• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
yurig,
От къде е това инфо и доколко е надеждно?
velsi - Почетен майстор
Откъдето и да са си личи, че има грешки. В последния вариант откъде идва IR защитата? Явно е просто преписано, за да изглежда на клиентите по-научно. :-D
yurig - специалист
Разбира се че всичко може да се подложи на съмнение.Особено пък в този форум . :-D Шегичка.
А отразяването на инфрачервените лъчи според мен идва от отражателния слой.
8180 - майстор
А това кСП известното ни U (Коефициент на топлопреминаване) ли е?
Нещо множко ми си вижда за без К-стъкло или поне разликата 2,9/1,5!!??
Takezo Sensey - модератор
8180 написа:
А това кСП известното ни U (Коефициент на топлопреминаване) ли е?
Нещо множко ми си вижда за без К-стъкло или поне разликата 2,9/1,5!!??
Да но уж е толкова , вЕрваме и ние :wink:
velsi - Почетен майстор
yurig написа:
...А отразяването на инфрачервените лъчи според мен идва от отражателния слой.
Дори и от там да идва не може цифрата да е същата като с К-стъкло. Личи си, че е просто преписано, без изобщо да се мисли.
zvetomil - специалист
И да добавим че к стъклото отразява IR към стаята.А стъклата сън гард навън Т.н. ,,защита,,.
zvetomil написа:
И да добавим че к стъклото отразява IR към стаята.А стъклата сън гард навън Т.н. ,,защита,,.
Предполагам искаше да кажеш "СТОПСОЛ".... :wink: , да те "спират" слънцето отвън навътре.
Много станах дублираните теми, тези постове от тук :arrow: ЦЪК! и другата тема се заключва, за да не се "разводнява" информацията!
I написа:
Здравейте,
Моля ви за единд съвет свързан с К стъкло/стъкло пакет.
Необходимо ли е двете съкла на стъклопакета да бъдат от К стъкло или не е необходимо. Малко повече информация по темата за стъкло пъкета и К стъклото ще ми е от полза
Много Благодаря
Justy написа:
Горе вдясно има бутон ТЪРСЕНЕ. К стъкло - как не. Всички лажат!
velsi написа:
Justy написа:
Е, айде не така. Ние например не лъжем. И не само ние.

Само вътрешното стъкло (към стаята) се слага К стъкло. Външното си е обикновено.
LazarGanev написа:
velsi написа:
Justy написа:
Е, айде не така. Ние например не лъжем. И не само ние.

Само вътрешното стъкло (към стаята) се слага К стъкло. Външното си е обикновено.
Е, как да вярваме, щом темата е в тоз раздел? :-D
Justy написа:
Велси, не се засягай на професионална чест. Като имаш път към Софето ела да окачествиш работата на колегите си. REHAU - да, да :wink: От три врати едната не задържа във всяко положение, а се отваря. Все пак добре, че колегата не е пуснал темата в говорилнята или в отмора и шеги :?
zz_stefanov написа:
Justy написа:
Велси, не се засягай на професионална чест. Като имаш път към Софето ела да окачествиш работата на колегите си. REHAU - да, да :wink: От три врати едната не задържа във всяко положение, а се отваря. Все пак добре, че колегата не е пуснал темата в говорилнята или в отмора и шеги :?
Какво общо има REHAU с лошата изработка.
Ще омеша темите, но при тъщата Ролпласт си оставиха ръцете, вратата с профил с 32 мм стъклопакет провисна скоро. Обкова им не е монтиран свястно, горе носача който е за двуосното отваряне е на дъга и от двата палеца, които трябва да го държат затворен, при нормално отваряне, хваща само единя, защото горната панта е монтирана по високо.
Сега у нас си сложихме същия профил и стъклопакет. "Става - пласт" - Варна бяха перфектни и в изработката и монтажа. Разликата е огромна, особено в напасването на обкова. Трудно се описва, но като се разгледа и пипне...
божко71 написа:
как се разбира че е к стъкло
CARRION написа:
като напишеш в търсачката "К - стъкло"
за да те улесня : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=11596
filmatoplo написа:
Имаше един трик за проверка на ка стъкло вечер със запалка и нещо за двоен пламък отръзен на стъклото - ако някой знае да пише.
8180 написа:
filmatoplo написа:
Имаше един трик за проверка на ка стъкло вечер със запалка и нещо за двоен пламък отръзен на стъклото - ако някой знае да пише.
Колега с "Веселия филм", ПОЗДРАВЯВАМ ВИ, че не отворихте НОВА тема за въпроса си. В същото време малко съм обиден от Вашата недосетливост. Уважението предполага, да пробваме първо с търсачката (нашата или Гуугъл, например), като оставим форумците да да дискутират НЕобсъждани въпроси.
Дори и нашата Търсачка, дава отговор на въпроса Ви (вярно, с цитат от др. форум).
Поздрави,
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... B%EE#14209 :cool:
zvetomil написа:
Ми тоя трик със запалката още си го има във форума описан и още много за к-стъклото.Ама трябва да се търси и чете,ако наистина те интересува.
zvetomil написа:
Ми тоя трик със запалката още си го има във форума описан и още много за к-стъклото.Ама трябва да се търси и чете,ако наистина те интересува.
sasooooooooo написа:
Забра'ви катанеца.
rockwall написа:
съседът ми много се оплаква от това К стъкло - лятото вътре става баня - има ли нещо такова или не му е К стъкло стъклото
takezo написа:
Това стъклото дали му е Ка нЕма как да разберем преди да строшим пакета :wink: Има го този ефект на това стъкло, но пак според зависи...

Е тук : :arrow: ЦЪК има писани разни тестове със запалка :

Но те НЕ са критерии за проверка на стъклото !
А сега тук пишете на воля :-D
bigshop - специалист
velsi написа:
yurig написа:
...А отразяването на инфрачервените лъчи според мен идва от отражателния слой.
Дори и от там да идва не може цифрата да е същата като с К-стъкло. Личи си, че е просто преписано, без изобщо да се мисли.
К-стъклото има същия коефициент на топлопреминаване както и съответното обикновено стъкло. То само пречи на "дългите" инфрачервени лъчи да напускат стаята.

От слънцето идват повече "къси" инфрачервени лъчи, затова предложението по-горе да се обърне стъклопакета през лятото не върши работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Нискоемисионно Ка стъкло, съвети !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: