• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Напишете въпрос свързан със санирането.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
... разликата е каквато е между материала за шкафчета за баня и примерно Фибран
Хем си прав, хем не си.
prascho - майстор
Moля модератора да изтрие предходните "изчерпателни" мнения. Колкото до "неграмотността на обществото" не съм завършил УАСГ например. Със същата последователност на мисли, всеки един трябва да знае каква е разликата между QPSK и DPSK модулация а? Един коректен човек ще обясни простичко и бързо разликата, а няма да изтъква "всестраните" си познания както се опитват някой хора да натрапят. Излишните мои мнения ще ги изтрия сам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Виж, след като производители за един и същ продукт, пишат веднъж полистирол, а друг път пенополистирол...
Като ми е онлайн химикът, ще го помоля да порови из формулите.
С повечко думи казано, за изолация се ползва разпенен полистирол (експандиран, екструдиран etc.)
Неразпенения се ползва за чаши за еднократна употреба, кофички за кисело мляко ...
Което явно никому не пречи, стиропорените тарелки със замразено пилешко филе да ги наричат полистиролени и пенополистиролени.
Та така.
prascho - майстор
Оферта на Хенкел за продукти на церезит.

Прикачен файл

obrz6tane.jpg
obrz6tane.jpg (67.85 KиБ) Видяна 22225 пъти

Прикачен файл

ceresit.jpg
ceresit.jpg (143.8 KиБ) Видяна 22225 пъти
Последна промяна от prascho на чет мар 27, 2008 4:48 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
На какво ми препоръчвате да се спра от Баумит, Церезит, Деко, Вебер??
Последна промяна от prascho на чет мар 27, 2008 4:33 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Не мога да се съглася с подобни предложения за труд с наем на скеле. Проучих въпроса с наема на скеле и установих, че ми искат по 0.10 лв/м2 на ден за скеле без ддс т.е. ако си наема 100 квадрата скеле ще ми излезе 300 лева без ддс като частно лице или ако искам квитанция 360 лева + 30 лева за транспорт. Не мога да се съглася с подобни фирми включително и СХЛ, че трябва аз да дам 2000 лева и отгоре за скеле при положение, че скелето излиза 330 лева за един месец, пък почти всички представители на подобни фирми за труд ми казват, че нямало да отнеме повече от 1 месец работа по къщата. Ми то аз предпочитам и три месеца да го ползвам това скеле ще ми излезе 960 лева и пак ще е далеч от исканите пари от фирмите. Не приемам тезата, че трябва да ме цакат още в скелето!!! Труд на двама работника за монтаж и демонтаж струва ли 1700 лева за четири стени????

Прикачен файл

trud copy.jpg
trud copy.jpg (159.21 KиБ) Видяна 13204 пъти
pipbel - майстор
Прасчо

Вземи си купи по добре скеле. Аз поне така смятам да направя.
Едно скеле ти трябва винаги, особено за нас с къщите - я улуци да почистиш от листата, я нещо по фасадата да се ремонтира, я на някой приятел да услужиш, я на вилата нещо замислиш.....пък и от време на време и под наем мозе да се пуска да си избива парите дето се вика.

На последното стройко гледах едни много готини разглобяеми немски алуминиеви скелета, нещо подобно на даденото по долу.
Цените варираха според висо4ината но за 7-8 метра беше някъде около 2300-2400 лева.

Смятам като направя топлоизолацията с него после да си го разглобя и скатая на тавана докато му дойде пак времето

Прикачен файл

8b450375a75ea12c332835f17b345a5d.jpg
8b450375a75ea12c332835f17b345a5d.jpg (17.12 KиБ) Видяна 13193 пъти
prascho - майстор
на мен ми трябва височина от 10 метра!!! Не излъгах, като се сложи 1,2м цокъл прави 11,2 м!! Като се елиминира един човешки бой прави някъде 9-10 метра!
prascho - майстор
Оферта на фирма Щром за топлоизолационна система на Баумит. Предстой да уточня транспортните разходи.

Прикачен файл

strom1.jpg
Забележка: броя на дюбелите трябва да е 6!!!
strom1.jpg (70.54 KиБ) Видяна 12852 пъти

Прикачен файл

strom.jpg
Оферта на Щром!
strom.jpg (67.13 KиБ) Видяна 13127 пъти
Последна промяна от prascho на чет мар 27, 2008 4:51 pm, променено общо 2 пъти.
prascho - майстор
Въпросът, който ме мъчи е заслужава ли си да дам 2000 лв и да избера Баумит пред Декотерм?

Прикачен файл

sravnenie1.jpg
sravnenie1.jpg (102.88 KиБ) Видяна 13025 пъти

Прикачен файл

sravnenie.jpg
sravnenie.jpg (110.21 KиБ) Видяна 13025 пъти
Последна промяна от prascho на пет мар 14, 2008 9:30 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "актуални цени на топлоизолация!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: