• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
gechev - специалист
8180 написа:
gechev написа:
Българина все мисли, че все ще бъде излъган или изигран.
Аз пък си мисля, че просто Българинът има достатъчно статистика (историческа и актуална), върху която да си мисли (ако и когато реши).
Не се наемам да отсъждам коя от двете тези е по-вярна за дереджето, но за да го промени, ще трябва да си изясни тезата.
Приемам, че според теб ИМА "безплатен обяд" и помолих да ми го разясниш, като на по-тъп - поне зад кой номер е в интегралната бюлетина? :)
Стивмастер ти е отговорил, а аз бих добавил, че по време на криза и тотална стагнация това е начин да се завартят някъкви пари в България макар и чужди и неизработени от българина, каквито идват за магистралите, пречиствателните станции, жп инфраструктурата, земеделието, животновъдството, охраната на границите, борбата с рака и ред други. Това са милиарди давани от Европа за оеднаквяването на начина на живот на всички европейци. Пък колкото до интегралната бюлетина се закачаш, защото преди два месеца когато се драчих в политически теми всички във форума се заинтересуваха кой е този идиот и масово посетиха сайта ми и сега вече и ме посещават във фабриката. Аз просто чакам санирането, защото никое правителство не може без мен да го осъществи, за това съм здраво подготвен и съм наточил брадвата, но и един лев няма незаслужено да взема от джоба на българина.
infomar
Без да съм специалист, по информация от медиите... в Германия като пример, респективно другите подобни на нея държави, болшинството от жилищата не са частни и затова е лесно да се приложи някаква терапия върху тях.
В БГ жилищата са основно, или 99% частни и в тях живеят различни прослойки граждани. Достатъчно е в един блок от примерно 100 апартамента, да се намерят 2-3 пенсионери които наистина физически не могат да отделят от 160 лв. пенсия 2000 лева за нещо което след няколко години "я камилата, я камиларя..." и системата се обърква. От тази гледна точка има още примери все в тази насока. Не съм черноглед, аз лично ако се наложи мога да си позволя подобен дори и по-голям разход НО не разсъждавайте изхождайки, че България е = София. В провинцията, както се изразяват Софиянци, (особено северната) - цари голяма бедност и 2000 лева не е по силите на около 60-70% от населението. Затова си мисля, че може би тази идея трябва да се отложи за време когато народът масово се повдигне на по-високо материално/парично ниво, и сам да "узрее" за това. Караш ли го на сила ще рита и ще прави дребнави сметки за да разбере ясно дали няма да е на загуба, но всичко ще се обезсмисли, след като няма финанси дори да покрие тези 20% - 2000 лв.

п.с.
Само малко от таксите:
Проекта за саниране - 600 лв. НА семейство :?
Такса за разрешение за строеж - 3000 лв. НА вход :?
Тротоарно право за скелето - такса... зависи от града... :?
Конструктивно обследване на блока..... :?
Други.... http://www.segabg.com/article.php?id=648382
Хубаво е че ще има типове проекти... но за сега само в София.
Последна промяна от infomar на пет май 10, 2013 6:56 pm, променено общо 2 пъти.
8180 - майстор
Стив, Гечев,
Благодаря за разясненията, без да ги приемам напълно.
Изобщо не съм против идеята, макар проблемът очертан от Инфомар да съществува като пречка и не е за подценяване. Сигурно има и решения - защо не (утопично) 98 апартамента да увеличат самоучастието си с 2%. Допускам, че за германците не е толкова утопично да го направят

Иначе, без да ме упреквате, че гледам в "чужда паница", увереността ми, че нещо има шанс се засилва значително, когато видя РЕАЛНИЯ интерес на всички участници. Не вярвам ЕС да не си прави сметката само защото много ни обича.
stivemaster - майстор
Според мен, сметката на ЕС за нас има второстепенно значение, НЕСЛУЧАЙНО НАПРАВИХ МЕТАФОРАТА С БАБАТА ХОЛАНДКА, НАШАТА СМЕТКА ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛЕГА 8180.
И ако чакаме някой да се сети за нас, освен нас самите, това НЯМА ДА СТАНЕ .Ние трябва да се позовем на това, че сме изгладували този "план Маршъл", така да го наречем, с финансова дисциплина и търпение да ни правят на маймуни , да не ни пускат в Шенген, да се отнасят с нас като с аборигени и т.н.
Не мога да намеря едно изследване, на частен институт специално за Европейската комисия, където се прави анализ примерно - обърнете внимание "КЪДЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ФИНАНСОВИЯ АНГАЖИМЕНТ НА ПРЕВЕНЦИЯ НА БЕДНОСТТА, БИ ДАЛ НАЙ СИЛЕН ЕФЕКТ" - РЕЗУЛТАТА Е НАЙ ДОБРИ ДАННИ ИМАШЕ ЗА НАС И ЗА РУМЪНИЯ. С други думи можем да преведем темата на изследването така - "къде можем просто да дадем пари, за да се оправят и да не идват при нас, да ни ядат социалните помощи,пенсиите и здравните системи".
Разбира се долкада беше поверителен и явно е изнесен от евродепутат от социалната комисия на Европарламента.
8180 - майстор
Стив,
Понаписа доста и за тяхната сметка - Съгласен. :partyman:
Бих добавил само, че голяма част от "помощите" се връщат пак в техните икономики.
stivemaster - майстор
Ами да, прав си и интересно че и самите те са забравили опита от Втората световна война и урока по икономика, даден от един военен тактик.
Ако разбираха, щяха ли да ни оставят толкова време в небитието и да ни отписват като пазар и място за инвестиции.
jekasus - майстор
Чудех се къде да питам - един неполитически въпрос :-D , утре ли ще се реши кой ще санира през следващи 4 години :-D
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
Чудех се къде да питам - един неполитически въпрос :-D , утре ли ще се реши кой ще санира през следващи 4 години :-D
Не,утре се решава за Белене и Южен поток. :-D
jekasus - майстор
Че Южния е решен май :? Офиса на руския консултант по проекта съм правил във Варна.
gechev - специалист
Фандъкова пусна гювеч. Парите за проектирането ще бъдат от Държавата. Абе така ако я караме и не се натискаме може санирането да ни го подаряват, както и въжето. :-D Пожелавам Ви Весели избори и внимавайте с шортакито щото след 12 идва 13-ти. :partyman:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: