• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
radius - майстор
Не знам защо ти е посредник при полагането на дограма, след като това си е съвсем отделна услуга.
Плътна вата , да пазела от вода :lol: .
Аз те съветвам да не ползваш тази фирма и повече спирам да се ядосвам.
Иначе ми се вижда, че по мазата са мазали с нещо черно отвън, но вероятно то е недостатъчно. И гипсова мазилка в мазата май не е добра идея.
Pasko - специалист
Сложи прозорците на външния ръб на тухлите и ще застъпиш дограмата с изолацията-така няма да се налага да обръщаш . Помисли как ще изолираш терасата,защото си е хубав термомост през плочата. Същото се отнася и за долната страна на плочата на покрива. Иначе за стените фасадна вата 15см 100кг/куб.м , основите с 15см XPS(фибран) , покрива мин 30см вата. На пода на първа плоча 5см Фибран. Всички дебелини на изолациите ги има на пазара. На мен последно за 20см фасадна вата 100кг ми дадоха цена 33.40лв/кв и ми звънят през ден за още преговори :-D
jekasus - майстор
Pasko написа:
Сложи прозорците на външния ръб на тухлите и ще застъпиш дограмата с изолацията-така няма да се налага да обръщаш .
Само за това не съм съгласен - по този начин залъгваш човека. Пак си имаме пвц ъгъл с мрежа и работа по оформяне на обръщане, което се таксува на л.м..
Както и монтажа на дограма на външен ръб на зидарията.
Pasko - специалист
jekasus написа:
Pasko написа:
Сложи прозорците на външния ръб на тухлите и ще застъпиш дограмата с изолацията-така няма да се налага да обръщаш .
Само за това не съм съгласен - по този начин залъгваш човека. Пак си имаме пвц ъгъл с мрежа и работа по оформяне на обръщане, което се таксува на л.м..
Както и монтажа на дограма на външен ръб на зидарията.
Не говоря за спестени пари от обръщане на дограмата, а за намаляване на термомоста между дограмата и стената. При някои Пасивни сгради дори дограмата се монтира на планки пред стената, като се включва в топлоизолацията.
  • 1
  • 2

Тема "ТИ на къща без хидроизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: