Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
Между другото, ако оставим ремонтите на панелки, при ново строителство някой срещал ли и подобно изискване на "Г" платно около отворите?
sstambo - специалист
немога да разбера какво толкова се умува ,няма да открием топлата вода ,така или иначе в повечето случаи на прозорци се прави г -образно за да не пропада изолацията ,а по вьпроса с фугите има пяна за тази работа запьлват се и си готов .това с лепило не се прави защото става термофуга.
Matchless - специалист
Това за "Г"-тата може да се направи, а остатъка от парчетата може да му се намери място.Но е много работа и определено ще има повече фира, а щом става въпрос и за работа "на въже" съдирането на кожа е със сигурност.Това е от предавания като "Мисия наш дом" и в тях дори е казано, че е препоръчително само.Ето как е в "дебелите книги" и в списания като "направи сам" ;) (колкото и невероятно да е....да, почел съм от тях) : изолацията се реди шахматно,по ръбовете се застъпват един върху друг листите от двете стени (единия ред се оставя подълъг да оформи ръба,а горния ред се оставя по-дълъг от дугата стена (дано да си ме разбрал :roll: ). 6-8 дюбела на квадрат, а по прозорците (и врати) на ъглитепри шпакловката се поставя на диагонал лента мрежа 15/45 см и се шпаклова,отгоре се шпаклова нацяло с мрежа след това.Това е подсигуряване,от производителите препоръчано, но съм виждал напукано само по врати и на може би 3-4 прозореца и то защото тотално е била оср... изолацията.Горният ъглопротектор за шпакловка на прозорците да е противоподлизващ(аз така го знам като наименование).
FMaster - специалист
Чудя се да се смея ли, или да плача ... с тая физика ще ме уморите :? :lol: :lol: :lol:
Растер на топлоизолация ... :?
Ако си толко взискателен си направи топлоизолацията по европейски стандарт - конструкция с вентилиращ отвор под нивото на покрива ... ама никой не е чувал за това, а си мислите 4е знаете нещо за топлоизолацията ... :wink:
Единственото важно при този варянт (с "растера" :shock: ) на топлоизолация е, всяка фуга - термомост !!! Това е ... а сега се впрягайте и почвайте споровете и губенето на време !!! Успех!
ribnikolaevi - майстор
Защо всяка фуга е термомост?
Takezo Sensey - модератор
ribnikolaevi написа:
Защо всяка фуга е термомост?
Я виж тукдали няма нещо за теб . :)
Matchless - специалист
FMaster
Разкажи за вентилиращия отвор под покрива на две-на три ако имаш възможност.
sstambo - специалист
вентилиращия отвор е тогава когато се лепи изолацията на топки ,по този начин между стената и изолацията остава вьздух и топлината се губи,по този начин може да се загуби до 90% от топлината.
sstambo - специалист
FMaster написа:
Чудя се да се смея ли, или да плача ... с тая физика ще ме уморите :? :lol: :lol: :lol:
Растер на топлоизолация ... :?
Ако си толко взискателен си направи топлоизолацията по европейски стандарт - конструкция с вентилиращ отвор под нивото на покрива ... ама никой не е чувал за това, а си мислите 4е знаете нещо за топлоизолацията ... :wink:
Единственото важно при този варянт (с "растера" :shock: ) на топлоизолация е, всяка фуга - термомост !!! Това е ... а сега се впрягайте и почвайте споровете и губенето на време !!! Успех!
колега като ти гледам скеленцето и как лепите изолацията май не си много в час но иначе на приказки лесно а.
ribnikolaevi - майстор
sstambo написа:
вентилиращия отвор е тогава когато се лепи изолацията на топки ,по този начин между стената и изолацията остава вьздух и топлината се губи,по този начин може да се загуби до 90% от топлината.
Точно заради това дават най-много на една етажна височина /или на всеки 280-300 см по височина/ да има плътно залепена хоризонтална ивица - освен топки някъде да се обкантват и целите плочи/.
И това е за поне два етажа, естествено.

Тема "Растер на топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: