• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Svezar - специалист
По принцип при монтажа на самия климатик се казва че трябва да има 15см до стената зад него за да работи коректно,с намаленото разстояние не знам дали ще има проблеми с работата само казвам какви са изискванията. Ако искаш да лепиш нещо върху EPS-а използвай полиуретаново лепило /препоръчвам Sika MaxTack 60/ и няма да имаш проблеми с атмосферните услови ! А колкото до улуците и на мен не ми се даваха по 10лв на линеен метър за демонтаж-монтаж на същите и по 60лв на климатик за същото упражнение ,но ако искаш работата да стане перфектно трябва да се похарчат пари иначе се вижда какво става :wink: А иначе пяна която да издържа на атмосферни условия и да ти свърши работа в твоя случай НЯМА,ако напраскаш дупката с нещо такова само си вкарваш автогол понеже създаваш идеални условия за развитие на влага и мухъл :!:
tmitko - напреднал
Vancata написа:
Привет колеги. Търсих доста из форума и интернет и не открих или поне аз не съумях да открия конкретен отговор на моят въпрос.

Възможно ли е да се направи външна изолация около външно тяло на климатик, без климатика да се сваля от стойката? Между тялото на климатика и стената има 15см разстояние, изолацията ще е от 5см стиропор +шпакловка + мазилка. Отзад и да е грозно не ме притеснява идеята е да е добре уплътнено и да не падне изолацията. В момента нямам възможност да кача снимка за да видите как е разположението, но ме притеснява, че там няма да има дюбели.. Външното тяло е стандартно 658 x 550мм. Стената е тухла и тялото е монтирано под прозорец. Какви са възможните варианти да се изолирам без да се сваля от стойката му?

Благодаря за вниманието!

едит1: Досетих се да попитам и за още едно нещо. Имаме една стена вътрешна, изолирана със стиропор 2см... (Родителски своеволия). Стената не е измазана, а е на латекс директно върху стиропора. Възможно ли е да залепя и дюбелирам директно върху нея гипсокартонени плоскости, тъй като се съмнявам, че някаква мазилка ще хване?
Не сваляш нищо. Изрязва се парчето стиропор по размера зад външното тяло и му се прави както си трябва ....мрежа и шпакловка 1-ва ръка ...шпакловка 2-ра ръка ...грунд ...мазилка. И така готовото парче се лепи зад тялото. Те това е ....
  • 1
  • 2

Тема "Външна топлоизолация около външно тяло на климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: