Напишете въпрос свързан със санирането.
Тани - модератор
dimitarg написа:
здравейте,
как мога да изолирам голяма тераса на къща (30м2) (от вън (горе) или от вътре).
от вън е с мозайка, отдоу има жилищни стаи.
dimitarg написа:
спрях се на външна изолация защото тавана е нисък и ще намалее още с вътр. изолация

А защо въобще попита? Ще ми кажеш ли една смислена причина , поради която избра външната от отговорите , които получи? Това за височината го изключваме при зададен въпрос - външна или вътрешна?
dimitarg - специалист
Тани написа:
dimitarg написа:
здравейте,
dimitarg написа:
спрях се на външна изолация защото тавана е нисък и ще намалее още с вътр. изолация

А защо въобще попита? Ще ми кажеш ли една смислена причина , поради която избра външната от отговорите , които получи? Това за височината го изключваме при зададен въпрос - външна или вътрешна?
не съм питал вътрешна или външна изолация, а как се прави външна на тераса
prascho - майстор
dimitarg написа:
Тани написа:
dimitarg написа:
здравейте,
dimitarg написа:

не съм питал вътрешна или външна изолация, а как се прави външна на тераса
:?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Айде-айде, то питащият мина в класическа сляпа отбрана вече. Предлагам да забравим, да си формулира правилно въпроса и отново да пита. В нова тема, необременена от емоции.
galin.com - специалист
Честито ще се видиш в приключение.

PS: Виж девиза на LazarGanev
dimitarg - специалист
да, прави сте,
явно ще трябва да къртя замаската на пода на стаите, за да вдигна нивото на тавана ина него да правя изолацията.
мислех че ще е по-лесно върху плочата на терасата
dimitarg - специалист
... та дилемата беше:
1. къртене на дюшеме, къртене на цим. замазка на под и копаене за да се вдигне нивото на тавана, и изолирането му.
2. изолация на терасата върху мозайката- фибран или каквото трябва, жел. армировка, цим. замазка, лепене на плочки.
и понеже съм мързелив исках да знам второто как се прави за да преценя кое е по-лесно, защото страхотен мухъл избива по тавана :-(
prascho - майстор
Aaaaa това с мухъла не ми харесва. Предпоставка е да си мисля, че не е положена хидроизолация преди мозайката отгоре!!! Имаш ли поставена топлоизолация и каква е външна или вътрешна. На мнение съм, че от вида на топлоизолацията ти трябва да зависи по какъв начин ще процедираш /обособените точки 1 и 2 от теб/. Важен факт е дали ти изкача плочата навън от зида на долните помещения. Защото ако не изкача и си направил външна топлоизолация като си изолирал хубаво плочата лично за мен по добрият вариант е да налепиш хпс, да шпакловаш със стъклофибърна мрежа + лепило, ДА ПОЛОЖИШ ХИДРОИЗОЛАЦИЯ и финишно покритие. Обаче ако имаш вътрешна изолация ватата и гипсокартона е по-добра идея, но !ЩЕ ТИ ОСТАНЕ ПРОБЛЕМА С МУХЪЛА И ЛИПСАТА НА ХУДРОИЗОЛАЦИЯ /просто няма да го виждаш щото ще е над гипсокартона/. В този случай дори се притеснявам дали няма да увреди тази влага ватата.
Майсторите сигурно ще дадат мнение, че най-удачен е варианта вата и гипсокартон, като намажеш мозайката с хидрозиолация отгоре и положиш друго финишно покритие.
dimitarg - специалист
плочата (терасата) е разположена върху каменен зид (60см ш.) като излиза конзолно под формата на козирка (30см) от 3те страни. хидроизолирана е с мозайка, но разликата в температурите е голяма и за това според мен има мукъл.
prascho - майстор
май май ще се съглася с идеята за вата и гипсокартон.

Тема "изолация пода на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: