• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
шоп - майстор
rosso666 написа:
Здравейъе колеги.имам питане относно допълнително изолиране на тавана.аз съм на втория етаж на тухлрн къща(тухли четворки).над мен има таванско помещение,което е не обитаемо. къщата е с бетонни плочи.та на тавана на етажа съм сложил окачен таван с вата и гипскартон.гипскартона е с двойна скара.ватата е обикновенна стъклено-минерална от тази на руло.мисля че се води 5см.
Първо искам да ви питам дали е достатъччна за добра топлоизолация.и ако искам да изолирам допълнително таваните с какво ще е най удачно.
5 см вата и 5 см стиропор е само да кажем, че има изолация. Така се изолираше преди 10 ина години. И сега се прави на имоти които се гони външен вид и продажба.
Желателно е допълнителна изолация. Аз бих изолирал с допълнителни 20-30 см вата над плочата или между ребрата на покрива.
Успехи!
rosso666 - специалист
Ама Ватата е под плочата не виждам смисъл да изолирам таванското.окачен таван с гипскартон и вата.после е бетонна плоча и таванското
шоп - майстор
Едва ли имаш възможност да свалиш нивото с още 20-30 см за да изолираш отдолу!

Какво ти остава? Да изолираш над плочата :)
rosso666 - специалист
Даааа ама е по скъпо така защото все пак таванското трябва да се използва значи изолация с фибран и замаска. Дали няма възможност отдолу да налепя стиропор на гипс картона или ще стане тежка конструкцията.по скоро към този вариант клоня.
шоп - майстор
Щом таванското в бъдеще ще се използва е друго нещо.
Вариантите са
1 фибран 5-10 см на пода + замазка
2 изолация с вата между ребрата на покрива
3 варианта със стиропора под гипскартона към който клониш

И трите варианта ще имат ефект. Стиропора освен лепене трябва и да го шпакловаш с мрежа поне две ръце. Отделно при един пожар цианидните газове ще убият всеки направил 2-3 вдишваня от тях. Така че ако аз трябва да избирам бих степенувал вариантите така: 2;1;3

Още повече че имаш идеята подпокривното да се използва. Нима след време ще правиш пак изолация?
rosso666 - специалист
таеанското и е момента се ползвс за склад,фитнес и подобни дейности
Pooh - майстор
rosso666, не мислиш ли, че малко късно си се сетил да питаш? Спокойно можеше да сложиш и 10см. вата над окачения таван, ама не - дай да го затворим и после ще му мислим. Иначе сега и стиропор можеш да налепиш отгоре, и фибран ... дори и дунапрен може. :wink: Ти ще му се радваш все пак. Ако е направено както трябва - до 10кг/м² би трябвало да може да понесе тавана, но си питай изпълнителите за по-сигурно. :wink:
rosso666 - специалист
Ами таваните се правиха преди 3 години от МАЙСТОРИ а аз до преди това бях в апартамент и не се интересувах много от топлоизолации.не всеки се ражда наичен нали???? .няма какво да коментирам.
Имаш предвид че конструкцията на окачения таван ще издържи 5 sm стиропор и шпакловката нали?
Pooh - майстор
rosso666 написа:
Имаш предвид че конструкцията на окачения таван ще издържи 5 sm стиропор и шпакловката нали?
Би трябвало, но питай МАЙСТОРИТЕ за всеки случай.
rosso666 - специалист
Същите тези които ми сложиха 5см вата ли хахахахаха.би трябвало да е здрава конструкцията защото е с двойна скара.пресечени на кръст профили..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Изолация на таван - последен етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: