Напишете въпрос свързан със санирането.
Благодаря ви за включванията :)
Колчо, аз съм обитавала жилището само с новата дограма. Питах предния собственик и каза, че с винкела не е имал проблеми с течове. Склонна съм да вярвам понеже си призна за проблем с парното, за който не беше споменавал.
kozl - майстор
От тези снимки изобщо не се разбира за наклона на козирката. По-важно е да снимаш козирката над твоя етаж как е свързана с твоя таван, респективно плочата на комшията отгоре.
Не отговаряш на въпросите.
Има ли на тавана топлоизолация. на клипа се вижда нова мазилка. Над профила на дограмата към тавана има луфт към 2 см подмазан. От него ли се стича водата?
Барбакана на горния комшия да не би да би да е запушен, след като постоянно отсъствува, кой го прочиства?
Козирката "Z" профил ли е?
Последна промяна от kozl на вт авг 02, 2016 5:47 pm, променено общо 2 пъти.
kolcho - специалист
flotelia написа:
Благодаря ви за включванията :)
Колчо, аз съм обитавала жилището само с новата дограма. Питах предния собственик и каза, че с винкела не е имал проблеми с течове. Склонна съм да вярвам понеже си призна за проблем с парното, за който не беше споменавал.
ОК! Предполагам, че козирката е хваната за тавана Ви към съседите, а не към парапета на техния балкон?
kozl - майстор
Ако козирката е алуминиева, готов профил е "Z" профил и обичайно се закача по вертикалната повърхност на профила на дограмата. Ако не е такъв профил и е закачена на хоризонталната част на профила - лошо. Но аз от снимките не мога да се ориентирам. Требе ясна снимка отгоре - от горната тераса към фугата козирка - плоча. И снимка на пода на горната тераса дето е барбакана.
Ама ко става отгоре :?
Третия прозорец от къде на къде? (От дясно на ляво или :? )
Отгоре обаче ми се чини , че има луфт запълнен с бяла мазилка и нищо няма да се види.
kozl, не мога да снимам козирката отгоре, защото нямам достъп до апартамента на комшията. Той прави някакъв ремонт на пода на терасата си, тъй като имаше процеп и мислех, че това е причината. На снимката се вижда, че има чучур за отводняването. Последно си почисти цялата тераса. Никой не живее в апартамента, като гледам от години. Съседът е крайно некооперативен като цяло, крещи и вика при нормален тон от моя страна. Каза ми да се спасявам още от самото начало.
На тавана има фибран доколкото знам, топлоизолацията е външна. Водата се стича от тавана и оттам се натрупва по горната част на дограмата, само на един от прозорците. Не разбирам нищо от козирки, но мисля, че е Z профил, само че горната и долна част са къси, а голямата равна, в краищата даже с обратен наклон. Не беше замазана добре отгоре в краищата. Десният ъгъл се мокри също, но не пропуска вода засега.
Колчо, хваната е за парапета им, не за тавана ми.
kolcho - специалист
flotelia написа:
Колчо, хваната е за парапета им, не за тавана ми.
Ако е така и ако козирката е монтирана правилно / наклон + хидроизолация по челото на контакта/, то единствената причина за този теч е нарушена хидроизолация при съседите ви. При всички случаи това трябва да се провери от специалист на място!
kozl написа:
Ако козирката е алуминиева, готов профил е "Z" профил и обичайно се закача по вертикалната повърхност на профила на дограмата. Ако не е такъв профил и е закачена на хоризонталната част на профила - лошо. Но аз от снимките не мога да се ориентирам. Требе ясна снимка отгоре - от горната тераса към фугата козирка - плоча. И снимка на пода на горната тераса дето е барбакана.
Ама ко става отгоре :?
Третия прозорец от къде на къде? (От дясно на ляво или :? )
Отгоре обаче ми се чини , че има луфт запълнен с бяла мазилка и нищо няма да се види.
Ами аз се опитвам подробно да пиша, но не знам защо не се зачитате. :) Бях писала, че е третия прозорец отляво надясно на снимките отвън (или втория от дясно наляво). И на мен много ми се иска да снимам отгоре, но точно сега няма как да стане за съжаление, когато успея да се добера, ще кача снимки. Известно ми е, че така по снимки и клипчета е трудно да се ориентират хора, които разбират.
Мога да приложа в момента само клип на състоянието на терасата му първия път като протече: https://www.youtube.com/watch?v=gjbBkFh ... e=youtu.be
kozl - майстор
Съмнявам се, че козирката е закачена за парапета на горния балкон. Поне снимката не показва това.
Пусни слаба вода с маркуч в-у козирката и следи дали ще избие отвътре. Ако не избива проблема не е в козирката.
След това подобен тест в балкона на горния етаж. Гледай дали ще избие в-у козирката и вътре през дограмата.
nanko - специалист
Ако приемем, че ремонта на горната тераса е бил успешен. Също така приемам, че горната тераса е покрита (не се вижда, но предполагам). То следва проблема да е някъде м/у долния край на парапета на горната тераса и козирката на новата дограма. Решението е да се намери по-висока стъбла (ако това е по-нисък етаж) или да се извика вишка и да се огледа въпросното място. За да влиза толкова много вода или трябва да има много голяма фуга/пукнатина или наистина да има обратен наклон.

Тема "Теч отвътре на остъклена тераса при дъжд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: