Напишете въпрос свързан със санирането.
nihonjin - специалист
v1p3ra написа:
Със сигурност ще има ефект от изолацията, но за този с 5 см фибран ми се струва, че напролет пак ще прави ремонт, плесента и мухъла май ще са неизбежни.Дано бъркам но..
Къде мислиш че ще се появи мухъл?
infomar
Аз също съм с вътрешна топлоизолация - Депрон 6 мм, на стените и таваните, пода -дюшеме 3 см + студиопор между гредите. Стените/таваните върху депрона с гипсова замазка и латекс. Проветряваме - мухъл няма. Затопля се с климатик от 3 гр. до 22 гр.за около 10 мин. (климатик 4-ка) Затопля се само стаята в която се ползва. Когато никой няма (на работа) не се затопля нищо. През ноща обикновено не утопляваме - т.е. избягваме да спим на толо, но температурата обикновено не пада под 10 гр. Разбира се при големи студове се топлим. През зимата вече 6 години никога за тристаен апартамент не сме плащали повече от 100лв. - инцидентно и много рядко 130 лв. дори след повишаване цената на тока.
v1p3ra - напреднал
nihonjin написа:
v1p3ra написа:
Със сигурност ще има ефект от изолацията, но за този с 5 см фибран ми се струва, че напролет пак ще прави ремонт, плесента и мухъла май ще са неизбежни.Дано бъркам но..
Нямаш никаква пропускливост на влгата да излиза навън, така че мисля по - добрия вариант е бил стиропор той има пропускливост
v1p3ra - напреднал
Затопля се с климатик от 3 гр. до 22 гр.за около 10 мин. (климатик 4-ка)
Как 3 градуса бе човек, какво е това иглу?Явно си в къща щом имаш 10 градусови темперетури в стаята.В апартамент е по - топло.Ние в къщите да му мислим :S
pavkatay - майстор
infomar написа:
Аз също съм с вътрешна топлоизолация - Депрон 6 мм, на стените и таваните, пода -дюшеме 3 см + студиопор между гредите. Стените/таваните върху депрона с гипсова замазка и латекс. Проветряваме - мухъл няма. Затопля се с климатик от 3 гр. до 22 гр.за около 10 мин. (климатик 4-ка) Затопля се само стаята в която се ползва. Когато никой няма (на работа) не се затопля нищо. През ноща обикновено не утопляваме - т.е. избягваме да спим на толо, но температурата обикновено не пада под 10 гр. Разбира се при големи студове се топлим. През зимата вече 6 години никога за тристаен апартамент не сме плащали повече от 100лв. - инцидентно и много рядко 130 лв. дори след повишаване цената на тока.
А аз плащам 130 лв за 25 градуса денонощно (това е с топлата вода). Добавяме 45 лв средномесечна сметка за ток. И се чудя защо ми се подиграват като кажа ,че съм доволен от ТЕЦ-а.
8180 - майстор
v1p3ra написа:
Нямаш никаква пропускливост на влгата да излиза навън, така че мисля по - добрия вариант е бил стиропор той има пропускливост[/quote]

Ако v1p3ra беше прочел повече съседните теми, щеше да знае, че въпросът е обсъждан широко тук и доста хора са на противното мнение.

П.П. Колега v1p3ra,
Пускането на последователни мнения противоречи на Правилата.
Използвай бутона "Промени" в предишното си мнение за да го допълниш.
infomar
v1p3ra написа:
Затопля се с климатик от 3 гр. до 22 гр.за около 10 мин. (климатик 4-ка)
Как 3 градуса бе човек, какво е това иглу?Явно си в къща щом имаш 10 градусови темперетури в стаята.В апартамент е по - топло.Ние в къщите да му мислим :S
Пиша бавно за да разбереш.
Когато външната температура е +3 гр. и пусна климатика, той затопля стаята в която се намира до температура +22 гр. за около 10 минути.
Когато вечерта температурата е +22гр. в стаята и около 2200 часа спра климатика, стаята изтива към 0600 сутринта до около 10 гр. при външна температура 0-3 гр.

Всичко е много субективно и зависи от навиците на хората, изложението, типа на изолацията, дограмата, отоплява ли се отгоре/отдоло..... и т.н.т.
v1p3ra - напреднал
Имаш ли изолация? Да така е прав си за навиците на хората.Има такива които ги е страх да отворят да не би да изстине стаята :).И при мен пада темперетурата до към 12, 13C, нямам изолация.Само PVC. Ако имам вътрешна изолация на външната стена и на тавана, на каква температура ще се будя? Паля само вечерно време за няколко часа, така че нямам нужда от външна изолация.
Бат Иво - специалист
И в Испания всички изолации са от вътре!Само дето е челото на плочата или колоната се прави отстъп на зидарията на пред и се изолира.Такива външни няма даже техника на нашият обект доста се чуди като споделих че в БГ.са външни.
Dansaver - специалист
Не мога да разбера за какво саниране ми говорите при тия градуси дето ги пишете?

Миналата година приключих със санирането и в резултат от три дена не съм пускал никакво отопление, но днес цял ден беше мъгла и не мина 7град. навън та в къщи падна до 19.5. Затова сега ще пусна малко парното да вдигна 2град.

Ако задържи под 5град. навън- вътре ще пада с неповече от 1град. на ден, амплитуди от 5град. не съм имал много отдавна, за 10 да не говорим.

Тема "топлоизолациа франция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: