• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Takezo Sensey - модератор
Stanimir-e ,послушай специалиста SHL , с това се занимава :wink:
prascho - майстор
SHL написа:
Stanimir написа:
Ами то не само,че съм лаик,ами съм и жена.Фирмичката е малка,правят къщата на майка ми и не са големи специалисти,а и нас ни няма там,само по телефон контактувам с човека,който ги ръководи,уж техник е.Но реших да питам тук преди да изискам от него да изчака там колкото трябва.Мерси за отговорите!
Не емного дебела отливката,защото ще загубим от височината на стаите,което ни е проблем.
А....и става въпрос не да стегне,а да си изсъхне,отгоре ще има някаква изолация и после пак замазка и после ламинат.... :-D
Голям смях :lol: Може да си жена, ама знаеш, какво питаш :thumbs:
От постовете до момента, само n_a и takezo разбраха за какво иде реч.
Прасчо, приятелю, какви са тия "вертикални замазки", направо ще ме уморите на моменти.
W123, това, че са използвали добавка за бетон не означава, че след два дни могат да сложат хидроизолация отгоре. Добавки в бетона се слагат за да се ускори свързването му. Или да се подобри пластичноста му. Или срещу замръзване. Или да се забави свързването му. Има много видове добавки за бетон на различни фирми. Но каквото и да стане след като те си свършат работата, настъпва процес на узряването на бетона. Тоест набиране на якостните му качества. Този процес трае около 28 дни. През цялото това време водата в бетона се изпарява в атмосферата. Колкото по студено е, толкова по-бавно излиза влагата. Може да излиза и 40 дни.
Все пак това е друга тема :)
Трябва да се изчака влагата да излезе и тогава да се нанася хидроизолация.
Приятелю, дамата ме заблюди с неточния си изказ. Под земя тя е имала предвид пода/плочата. Аз си помислих за полагане на външна изолация. След втория й пост ми стана напълно ясно. Но в крайна сметка съвета, който дадох е точен!!! Е това го мога само аз. :wink:

В един пост дадох три различни примера за изчерпателност. По този начин съм послезен както на дамата така и на хора със сходни проблеми.

Поставям под съмнение, ако не беше прочел втория й пост какво ти би сътворил от думите й :-D
EDI - майстор
Най-малко 20-30 дена, за да излезе поне част от влагата.Иначе старите майстори знаете какво казват - 1 година.От значение е и изолацията.Би следвало да е XPS, но знам ли вече - разни хора слагат какво ли не.За пример - коро си залях една плоча под навеса на камината на двора - към 4 квадрата, 7-10 сантиметра.Вече 10 дена не може да излезе влагата, още е тъмно сиво.
  • 1
  • 2

Тема "Колко време да съхне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: