Ако има възможност - окей. Слагал съм 2 см стиропор и има ефект. Но "колкото повече ...", както би казал мечо Пух 

пет окт 08, 2021 7:57 pmшоп написа: Посоката на топлопренса винаги е от по-топло към по-студено.Бих спорил с теб но по технически причини няма да го правя, ще оставя темата да се доразвива
Отгоре е апартамент с Т да кажем 22 градуса
Отдолу е мазе да кажем с Т 14 градуса
Топлопреноса и респективно топлозагубите ще са с посока надолу.
Това не е против законите на физиката.
съб окт 09, 2021 11:17 pmchapara написа:С това съм несъгласенпет окт 08, 2021 7:57 pmшоп написа: Посоката на топлопренса винаги е от по-топло към по-студено.Бих спорил с теб но по технически причини няма да го правя, ще оставя темата да се доразвива
Отгоре е апартамент с Т да кажем 22 градуса
Отдолу е мазе да кажем с Т 14 градуса
Топлопреноса и респективно топлозагубите ще са с посока надолу.
Това не е против законите на физиката.Ако колегата разчита само на топшлоизолация на пода, а радиаторите му само тлеят няма как да стане. Бих се обзаложил че ако си топлоизолира тавана и си ползва парното нормално ще натика студа в мазето, което е поне 50%в земята.. чак гогава ще има смисъл от подова топлоизолация. Във всички проекти за изработка на топлофицирана сграда 1ви и последен етаж етаж са почти двойни топлоносители като буферни, т.е.плащат шовече. Ако проекта е нарушен, ето го проблема! В соца сметките се уравняваха, но при демокрацията всеки плаща това което е получил за комфорта си. За това никой не желае такива апартаменти и те са значително по ефтини. Обясних го просто и навярно ще се подразнят много хора, но това е голата истина. Единстсдно в сгради с еднотръбна система нещата са до някъде балансира като соца, но пак има зАебавки.
... ако си топлоизолира тавана и си ползва парното нормално ще натика студа в мазето, което е поне 50%в земята.Това за мен си е бисер
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: