• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
Така, здравейте и от мен. Реших да ъпна малко темата с един въпрос.
Дограмата ми е PVC незнайно каква марка, сложена от фирма на целия блок - ново строителство на около 2-3 години. Отваря се в две направления. На спалнята и вратите на терасата няма проблем, но при големия прозорец в хола от страничните 2 прозореца които се отварят лъха хлад. Прегледах темата, натегнах пъпките, така че да се притискат по-силно уплътненията но ефекта е минимален. Загледах се малко и видях че самите плоскости на дограмата са образували лека дъга и по средата уплътненията не допират. Освен това на едния прозорец не са сложили от страната на пантите по средата механизъм с пъпка и насрещник. Въпроса ми е мога ли да направя нещо сам по въпроса или да гоня фирмата монтирала дограмата. И понеже от съседите разбрах че при тях като са отишли нищо не са направили, има ли начин да сложа някакви допълнителни уплътнения от тези които се продават по магазините с лепка?
bivolan - напреднал
Най-добре снимай обкова и качи снимките да се видят възможностите за реглаж.

ПП
...или поне пиши каква марка е обкова
Последна промяна от bivolan на съб фев 26, 2011 1:14 am, променено общо 1 път.
comunikator - специалист
Какви лепки бре това да не ти е дървена дограма от 20те години? :)
Направих 2 снимки. Нямам на пантите но мисля че те са както и на другите дограми. Конкретно ме интересува какво трябва да се направи за да прилепне по-плътно прозореца към касата. Засега съм пробвал само с въртене на пъпките но ефекта е минимален, има лека дъга и посредата не прилепва добре.

Прикачен файл

IMAG0382.jpg

Прикачен файл

IMAG0383.jpg
pavkatay - майстор
Ами убеди се ,че пъпките се качват върху насрещниците ,когато завъртиш дръжката при затворено положение. Няма начин да духа,ако насрещниците и пъпките работят нормално.
Прост метод е когато притвориш вратата да отбележиш с молив позицията на пъпката върху касата . Насрещника трябва да е монтиран на 8-10 мм от белега в посоката на движение на пъпката. Т.е. при заключване пъпката трябва да започне да се плъзга по насрещника след като се придвижи с 8-10 мм.
А на прозореца ,който няма гръб на обкова, ако е с двуосно отваряне нищо не можеш да промениш без да се монтира липсващия гръб. Ако не е с двуосен механизъм -скрита панта за да прилепват профилите.
dbitzepsa - напреднал
Проблема е следният.Наскоро си смених дограмата,сложих си 6 камерна PVC.Няколко месеца всичко беше наред.Обаче от няколко дена ми почна да стържи дограмата при отваряне и затваряне-точно долу в левия ъгъл на прозореца.Извиках фирмата която ми я сложи,и проблема беше отстранен за 1 ден...И сега отново имам стържене само че се появява когато отварям прозореца само отгоре (незнам точно как се нарича този вид отваряне) Съвсем малко механиката жули на прозореца.Моля,ако някой знае как да го реше този проблем да ми помогне,ще съм му много благодарен :)
root666 - специалист
Дали съществува някакъв вид шнапер за дограма? Идеята е следната - когато се излиза на терасата, вратата да може да се дръпне и да остане заторена, а после с бутане да се отвори. Съответно трябва да се монтира и някаква дръжчица, на която винтовете за монтаж са от лицевата страна. Мислех си прибирането да става с магнитчета, но няма къде да се поберат между крилото на вратата и касата. Някакви идеи?
EDI - майстор
Защо не опиташ с тези пластмасовите, дето са за комарниците.Слагаш мъжкото на касата, а женското на вратата, нещо такова - http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... sgaQ_eWmAg , в дясно, където пише механични шнапери.
root666 - специалист
Защото има едно заоблено по края на касата, и като се сложи женското на шнапера по-навътре, мъжкото ще дойде късо.
sasooooooooo - "специалист"
Има шнапер. На майка ми е точно такава, каквато описваш. Дограмата е Рехау, там потърси
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: