Напишете въпрос свързан със санирането.
belovodski - специалист
Темата пак стана актуална че сега се заформя и изолацията вече,последно ще с 3см Фибран и шпакловка от горе ще се опитам да кача снимки на хангара!
Прикачен файл:
IMAG0004.jpg
Прикачен файл:
IMAG0003.jpg
Та ако някой реши последни дни за мнения :drinkers:
Последна промяна от belovodski на чет апр 17, 2014 1:44 pm, променено общо 1 път.
belovodski - специалист
Caxo написа:
Не разбрах само кое е 2см... фибрана на тавана или външната изолация....но и в двата варианта е малко. Ако имаш повечко фибран увеличи дебелината и на тавана :)
2см е фибрана от вътрешната страна на тавана!
Тани - модератор
По добре недей пита, а прави каквото си решил, за да не си губим взаимно времето и нервите.
belovodski - специалист
Тани написа:
По добре недей пита, а прави каквото си решил, за да не си губим взаимно времето и нервите.
Ако не е тук мястото да питам,трийте темата!
VLADO66 - майстор
Беловодски,не се сърди,с 2см.се обръща около прозорци.Тези листове трудно се лепят и изравняват и ще стане на дюшеци,като в края на краищата ефекта ще е минимален,ако нямаш пари по-добре си купи по дебел стиропор колкото и кущунствено да звучи за изолация на бетон.
belovodski - специалист
VLADO66 написа:
Беловодски,не се сърди,с 2см.се обръща около прозорци.Тези листове трудно се лепят и изравняват и ще стане на дюшеци,като в края на краищата ефекта ще е минимален,ако нямаш пари по-добре си купи по дебел стиропор колкото и кущунствено да звучи за изолация на бетон.
Не 2см си е сложен отвътре на тавана и отгоре си е шпакловано!А на плочата която съм снимал викам да сложа 3см и отогре да го шпакловам!
Тани - модератор
VLADO66 написа:
Ще има осезателен ефект,но те съветвам да увеличиш дебелината поне на 8 см.Може и само под твоя апартамент,но трябва да "захапеш" поне по 50 см.от съседните.
Точно тук се пита, а ти дори получи отговор. След като ти казаха, че 5 см. са недастатъчни, какъв отговор очакваш за 3см. Ти подиграваш ли ни се :shock:
prascho - майстор
Не знам дали се подиграва с Вас, по-скоро със собствения си труд :). Явно бюджетът е ограничен.

В общи линии ако ползваш 3см фибран, то гледай да е от хпс-а за под примерно на 'Фибран'. Структурата е гладка и е с по-голяма твърдност спрямо стандартния вафлен фибран. На второ място - желателно е да бъде с "L" кант, с цел да се застъпват платната помежду си. Допускам, че не си работил със ХПС до сега. Височината на тавана от пода ще ти създаде проблем. Направи си подвижно скеле и ползвай пяна за лепене на топлоизолация. Стяга бързо и не е необходимо да подлагаш прътове. Трябва да изолираш и трегерите! Помисли си и за вариант да положиш перпендикулярно още един слой от 3см след първия.
belovodski - специалист
prascho написа:
Не знам дали се подиграва с Вас, по-скоро със собствения си труд :). Явно бюджетът е ограничен.

В общи линии ако ползваш 3см фибран, то гледай да е от хпс-а за под примерно на 'Фибран'. Структурата е гладка и е с по-голяма твърдност спрямо стандартния вафлен фибран. На второ място - желателно е да бъде с "L" кант, с цел да се застъпват платната помежду си. Допускам, че не си работил със ХПС до сега. Височината на тавана от пода ще ти създаде проблем. Направи си подвижно скеле и ползвай пяна за лепене на топлоизолация. Стяга бързо и не е необходимо да подлагаш прътове. Трябва да изолираш и трегерите! Помисли си и за вариант да положиш перпендикулярно още един слой от 3см след първия.
А така бюджетът е ограничен до немай къде(чакам близнаци наесен),под Фибран си имам в предвид марката Фибран ХПС с кант за застъпване за трегерите имам 5см от същото и ще го сложа на трегерите защото е малко количество и отгоре мрежа,шпакловка и ще захапя с около50см от съседните апартаменти!А за лепенето предполагам и с пяна да го лепя пак ще си сложа и дюбели!
prascho - майстор
Ами няма значение дали ще вземеш хпс на 'Фибран' или 'Аустротерм'. Ако го лепиш с пяна, аз не бих слагал дюбели. С пяна става достатъчно здраво. На второ място ако сложиш дюбели на 3см взе едно ще го направиш като швейцарско сирене. Губят се част от топлоизолационните качества. С пяна става бетон. Опитай..налепи го...виж как е..пък след това ако ти се стори нестабилно сложи дюбели.

Тема "Въпрос за изолация с фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: