе това?
И ако мога да си позволя съвет г-н Гечев аз бих се придържал към нормите на Германия за югоизтока им ,мисля че са безплатни и напълно изчерпателни за разлика от БДС.
Tsilkov - майстор
gechev написа:
Процентът на фирата ми трябваше от чистото любопитство колко кубика стиропор ще бъде заровен в българската земя при санирането за една година и за сега изчислявам /дано да греша/- 45290 кубика.
То хубаво фирата ,ама как изчисли колко се санира :? . Иначе по наблюденията ми по строежите всяка възможна частица стиропор се влага и не виждам как се достигат тия над 10 процента фира. Единствените сравнително неизползваеми парчета са тия на Г-тата по прозорците дето някои "калпазани" не ги изпълняват точно заради фирата :lol: .
За съжаление освен стиропора при всяко средностатистическо саниране се хвърля още:дооста опъковъчен найлон (които се разгражда десетки пъти по-бавно), пластмасови кутии за боя и понякога шпакловки(пак разграждането....),сухи строителни отпадъци,мноооого PVC шишета от бира+опаковки от цигари.
gechev - специалист
Stivmaster, благодаря за съвета, но някои ще си помислят че си правя евтина реклама, а аз не влизам във форума с тази цел. Представям даден проблем и търся някаква помощ или мнение за неговото разрешаване. Все пак не съм всезнайко и се нуждая от повече информация и мнения по даден въпрос. В образователната ни система има много пропуски, незнание и закостенялост, но това си е нашата си система и който иска нещо ново отива на запад. Все пак сега българите имат и тази възможност.Трябва да се промени система и съзнание, а това е трудно упражнение. Колкото за българския инженер мисля че във всяка професия има кадърни и такива, които не са. Сега има конкуренция, която отсява и дано да сме живи да доживеем да се радваме на креативни хора. Цилков, аз не смятам текущите обекти, които си вървят и ако отидеш до сметището във Враждебна и наблюдаваш известно време какво се изхвърля като строителен отпадък стиропора ще ти се набие в очите. Преди два дни бях с шеф на голяма строителна фирма който е правил огромен хотел по морето с много арки извивки и после са се съдили с инвеститора точно по казуса термоизолации. Пред съда са правили компютърна анимация на фасадата с листи стиропор и доказва 30% фира. Колкото от къде тръгвам с моите изчисления то отговорът ми е от парите 50 000 000лв от държавата и 50 000 000лв самоучастие на гражданите. И да питам знаещите колко или каква част от тази сума от 100 000 000лв ще бъде делът на стиропора?
stivemaster - майстор
Гечев за да се разбере по добре проблема по добре мисля да поставим нещата на основата приета в световен мащаб а именно какъв продукт е стиропора и оттам какъв отпадък е.
След което на фирмите за събиране транспортиране и депониране на опасни отпадъци да се промени режима и списъка със стоки и готово.
Ама пак опираме до глобяване и засечка и дотам.
Tsilkov - майстор
gechev написа:
който е правил огромен хотел по морето с много арки извивки и после
Тва ,че някои хора правят "строителни простотии",че и после пък се съдят за да увенчаят юридически собствената си глупост не е "представителна извадка".По жилищата които трябва да се санират - такива неща няма.
gechev написа:
Колкото от къде тръгвам с моите изчисления то отговорът ми е от парите 50 000 000лв от държавата и 50 000 000лв самоучастие на гражданите.
Ти си прекалено оптимистично настроен човек :lol: . Тази програма видно засега се задава като поредния "държавен провал".Иначе доколкото съм слушал изявленията тези пари са за цялостно саниране включително инсталциите ,а не само за фасадите (където в 90-95 процента ще се ползва стиропор ,а не вата примерно).
Иначе ако целта ти е да "подлееш вода" спокоино можеш да пуснеш едно официлано писмо до министерство на екологията точно колко стиропор ще се изхвърли и как ще се третира.Спокоино можеш да поискаш да видиш ОВОС-а на този проект и да изискваш информация и/или доработка в частта му с отпадъците.Само не виждам смисъла защото в случея всичко ще бъде "гавра с труп".
stivemaster - майстор
Цилков не ми отговаряй ако не разбереш какво ти пиша но неразбирайки ситуацията да превърнеш бизнесинтереса на Гечев и намерението му да реши един назряващ сериозен проблем с опасен отпадък в "подливане на вода" #-o
А относно ОВОС-а кво ще пише вътре нещо различно от познатата светла картинка ?
gechev - специалист
В момента се подготвят екологични изисквания за състава на строителните материали в който трябва да има някакъв процент рециклиран материал и понеже работя в тази област една година или оползотворявам отпадък от стиропор и то доста успешно. Продуцентите на две мега продукции снимани в България ми подариха около 600 кубика стиропорни декори от съвсем пресен стиропор от "Аустротерм", който смлях и превърнах в подови замазки. Реших че е редно да пригодя площадка по всички изисквания на закона щото ги знам администраторите на какво са способни. За тази цел написах писмо до МОСВ, но имали 2 месеца за отговор. В писмото си писах че мога да оползотворя и отпадъка от бъдещото саниране и е добре да ми обърнат внимание. След месец се обърнах по телефона към дирекцията по отпадъците за да намеря информация относно площадката, но една мацка ме попита най нахално какви отпадъци генерираме в нашето производство и дали си плащаме редовно за това. Тази рекетьорка направо ме взриви.В края на втория месец Манева отговори че стиропора е голям проблем, че не трябва да се депонира или изгаря, но ми иска пълен разчет за отпадъка от санирането.И тогава хукнах в БАИС в УАСГ питах и агенцията за енергийна ефективност сега с ново име и навсякъде ми казаха че една четвърт от парите ще бъдат за изолатора, а останалите за обследване, дограми и хидроизолазия. Когато започнах да правя разчета се втрещих от евентуално получения отпадък и чисто комерсиалната ми мисъл се превърна в екологическа. Все пак съм българин и си обичам Родината, ама 450 TIR-а с отпадък ми дойдоха множко. Цилков в момента допълват закона за санирането затова се бавят в допълнинието е балтията, формира се понятието "търговец на енергия" и "енергиен паспорт".
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
Цилков не ми отговаряй ако не разбереш какво ти пиша но неразбирайки ситуацията да превърнеш бизнесинтереса на Гечев и намерението му да реши един назряващ сериозен проблем с опасен отпадък в "подливане на вода" #-o
Отговарям ти макар че не разбирам въпроса.Не го разбирам защото не познавам gechev и с какво се занимава ,еле пък инетреса му :? .Реших ,че това иска да прави заради начин които "подпитва отдалече" :lol: .Аз в питанията му дори намек за някакво решение не видях :? .Както и да е - май пак написах прекалено много неща по безмислена тема :проба:
gechev - специалист
Не се вкиселявайте бе хора, пуснах темата защото съм безпомощен, а трябва бързо да намеря нужната ми информация. Не съм се старал да питам "отдалече" просто няма разходни норми , споделих и моето мнение защо и благодарих на всички отзовали се.В предния си пост се постарах да дам и причината , а пък проблема дали касае някого и как, не знам. Цилков, произвеждам полистиролбетон и фабриката е в с. Столник, затова ме интересува оползотворяването на отпадъка от стиропор. Темата която отворих е за строителството, а не за екологията но понеже нещата са свързани стана малко по раширена от колкото трябва.
stivemaster - майстор
Ами запознайте се Цилков , има защо да го познаваш колегата Гечев .
Ето това е сайта му и всъщност заниманието му.
http://www.tivit-bg.com/

Тема "строителни норми термоизолации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: