Напишете въпрос свързан със санирането.
kuuuuuul - майстор
Фитилчо написа:
С мрежа ще е проблем ли? Метална мрежа.

Отгоре ще има 4 см масивно дъбово дъшеме на 4 метра дълго и залепено, та ако няма някакви големи разминавания на пукнатината?, не ме притеснява изобщо :?:

Тоест, ако сложа метална мрежа, само ще се спука, няма да се размине-размести пукнатината, нали?
Щом ще има дюшеме,защо ти е замазка?. :?
Фитилчо - майстор
Ами иска ми се да е залепено дюшемето за себе си и за замазка ....

Изолацията отдолу искам да е 10 см .
gechev - специалист
При 10 см и повече много мои клиенти полагат подов XPS или плътен EPS от 5 см и отгоре правят замазка от полистиролбетон с който изравняват нивата. Става много здраво и термоизолиращо.
vsterev - специалист
Поне аз доколкото съм чел, за изолация на под може да се използва и EPS, но обезателно да е с якост на натиск минимум 120 и нагоре, даже препоръчително е от 150 нагоре. Ако над него ще се прави замазка от земновлажен разтвор задължително под и над стеропора се полага пласт найлон за хидроизолация. Ако се прави с XPS найлона от долу може да отпадне.
gechev - специалист
vsterev написа:
Поне аз доколкото съм чел, за изолация на под може да се използва и EPS, но обезателно да е с якост на натиск минимум 120 и нагоре, даже препоръчително е от 150 нагоре. Ако над него ще се прави замазка от земновлажен разтвор задължително под и над стеропора се полага пласт найлон за хидроизолация. Ако се прави с XPS найлона от долу може да отпадне.
В какви единици е тази якост 120 - 150 ?
vsterev - специалист
gechev написа:
В какви единици е тази якост 120 - 150 ?
Напрежение на натиск при 10% деформация измерва се в KN и доколкото се сещам трябва да отговаря на 12 - 15 t на m2
kuuuuuul - майстор
А защо му е хидроизоласия на XPS - са :?
vsterev - специалист
На XPS-a не му е необходима, на EPS-a трябва да се прави, за XPS-a само над него не е задължително но е препоръчително.
Фитилчо - майстор
По принцип това ще се прави върху армирана плоча 15 см. легнала на земята - ПОД КОЯТО обезаелно ще има найлон.
В най горната замазка после ще има и подово, ако има значение...
Единственият проблем е, че върху подовото ще има доста дебело дъбово дюшеме(4 см.), ноооо ... няма пълно щастие :) не обичам плочки у дома... :wink:
prascho - майстор
Фитилчо написа:
По принцип това ще се прави върху армирана плоча 15 см. легнала на земята - ПОД КОЯТО обезаелно ще има найлон.
В най горната замазка после ще има и подово, ако има значение...
Единственият проблем е, че върху подовото ще има доста дебело дъбово дюшеме(4 см.), ноооо ... няма пълно щастие :) не обичам плочки у дома... :wink:
Аз едно не мога да разбера. Щом искаш подово в замазка това означава, че материалите, които ще вложиш трябва да са на доста добро ниво. Лепилото трябва да е извънземно за да ти захване стабилно дюшеме 4см, което ще се намира на разтояние не повече от 2см над алуминиевата тръба за парното. Условието е да не се разхлопа и разтвори това дюшеме от големите температурни амплитуди зимно време. Та си тръгнал да пестиш от ХПС. Ще дадеш една камара пари за лепило, а ще спестиш от основата /ХПС/. Не мога да го разбера това.

Тема "Подова изолация - въпрс за избор на материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: