• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
VLADO66 - майстор
Това със сандвича се правеше с гипсови блокчета 60/60 и понеже заемаше място от вътрешния обем на стаите хората масово ги махаха/отоплението беше левчета/,после избухна демокрацията и стана олеле :-D
zmiori - специалист
Нали четеш внималелно, ама ще го напича с големи букви, не викам, БЕТОН от вътре и от вън.
В гипс-а виждал ли си арматура 10-12 мм?
Външна стена към тераса, Сградата е панелка тип "манастир" на 8 етажа.
Tsilkov - майстор
Фасадните панели на "панелките" си имат стиропор за изолация и то сравнително дебела за времето си.Там обаче проблемът е ,че от термомостове на практика не можеш да я осетиш :lol: :shock:
VLADO66 - майстор
Добре, добавям И с гипсови блокчета :)
zmiori - специалист
Данее по врат ами по шия. :snakeman:

Та въпроса е че стиропора маи става и за доста години ще да е читав.
Особенно впечатлен бях от този в хладилника.
8180 - майстор
VLADO66 написа:
Единствения ми опит е от разглобяването на един 30 год. индустриален хладилник.Изолацията му беше от 10см EPS и така се беше напила ,че тежеше страшно,но това е при положение ,че беше сложена между ламаринени листове-т.е. няма никаква дифузия.
Фло написа:
Във времето от 3 до 8 г. полистирена започва да засилва стареенето си с деполимеризация ,като отделя ВОДА,и към 20 химични съединения много, от които с концентрация в околната среда над ПДК/пределно допустима концентрация/

Видимо на твоя апартамент,ще избият влажни петна по тапета или шпакловката,като той,стиропора пак ще си е там ,само дето няма да има тези свойства,за които е ползван
Да споделя какво разбрах с простия си акъл и скромни познания по химия.
Макар Владо да пише, че стиропорът "се е напил", Фло подробно обяснява как водата е генерирана от разпада на стиропора.
Е питам аз, като как един m3 напълнен със стиропор 25kg/m3, след разпадането му ще повиши теглото си до 1000kg/m3. В най-неприятния случай във въпросният обем бихме имали 2,5% ВОДА и никакъв стиропор, + "20 хим. съединения", въздух или вакуум!?

Що се касае хладилника, дифузията се стреми постоянно да омокря изолираното пространство с влага от външния въздух. Там тя се съдържа в достатъчно количество за да "тежи страшно" след кондензация. Водата на Фло би тежала САМО 25kg/m3. максимално.
Някой пак ни провокира с апокалипсис.
Tsilkov - майстор
8180 написа:
Той Фло тва му е любимото занимание :lol:
ebahti - майстор
Ednata stena na къщата съм я санирал със стиропор останал още от комунизма....съхраняван под 1 навес-беше в пъти по плътен и здрав от тоя който го купих сега.Вервам на очите си а не на разни търговци които ми вадят таблици...айде молим :finga:
Фло - специалист
Tsilkov написа:
8180 написа:
Той Фло тва му е любимото занимание :lol:
Опитвам се да им светвам лампата на хората,че всичко ,което им предлагат компаниите, като информационен материал е реклама.Целта на рекламата е да продава и съответно информацията е едностраничива.Никой не е луд, като си продава стоката, примерно стиропора и да допуска и най-малката доза на съмнение у клиента. Това е положението и явно много хора не сте забелязяли,че живеем в пазарна икономика и консуматорско общество.За да мога да съм информиран,аз чета и преглеждам материяли и от друг информационен източник,като научни публикации,доклади,реферативни журнали и ред други по съответния въпрос.Така си оформям мнение,което се опитвам по възможен достъпен начин да предам на хората при такива дискусии.Почти никога не се получава,защото в такъв форум хората имат различна подготовка и познания и си интерпретират нещата по своему и често много грешно. Стиропора е много хубав материал,става за много неща ,но не за всички, и нашите хора не го ползват правилно в строителството.Освен това 53% от световното производство е от Китай с най-ниското качество и с непълна полимеризация от 97 %.Който ,както иска да си го разбира.
infomar
Съгласен съм и подкрепям горното мнение.На рекламите тепърва ще им ядем хурката. Идеята тук не е да се заяждаме и провокираме, а да си разрешим насъщните проблеми. Който не може да помага, поне да не вреди. Всяка информация в името на ИСТИНАТА е полезна, дори да е неприятна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Трайност на топлоизолацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: