Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
alexiva написа:
8180,
възможно ли е да се окаже по-лош вариант ако се спра на Неопора
Не вярвам.
Не се притеснявай. В тоя случай (външна ТИ)дори и Фибран (те също са различни) може да няма проблем с "дишането".
При ограничена дебелина, слагай Неопор - дават му по-добра Ламбда.
Прави са колегите, че на днешен ден вече 5см. са "демоде", но...
Ефект ще има със сигурност.
Ако знаеш, кажи ми на кое ДК е панелката, че и те са различни и година, вътре какво е и на какъв финиш отвън си се спрял?

ebahti,
Точно този случай, дето го пишеш на 5 водки (много носиш, бе човек) е опасен откъм "дишането" - предполагам си пропуснал, че има вата. Помисли сам какви са темп. между ватата и стената и какво би станало, ако влага достигне до там.
Накратко - такава стена НЕ ТРЯБВА да "диша" отвътре.
За отвън е хубаво всички стени да "дишат" - колко и как, друг въпрос.
alexiva - специалист
Панелката е от 77г, рядко срещан тип. Доколкото знам модела и е 222, но примерно външните стени са сгур-бетон/предполагам изолира по-добре/,банята не е панелна, а е преградена с 2 листа интернит и нещо като полиуретанова пяна между тях/немси модел било това/. Потресаващо добре изгледа блока отвън, няма нищо напукано, нито е слегнал и дори и без изолация си е топличко вътре, но целта ми е все пак да постигна икономия на енергия.
alexiva - специалист
Пропуснах да кажа,масово ми предлагат само варово-цементова мазилка. Вътре ще е шпакловка и латекс, а не въпросния проект,който бях качил, вътрешната изолация ше е 2см фибран на гребен,дюбели,мрежа и теракол. За външната ме притенснява и това,че няма да ползват флексово лепило, а некви бъркочи на Ангрото, обикновен теракол.
alexiva - специалист
peter_m написа:
ЪЪЪ, малко извън темата - не е ли вече малко късничко (от гледна точка на времето) да правиш изолация :?
Кога има пари тогава:) Все ще се намери някой ескимост алпинист:)
stivemaster - майстор
Ще дам мнение и ще изясня някои неща за които не намирате отговор. 1. Неопор е запазена марка на BASF . Но те са производители на суровината - или гранулата от неекспандиран неопор . 2.Като продукт това е стиропор (полистирен) с добавено багрило в гранулата на което те му викат графит ама вие на им вярвайте , не дават данни от лаборатория щото не се различават съществено от тези на стиропора а цената е ........ 3.Един от производителите у нас е фирма която ... по добре да нямате работа с тях БМГ Сливница.
Относно големината на експандиралите вече гранули в готовия стиропор това зависи от плътността му , ако сте виждали каква е големината на гранулите в отливките за опаковане на бяла техника - малка защото плътността е голяма 25-30 кг/м3 и обратно на фасадния стиропор F50 са големи щото рядко достига стандартните 15-18 кг/м3 плътност .
ebahti - майстор
alexiva написа:
а некви бъркочи на Ангрото, обикновен теракол.
M-u drugoto бъркочите на ангрото са си мн. добри,а и да ползваш скъпо лепило да лепиш изолация си е фърляне пари на вятъра,ама кво ти пречи-доплати си за флексово лепило и си свиркай
kuuuuuul - майстор
Напълно подкрепям колегите ebahti и torbalan,ДИШАНЕТО съществува на теория но в практиката няма никакво значение,по на там всеки си решава сам,аз ще си сложа фибран /защото е по добър изолатор от стиропора при еднаква дебелина/ когато стигна до изолацията.
torbalan - Дървен философ
ако е по-скъп фибрана
ако не си на първи етаж
по-добре по-дебел стиропор, отколкото по-тънък фибран на същата цена...

разликата в топлоизолационните им ствойства не е толкоз голяма...
ebahti - майстор
torbalan написа:

разликата в топлоизолационните им ствойства не е толкоз голяма...
Опс, не така-разликата е в ПЪТИ по голяма.........
stenmark - специалист
Следи идеята ebahti т.е. примерно вместо 4см. Фибран да е с 6 см.стириопор.Аз поне така разбрах torbalan.

Тема "Диша ли Неопора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: