• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
shotik - майстор
Мисля ,че заглавието трябва да е "Термоизолирането...."защото се пише само за него.

До колкото знам санирането е като капитален ремонт на сгради с подмяна на водни,електрически ,телефонни ,кабелни и системи,термоизолиране и подмяна на дограма,подови настилки и нови за сегашното време неща.
VLADO66 - майстор
Заглавието си е точно,но ние си говорим за топлоизолация.Къщата ми я санирах както казваш без подмяна/а само с ревизия/ на елинсталацията.
svetliopi44 - Чирак...
Всеки има право на съмнение, имаи на предвид че съм зиморничев и от скоро имам заболяване което се изостря при студ и влага.
Миналата зима едвам издържах, още бяхме на парно ...
Прав си за едно, може да не съм успял да я избия на 100% , но от следващия сезон вече ще съм я избил, че и отгоре ... :)
За сметките съдя така 50лв. без климатик първа сметка с климатик 68лв. най студените дойде около 85лв. като изключвам надутата януарска сметка от 115 лв. Климатика е а+ клас и съм много доволен от работата му.
VLADO66 - майстор
svetliopi44 написа:
Всеки има право на съмнение, имаи на предвид че съм зиморничев и от скоро имам заболяване което се изостря при студ и влага.
Прав си за едно, може да не съм успял да я избия на 100% , но от следващия сезон вече ще съм я избил, че и отгоре ... :)
За сметките съдя така 50лв. без климатик първа сметка с климатик 68лв. най студените дойде около 85лв. като изключвам надутата януарска сметка от 115 лв. Климатика е а+ клас и съм много доволен от работата му.
Цената на климатика не я ли слагаш в сметките :wink:
infomar
svetliopi44 написа:
Както и да е, все пак постижение е да отопляващ 65 квадрата апартамент на първи етаж над студено мазе, при студен вятър, 80% външни стени и за капак зиморничък собственик за един лев на ДЕН. Прекланям се пред това което си направил и то само за 1500 лв. вложение в материали за изолация 10 см. :? При мен не се получава... :sad:

Темата не беше дали има резон в това което пишат западните германци за ефекта от санирането. Дали са си ги изсмукали от пръстите тези данни за вложени средства и краен резултат :?: Явно ние българите ги удряме в земята с нашите достижения :lol:
VLADO66 - майстор
Тази цифра за 37 год./22 милиарда годишно/ на фона на БВП на Германия е пренебрежима и пак казвам-ефекта за обществото/нали личността е градивната му единица :) / е положителен/изхождайки от личните ми наблюдения и опит/.
zmiori - специалист
svetliopi44 написа:
Я да по смятаме малко че тоя климатик издави рибата в Искар-о.
9-ка изходяща мощност около 3000вата, приемаме 3200в.
65 м2 = 169м3
3200/169=19 вата на кубичен метър.
35 лева/0,18 лв(средна цена за киловат)=195 кВата.
30 дни*24 часа=720 часа за месец
720/195=360 вата на час
при тия 360 вата на час за да поддържа 3200 вата изходяща мощност КОП-а му трябва да е почти 10 аз лично не съм чувал за
svetliopi44 - Чирак...
Е нали говорим за изолация, защо да слагам и климатика в сметката ... ?
zmiori Са незнам от тия 65м2 по нот. акт колко са точни ... влизат ли някакви общи части незнам ... :? не съм мерил целият апартамент ... всъщност миналата година го мериз за един 3D проект но всичко замина- когато си замина и стария комп :|
Все пак не отоплявам балкон 3м2 ( че и малко пвече) Баня 4м2 и килер 2,5м2 .
Спалнята беше леко по-хладна поради самото разпределение на апартамента ... климатика е на детето в стаята и все мрънкаше че му е горещо.
А и никъде не съм казал че съм се разхождал по къс ракав. Нормално облечен като предполагам и повечето от вас през студени дни.
Единствения проблем е много студения под... но живот и здраве и това ще се оправи.
Блока е ЕПК ако има някакво значение...
А и още нещо ... единствено на детето стаята е и с вътрешна изолация ГК+вата... но не сложих вата на тавана :axe: ... сега съжалявам ама свирено е вече. В другите стаи ще слагам задължително като дойде момента.
Тези по-топли дни се наблюдава и следното ... навън днес беше топло ( цял ден бях по къс ръкав) , пребирам се в къщи и ми се стори доста хладно ... та лятото съм решил проблема и с охлаждането :-D това да го приспадам ли от сметката ... :partyman:
infomar
svetliopi44 написа:
...За сметките съдя така 50лв. без климатик първа сметка с климатик 68лв. най студените дойде около 85лв. като изключвам надутата януарска сметка от 115 лв. Климатика е а+ клас и съм много доволен от работата му.
Колега, хайде стига, че няма кой да убедиш с тези сметки. Не ядем доматите с колците. Както ти показваш дори да приема, че имаш икономия от 35 лв/месец за тази зима, няма как за 6 месеца 6 х 35 = 210 лв. икономии да си избил 1500 лв вложение за изолацията.... това ще стане ако се запази съотношението след 6-7 год.. Това, че в едната стая било много топло, а в другата леко хладно - леко хладно за мен е 20 гр, за теб сигурно е 12 гр. :lol:
Аз също опитах да отоплявам един етаж в къща с един климатик, "А" клас, но няма как във всички 4 стаи да имам еднаква температура - в едната е топло, а в другите си е хладно с наклон към студено. А ако го поставя на 23 гр.... си е чисто студено във всички стаи. Имам зид 50 см, нова дограма....и т.н.т. Ако отопляваш една стая само съм съгласен, но 65 квадрата е абсурд по моите понятия.
Както ти изчислиха, няма климатик с 10 К.Ф. :?
Няма лошо, по изхвърлил си се емоционално малко, сега дай спирачка и всичко е на ред.

п.с.
Ако беше толкова изгодно санирането, всички щяха да налитат като мухи на мед, а се чудя, защо не искат да санират :? Толкова ли е глупав българинът, че не иска дори помощта от Е.С. която му дават като бонус :razz: Германците са го изчислили - не е икономически изгодно и могат да си го позволят само тези които имат "излишни" пари, а това едва ли са повече от 5-7% от живеещите в България в момента. Това, че ТИ или АЗ имаме средства и можем да си го позволиш, не значи, че всички по селата могат да го направят, както и в по-малките градове, да не говорим за Видинско.... и северна България... СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ :sad:
marian1 - майстор
И-и-и-и много ми е любопитен модела и марката на климатика ти?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: