... разликата е каквато е между материала за шкафчета за баня и примерно ФибранХем си прав, хем не си.
Напишете въпрос свързан със санирането.
64 мнения в "актуални цени на топлоизолация!!!"
prascho
- майстор
Moля модератора да изтрие предходните "изчерпателни" мнения. Колкото до "неграмотността на обществото" не съм завършил УАСГ например. Със същата последователност на мисли, всеки един трябва да знае каква е разликата между QPSK и DPSK модулация а? Един коректен човек ще обясни простичко и бързо разликата, а няма да изтъква "всестраните" си познания както се опитват някой хора да натрапят. Излишните мои мнения ще ги изтрия сам.
Виж, след като производители за един и същ продукт, пишат веднъж полистирол, а друг път пенополистирол...
Като ми е онлайн химикът, ще го помоля да порови из формулите.
С повечко думи казано, за изолация се ползва разпенен полистирол (експандиран, екструдиран etc.)
Неразпенения се ползва за чаши за еднократна употреба, кофички за кисело мляко ...
Което явно никому не пречи, стиропорените тарелки със замразено пилешко филе да ги наричат полистиролени и пенополистиролени.
Та така.
Като ми е онлайн химикът, ще го помоля да порови из формулите.
С повечко думи казано, за изолация се ползва разпенен полистирол (експандиран, екструдиран etc.)
Неразпенения се ползва за чаши за еднократна употреба, кофички за кисело мляко ...
Което явно никому не пречи, стиропорените тарелки със замразено пилешко филе да ги наричат полистиролени и пенополистиролени.
Та така.
prascho
- майстор
Не мога да се съглася с подобни предложения за труд с наем на скеле. Проучих въпроса с наема на скеле и установих, че ми искат по 0.10 лв/м2 на ден за скеле без ддс т.е. ако си наема 100 квадрата скеле ще ми излезе 300 лева без ддс като частно лице или ако искам квитанция 360 лева + 30 лева за транспорт. Не мога да се съглася с подобни фирми включително и СХЛ, че трябва аз да дам 2000 лева и отгоре за скеле при положение, че скелето излиза 330 лева за един месец, пък почти всички представители на подобни фирми за труд ми казват, че нямало да отнеме повече от 1 месец работа по къщата. Ми то аз предпочитам и три месеца да го ползвам това скеле ще ми излезе 960 лева и пак ще е далеч от исканите пари от фирмите. Не приемам тезата, че трябва да ме цакат още в скелето!!! Труд на двама работника за монтаж и демонтаж струва ли 1700 лева за четири стени????
Прикачен файл
trud copy.jpg (159.21 KиБ) Видяна 13204 пъти
pipbel
- майстор
Прасчо
Вземи си купи по добре скеле. Аз поне така смятам да направя.
Едно скеле ти трябва винаги, особено за нас с къщите - я улуци да почистиш от листата, я нещо по фасадата да се ремонтира, я на някой приятел да услужиш, я на вилата нещо замислиш.....пък и от време на време и под наем мозе да се пуска да си избива парите дето се вика.
На последното стройко гледах едни много готини разглобяеми немски алуминиеви скелета, нещо подобно на даденото по долу.
Цените варираха според висо4ината но за 7-8 метра беше някъде около 2300-2400 лева.
Смятам като направя топлоизолацията с него после да си го разглобя и скатая на тавана докато му дойде пак времето
Вземи си купи по добре скеле. Аз поне така смятам да направя.
Едно скеле ти трябва винаги, особено за нас с къщите - я улуци да почистиш от листата, я нещо по фасадата да се ремонтира, я на някой приятел да услужиш, я на вилата нещо замислиш.....пък и от време на време и под наем мозе да се пуска да си избива парите дето се вика.
На последното стройко гледах едни много готини разглобяеми немски алуминиеви скелета, нещо подобно на даденото по долу.
Цените варираха според висо4ината но за 7-8 метра беше някъде около 2300-2400 лева.
Смятам като направя топлоизолацията с него после да си го разглобя и скатая на тавана докато му дойде пак времето
Прикачен файл
8b450375a75ea12c332835f17b345a5d.jpg (17.12 KиБ) Видяна 13193 пъти
prascho
- майстор
Оферта на фирма Щром за топлоизолационна система на Баумит. Предстой да уточня транспортните разходи.
Прикачен файл
Забележка: броя на дюбелите трябва да е 6!!!
strom1.jpg (70.54 KиБ) Видяна 12852 пъти
Прикачен файл
Оферта на Щром!
strom.jpg (67.13 KиБ) Видяна 13127 пъти
Последна промяна от prascho на чет мар 27, 2008 4:51 pm, променено общо 2 пъти.
prascho
- майстор
Въпросът, който ме мъчи е заслужава ли си да дам 2000 лв и да избера Баумит пред Декотерм?
Прикачен файл
sravnenie1.jpg (102.88 KиБ) Видяна 13025 пъти
Прикачен файл
sravnenie.jpg (110.21 KиБ) Видяна 13025 пъти
Последна промяна от prascho на пет мар 14, 2008 9:30 pm, променено общо 1 път.
Тема "актуални цени на топлоизолация!!!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература