Напишете въпрос свързан със санирането.
reevil - специалист
Онзи ден купувах именно такъв - 1см XPS жълто-оранжев на вафла, размера е 60 на 120 или 130см и е малко под 2лв на лист ;)
prascho - майстор
м пробвах тази пияна.

Резултат: При първите два флакона натисках малко повечко спусъка на пистолета и направих 11 м2. Определено раздуваше дразнещо. След това понамалих дозата и с третия направих към 8,3 м2. Абе следвах начина на поставяне обяснен отзад с лента по дългата среда и ми се види леко бош лаф работа. Дрънчи на кухо та се кине. Когато се слага по-малка доза ъгъла трудно се припокрива с лепило, а там требва да има задължително. Нанасяне под формата на W не ми стана съвсем ясно та карах както е по предписание. Чудя се дали да не слагам дюбели, но пък така ще понамаля топлоизолационните качества като разпробия фибрана на решето. Иначе за чисто, чисто е. То като цяло по-тънка изолация се лепи по трудно, особено като се подравнява стена.

С каква шкурка се заглаждат изпъкналите краища ???
valmet - специалист
prascho написа:
С каква шкурка се заглаждат изпъкналите краища ???
С ренде за стиропор.
Ако не ти се занимава да търсиш и купуваш,взимаш дървена плоскост,ковеш или залепваш много едра шкурка на нея и шкуриш.
Става и с консервна кутия.Надупчи я с тънък пирон нагъсто,но лошото е че кутията е с малка повърхност.
prascho - майстор
Имам шкурка П60 и видях, че става. Все пак няма да минавам изцяло стените я за да ми трябва плоскост метър на метър :) . Пяната като оснане във флакона какво да я правя? Ако развия пистолета требва да се сбогувам с пяната нали? А ако остава пистолета на пяната требва да се сбогувам с пистолета? Да му правя сметка м ? :)
velsi - Почетен майстор
Флакона с пяна, дори и празен, трябва да си стои на пистолета. На пистолета нищо няма да му стане. Развиваш празния флакон чак когато слагаш новия. Това е.
prascho - майстор
Мерси.

Добре, доволен съм от този продукт. Вчера тръгна малко изнервящо при дозирането тъй като бях леко подведен от рекламното клипче, но като понамалих дозата нещата потръгнаха. Удобно е за сам "майстор" като мен. Последните няколко квадрата ги направих с пълнеж под формата на W. Разходът незначително се качва, но се раздробяват кухите площи и като, че изглежда да е по-добре. НО и с лента по средата няма да падне. По-стабилно се държи XPS, отколкото с ТИ лепило, няма да дюбелирам. Хареса ми, че уплътнява добре незначителните фуги между листовете както и фугата изолация дървена дограма. Сега остава да се прекръстя и да видим дали ще се появи мухъл. :prayer: Щото ако се появи вас ще държа отговорен :-D .
valmet - специалист
Мухъла е 50/50 %.Но за да имаш по-големи шансове за липса на мухъл,вземи врътни едно агънце на чеверме и ни събери да се помолим заедно! :wink:
prascho - майстор
Верно си е! 50 на 50, или ще се появи или няма да се появи, друга възможност няма!!! [-o<

Тема "топлоизолационно решение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: