• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
infomar
Ако питаш мен, отоплявам се с GENERAL ASH6 -12LEC и както казах разхода ми е за две стаи непрекъснато отопление, максимален тази зима средно 1.5-2 лв. на ден замерен с отделен електромер. Височина 2.40, площ общо около 30 м2. пластм. дограма, зид тухла 50 см. температура средно денем 21-23 гр. нощем 18 гр. Гъзът си да съдера не мога да постигна 65 квадрата за един лев отопление на 23 гр. :? Майка ми е на долният етаж при аналогично разположение/климатик и същото заплащане :sad:
marian1 - майстор
Не - питам за климатика на svetliopi44 - защото аз съм в сходно положение - и ми се ще да зная марката и модела на климатика му.
kuuuuuul - майстор
За липсата на особена икономическа изгода от изолацията съм се убедил отдавна,но все пак след направата и е по уютно и по лесно за отоплението/може да се ползват и други източници освен дърва и въглища/.С Германците няма какво да се сравняваме,те и без изолация не се интересуват/не знаят/ от цената на тока или газта,сметките им не представляват особено перо в месечните им разходи :-D
Моята изолация излезе към 17хил.лв/помоща ми покрива само лихвите/ само на стените,а има още и покрив за правене. Едва ли ще доживея да се изплати :cry: но от кредита няма мърдане.За сметките на svetliopi44 ако са верни са частен случай,аз с Дайкин 71-ца не можах да стопля повече от една стая както трябва.
VLADO66 - майстор
marian1 написа:
Не - питам за климатика на svetliopi44 - защото аз съм в сходно положение - и ми се ще да зная марката и модела на климатика му.
За да ти излезе сметката с цената за първоначалната инвестиция и без да се набутваш щото за тази квадратура трябва да са два най-малко и то от 1500лв. нагоре можеш да обърнеш взор към втората употреба като примерно това :) http://valdesbg.com/vtora-upotreba/mits ... -z22l.html
fbr - майстор
Едно е грижата за отопление на апартамент, друга бира е отоплението на къща. Едно е изолирането на апартамент, съвсем друга бира е изолирането на къща. Тъй че всеки има очи и уши да чете и слуша, да смята, ако му излиза сметката в 10 годишен период, и ако смята че ще живее повече от 10 години на това място, да се мята.
infomar
Не знам, според мен каквото и да правиш или ползваш, няма как цената на инвестицията от санирането, да я избиеш за една година. :? .... освен ако не си факира Мити :lol:
За десет годишен период О.К.

п.с.
Само да не излезе работата както стана с "икономичните" крушки :? Сега Е.С започна да се отмята... и да бие заден...
svetliopi44 - Чирак...
Gospodin информар или както там се пишете.
Нямам никакво желание и още по-малко сметка да лъжа някого камо ли пък лично вас.
Не съм търговец нито на климатици ,нито на материали за топлоизолиране.
Не монтирам климатици и не правя топло изолация освен на себе си и близки на мен хора... така че факта за икономическа изгода липсва лично при мен на 100%.
Това с което се занимавам се вижда в двата ми подписа по-долу.
Защо да ви лъжа че е топло в къщи, казвам топло а не горещо
Какава според вас ще е моята полза от губене на време да обяснявам лъжи както вие ги нарекохте.
Момчето което ми монтира климатика и то не вярваше докато не дойде да се убеди сам...
Единствения проблем е , че този климатик не е предназначен за такава голяма кубатура и чесно казано ми е жал за тази тежка експоатация на която беше подложен, сигурен съм че ако беше друга марка нямаше да издържи ( говоря за тези който се внасят тук нови).
На предишната ми работа имаше 4 лиматика на Митсубиши Хеви от които 2 хипер инвертора ... бяха много далеч от моя... същото момче ги монтира което монтира и моя. Дори и той се учуди на работата на така прехвалените Хеви индъстри.

Моят е http://www.fujitsu-general.bg/Stenen-ti ... 4-121.html
Тази година око не успея да направя водно подово и да закупя термопомпа ще си взема една Нокрия

п.п А къде остана нуждата от охлаждане през горещото лято, което при мен няма да се наложи ... май май точно за година ще съм на 0 ... говоря само за топло изолацията ... дограмата и щорите(външни) не ги коментирам понеже там се изхвърлих ... можеше да мина с половината от това което платих.На аз като правя нещо искам да е изпипано и повече да не се занимавам или да го мисля.
zmiori - специалист
Приятелю тая машина дето си я посочил, няма как да докара тия резултати. 3200 вата номинал дърпа от мрежата 750 вата. Ако идеализираме нещата при 360 вата консумация ще извади има няма 1500 вата. Ако намалим полезната площ на жилището на 50 м2. то кубатурата е 130 м3. 1500 вата/130 м3=11,54 вата на кубичен метър.
Според мен в това жилище врати и прозорци не се отварят. Температурата на околната среда /външната температура/ никога не пада под +7 гр.
Колега извини ме ама или много грешиш в сметките или ни мяташ на черешата и то на върха.
По тая логика ти трябва да продължаваш да ползваш тоя киматик поне до средата на юни за да не умреш от студ вътре. /няма как да влезе топлина/.
svetliopi44 - Чирак...
Змиори аз неразбирам какво от написаното не разбра.
Кой , кого и защо да мятам на черешата :) та на мен си ми е добре, пък вие сметки правете каквито искате.
Естествено ще сложа и друго отоплително тяло по 2 причини.
1. Климатика работи в извънреден режим което ще го амортизира много по-бързо от колкото ако си е в помещение с размери предвидени за него.
2. Не е практично всички врати в къщи да са отворени ... аз и жената пушим чат пат и трябва да се затварят другите.
Не искам да убеждавам никой в нищо ... просто споделих мнение че от топлоизолацията има полза , и лично в моя случай ми излезна и на добра цена ... изолирал съм 70м2 с 10см стиропор.
Имам много термо мостове който от ангажименти и от застудялото вече време нямаше как да отстраня.
Става дума за 2 балкона: единият е до мен, а другият над мен ... обаче говорих със собствениците и ми разрешиха за моя сметка да изолирам и при тях ... и двата са отворени което си е проблем .
Що се казае за проветряването: всяка сутрин се проветрява за по 10-15 минути... понякога и по-малко понеже съм близо до натоварен булевард и при студено и мъгливо време въздуха навън е много лош.
Що се касае до климатика : навсякъде съм предвидил да има т.е. във всяка стая имам заложени и чакащи тръби... поставихме единия ,а другия ( за спалнята) трябваше да се сложи след месец , но се оказа че този модел бил разпродаден и нямало да вкарват от него... моя е Fujitsu а има такъв на General Fujitsu и се отказах понеже несъм сигурен фдали компресорите съм и еднакви ... но ако не взема термопомпа ще сложа Нокрия 18ка и спирам. :)
zmiori - специалист
Ти сам си противоречиш. Хем работи на предела хем нищо не харчи. Както и да е. Не лъжеш мен лъжеш себе си.
Фуджи, фуджитсу и дженерал фуджитсу са едни и същи машини с различни имена, Ако си доволен купувай без да се притесняваш кой е производителя от "трите" фирми.
Имай на предвид че топлото не "ходи" из стаите ама хич. Виж студеното умее да "пристъпва" из помещенията по малко.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: