Напишете въпрос свързан със санирането.
radius - майстор
Лятото слънцето е високо и в стаята е осветено една ивица от 10 см, говоря за южния прозорец. За какво напичане говорим.
Обаче следобед западното слънце, майкоооо...
Виж ако гледаме и осветеността на стаята, което не е маловажно, комбинацията К-Б-4С не е най-светлопропускаща. Цилков и други обсъждаха в една тема този въпрос и имаше някакво по-хубаво стъкло от гледна точка на затъмняване, потърси темата.
themask - специалист
Разликата в цената между троен стъклопакет с обикновени стъкла и К-бяло-4с за цялата ми къща (около 27-30м2 дограма) беше някъде около 500 лева... Не знам какво ти оферират тези хора.
galin56 - специалист
Джамовете са поръчани. Естествено лелката нещо не беше изчислила като хората и аз за това реших да не ги поръчам от тия неграмотници а от една друга фирма независимо, че като цена беше едно и също(к-стъклото оскъпяваше 20лв на прозорец, както си и мислех, че ще излезне). Та поръчах най-доброто на профилинк. Троен стъклопакет с вътрешно к-стъкло, 6 камери премиум +, златен дъб с подпрозоречни дъски и козирки. Това ми излезе точно 2300лв. Горе долу по около 500лв за трите прозорци 210 вис на 135 шир за кухнята и спалните и около 800лв за пищова в хола. Аз съм доволен за сега. Можеше и по-евтино разбира се, бели щяха да са с 4-500лв по-евтини и с двоен стъклопакет щеше да падне на 1400-1500лв, но то не е важно да е само най-евтино. Можеше да поръчам разбира се и на вносна марка, но цената излизаше от 3500 до 4300 зависимост марката(трокал, саламандър и т.н.). Така, че избрах среден клас и ще видим резултата. Това го споделям информативно за някой който сега те първа ще поръча и му е интересно, въпреки, че тая информация ще му я кажат и във всяка една фирма за дограма.
radius - майстор
Струва ми се, че не е особено евтино.
Над 40 кв.м саламандър с троен пакет 48мм(4с-б-к ),всичко двуосно,5г гар.,фолксвагени... ми излезе към 8000лв.
Дано поне да си взел топъл дистанционер.
galin56 - специалист
Ами не знам, моята е към 13,3 кв.м, нищо не казваш за подпрозоречни дъски и козирки, те на мен ми излезнаха над 250 лв. и цвета също е много важен бял ли ти е или дървесна имитация. Ако ти е бяла смятай, че за златен дъб да ти излезнала 10-11 бона. На мен над 450 лв ми излезна само цвета да е златен дъб. Без дъските и козирките и в бял цвят щеше да е около 1500лв. Тогава може би нямаше да ти изглежда скъпо. Същата оферта ако беше реализирана с саламандър мисля, че беше към 4-4500лв.
vini7 - напреднал
Аз съм от Ботевгради и съм доволен от профилинк монтиран в хола от фирма сим стайл. Във друга стая имам профилинк от друга фирма (намира се до училище Вапцаров) и не съм доволен от монтажа. Едното крило се затваря само, а на двата прозореца има разтояние между подпрозоречната дъска и дограмата.
themask - специалист
Ето за сравнение:
Кьомерлинг 88плюс профил, троен стъклопакет енерджи-бяло-к стъкло, около 26 м2, двуосно отваряне навсякъде, цвят тъмен дъб, секюрити обков навсякъде, клапи за проветрение във всяка стая (общо 5), 5 вградени външни ролетни щори.
Общо 10500 лв.
galin56 - специалист
Vini7, точно при симстайл съм ги поръчал. А тези, които съм ги описал като неориентирани са пък фирмата при училище Вапцаров. Там жената, която продаваше не знаеше какво е к-стъкло и 4 сезона, само ги знаеше като имена, не знаеше и колко струват, и накрая ми каза, че съм луд та си давам парите за глупости, ами си не поръчам обикновен двоен стъклопакет. И аз прецених, че с тия повече няма да се занимавам. Симстайл ми правиха вратите за банята и тоалетната и реших пак при тях.
vini7 - напреднал
В спалнята също е от симстаил трокал 88+ б/б/к/ с 40мм стъклопакет . Зимата е супер като има слънце и стаята се затопля доста, но лятото е парник. В хола на профилинка е б/к/4с/ 32мм (36мм е максимума) и лятото е добре, недостатък е че много затъмнява стаята. В Понеделник чакам монтаж отново от тях на един прозорец с размери 1800мм на 1500мм с едно двуосуво отваряемо крило в края с подпр. дъска и комарник , цвят тъмен дъб ,PVC Reiner Linea Optima, 7 камерна, 82мм профил, 92мм крило, 50мм стъклопакет б/б/к- 600лв. Доста съм се интересувал за дограмите и съм чел по форумите ,но нищо не съм срещал за тази дограма. В офиса на фирмата като гледах разрезите в Рейнера металния профил ветре бше доста по дебел от трокала и профилинка. Малко бавят обаче симстайла, поръчах го на 30 септември, ще го монтират на 10 ноември. При договор 20 работни дни.
http://reinerplast.de/en/products/210-linea-optima
galin56 - специалист
Скъпичък идва, ама е и наистина сериозен. А дали е нужно чак толкова да е качествен прозореца е вече друга тема и всеки сам си преценява. Иначе за бавенето знам. С вратите ме забавиха, но беше и разгара на сезона. Сега си мислех, че са им понамалели поръчките, обаче той пак си ми каза, че са доста натоварени и за по-рано от началото на декември да си и непомислям за монтаж.

Тема "Купуване на нова ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: