Напишете въпрос свързан със санирането.
bleuetoile - специалист
Благодаря Лъчо!

Ето малко смотани снимки, последната е на терасата на съседката.

https://postimg.cc/gallery/LYpYF2F

ПП: не съм се научила как да ъплоадвам тук.
Lutchezar - майстор
А може ли по-подробно за чучура на съседката?
Ако бях аз, махам стария чучур, пробивам дупка на същото място с по-голям наклон, новата тръба запечтавам с хидроизолацията.
Това което съм виждал е улеи по цялата периферия на балкона, широки около 10см и толкова дълбоки, пълни с кръгли бели камъчета. Женски балкон в панелка 6 метра дълъг. Та помисли за наклоните. Онзи балкон беше много наклонен, но майстора който му сложи плочки запази наклона, това е единственият балкон на който имам чувството че ще падна ако не се хвана или не седна. Та не прекалявай с наклона, но трябва да е достатъчен. Система със сифон или коляно според мен в случая е ненужна, первазите са високи, надяваме се че и долния праг на балконската врата е сравнително високо.
bleuetoile - специалист
Ако бях аз, махам стария чучур, пробивам дупка на същото място с по-голям наклон, новата тръба запечтавам с хидроизолацията.
Е да де! Това беше планът. Ама днес ми сервират промяна. Много трудно било да се сменя чучура, ако толкова държа нов - статия не можели да отрежат отвън на 5тия етаж, щяло да е грозно два чучура да стърчат , това със сифона за баня било супер екстра щяло да е.... А мен ме плаши.

На балкона на съседката е издълбана мозайката и е направен наклон по линията на чучура да се стича централно. Иначе всички балкони си имат фабричен наклон посока от стената към чучура, висят си наклонени целите.

Няма да прави нови наклони, защото няма смисъл , 9свен ако не се съгласи да ми издълбае малко мозайката като на съседката.

Пластмасовия сифон с клапан и капак няма да го бъде зимата просто. 100% Ще си правя пак къртене, ще замине и хидрото, дето ще слагат и плочки и всичко. Не знам как да обясня, че пластмасови сифони и колена не искам не от капризи.
Балконската врата е високо след санирането. Искат да ми вдигнели там да позакопарли рамката, така изолацията на стъклопакета щяла да е правилна. Аз не искам да вдигат до колкото е възможно, защото в банята 2 стени направиха със замазка, уж да изправят стените че са криви, и сега е дежело 7 см с плочката на едната стена. Там сложиха 10 торби церезит, плюс цимент и пясък с вар. Банята е голяма, ама колко кубика по малко обем прави такова количество? Вече не знам как да говоря с майсторите. А тия балкончета са крехки, ко им сложат сума ти торби лепило/замазки ще се срутят. Образно казано.
Lutchezar - майстор
Не може да са толкова некадърни, мързи ги. Стария чучур с въже и евентуално с магнити.
bleuetoile - специалист
И аз така мисля. Ще опитам да настоявам поне на стария чучур с издълбаване като на съседката. Казаха, че това нямало да им е много трудно. Пластмасови сифони, надявам се да няма. Благодаря ти за потвърждението, че не говоря глупости. Те, едва ли не, в това ме убеждават.
Lutchezar - майстор
Аз не го виждам точно с издълбава е, новата дупка ще е с по-високо ниво и ще преминава в старата, ще стане по-голяма дупка от вътре, която трябва да се хидроизолира и уплътни.
Някакви странни майстори имаш...
Бори се с тях.
Има ли развитие по другите ти теми?
torbalan - Дървен философ
Аналогичен проблем реших с малко къртене, нова хидро изолация и сифон. Сифона е пластмасов, но е Viega (около сифона има широка пласмасова периферия, която ляга на хидроизолацията). Не съм 100% сигурен, но мисля че е без кошничка.

Нещо такова:
Изображение
bleuetoile - специалист
новата дупка ще е с по-високо ниво и ще преминава в старата, ще стане по-голяма дупка от вътре, която трябва да се хидроизолира и уплътни
, Именно. Така е при съседката. Но явно ще трябва борба, тежка и с неясен край.

Торбалан, да, с такъв сифон се гласят да го правят, обаче балкончетата са овални, изнесени и много ги вали сняг. Става страшно зимата. Не мога да рина сняг през 5тия етаж на оживена улица, нали?

А и тия супер дупер пластмаси, пак са си пластмси. Снабдиха ме с пластмасови и в банята. Тя е на никъде. Стените са на 70% с плочки. Декорациите и фризовете са на съвсем различни места от моите дизайнерски виждания, защото.... много трудно жило да се реже.... Едната стена е адски дебела замазката, била за изправяне?! Какво изправяне като старите плочки си бяха екстра /по стените/ и бяха супер тънко залепени. Причината да се кърти цялата баня бяха хлопащи плочки на пода и супер изгнили тръби още от строежа. Но за всяко нещо ми отнема много енергия спорове и да ми обясняват, че съм малоумна. Например: казахме в началото, че ще се изкърти всичко на пода до плочата, защото преди бяха правили разни извивки и кривини щото каналът беше с обратен наклон от строежа. Не, аз съм тъпа, нямало как каналът да бил с обратен наклон?! от строежа?! Нямало да вземе блокът акт 16?!

Нали аз наводних съседката отдолу, която ми обясни, че всички бани на щтранга са с обратен наклон?! Обсъждано е на събрания, все едно, изкъртиха ми тогава целият под и сложиха 1000 кила замазки с кривини. Ок беше всичко, хидро, мидто. Обаче зачочнаха да хлопат плочките от кривините.
И оня ден ми слагат каналите?! Без да е изкъртено нищо от старото лепило на пода?! Аз казвам как така? Така решихме, по хубаво. Спор 2 часа обяснявам как старата замазка и лепило са криви, не ги искам, пречат ми, те са виновни за отвлечените плочки. Не, тъпа съм. Накрая тръгват да къртят лекичко по малко покрай стените поне и хоп? Отдолу кухо било и само се изкъртило? Добре, че съм била настояла... Ех .. А каналите вече сложени, с грешен /според мен наклон/ Сложиха хидрото, и се оказа че още ще къртят? Аз, ама като къртите след наредени стени, няма ли да паднат плочките от стените? Нямало проблеми.

И така. На никъде съм. Взех тези майстори, заради по разумната цена, можеха веднага да започнат и, уж разбираха какво искам. Ама планът и какво е договорено се променят всеки ден.

Гаранция, Франция. Казаха ми всички познати правили бани напоследък. Всички майстори правещи плочки са капризни.

Кухня и боядисване още не съм почвала изобщо.

Пожелайте ми да не започна д къртя целокупно още другия месец. Реве ми се, честно.
chapara - майстор
Виж: ,,Барбакан за тераса" в Гугъл

Това ти тябва на теб и човек с мисъл в главата. Когато някой се води само от цената на труда винаги все така става🤤😎 То и врабчето гладно, обира трохите.

Успех.
bleuetoile - специалист
нед авг 07, 2022 9:16 pmchapara написа:
Виж: ,,Барбакан за тераса" в Гугъл

Това ти тябва на теб и човек с мисъл в главата. Когато някой се води само от цената на труда винаги все така става🤤😎 То и врабчето гладно, обира трохите.

Успех.
Иха!!! Благодаря ти от сърце ❤️ 🌻 🍀

Тема "чучур на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: