Напишете въпрос свързан със санирането.
velsi - Почетен майстор
Ако истината беше само една нямаше да се води спор. Логично нали? А броя постове в една тема мисля не е ограничен все още.
Стефан - майстор
Имаш право! Но....., би трябвало тук да нямаш опоненти. А щом имаш, значи нещо с познанията куца :lol:
velsi - Почетен майстор
Пиши си, не ми пречиш. :lol:
Galski - специалист
velsi, пич, ама и ти ли не можеш да четеш?
Толкова добре е обяснено ВСИЧКО, а ти продължаваш някакъв безмислен спор ли какво?
При това точно на този ти "въпрос" много добре съм ти отговорила - в "Нед Сеп 03, 2006 5:10 pm" - чети!
Още пояснения ли искаш? Какво повече да обяснявам? По-просто написано няма!
Както и всичко върви в даден контекст и ваденето на отделни несвързани цитати губи смисъла на общото. Прочети още веднъж внимателно, ако обичаш, цитираното от мен! И се замисли за какво иде реч!

Апропо, реален пример:
лято, без щори - К-стъкло; вътр. изолация - темп. 28-29 градуса вътре при темп. вън 26-28-32 градуса.
лято, със щори - К-стъкло; вътр. изолация - темп. вътре 25-26 градуса при темп. вън 28-32-34 градуса.
Galski - специалист
velsi написа:
... Какво се случва през лятото? Слънчевото греене съдържа всички части от спектъра. От инфрачервените, които усещаме като топлина, когато се греем на слънце, до ултравиолетовите, от които получаваме изгаряния. По пътя на логиката като филтър за инфрачервени лъчи К-стъклото би трябвало по същия начин да спира част от тези лъчи, съдържащи се в слънчевата светлина и в резултат помещението да получава по-малко топлина. Уточнавам, че през цялото време става дума за лъчисто топлене ....
Ето това не е вярното ти съждение, заради което ти опонирам през цялото време!
Защото слънцето нагрява както зиме, така и лете! И всичко след това топлоотдава както зиме, така и лете! И К-стъклото спира топлината от помещението да излиза навън както зиме, така и лете!
martycool - напреднал
Какво ще ми препоръчате от следните профили за ПВЦ дограма:
1. Рехау
2. Етем
3. Трокал
4. Профилко
5. Друг
velsi - Почетен майстор
Зависи какви са очакванията ти от една дограма. Какви са критериите ти за качество и външен вид, функционалност... Каква цена си склонен да платиш....

"Рехау" вече коментирахме. ПВЦ-ти на "Етем" не го харесвам (лично мнение). От "Трокал" нямам впечатления, не съм работил с него. "Профилко" познавам само от техни алуминиеви профили - чудесен материал. Вероятно и ПВЦ-то им е добро. Бих препоръчал "Саламандър" и "Шуко" от немските профили и единствено "Профилинк" от българските. Всичко казано е резултат на моя личен опит и впечатления. Не ангажирам никого с мнението си. Успех в избора!
martycool - напреднал
velsi благодаря за отговра.

Би ли се обосновал малко за недостатъците който си видял в ЕТЕМ.

За момента се колебая между ЕТЕМ - 4 камерна е и като цена ми е най-изгодна. Профила на външен вид ми изглеждаше добър, но тва само на външен вид. Другото е профилинк с около 100 лв по скъпо ми излиза от ЕТЕМ но за нея някъде прочетох, че не била добра.
velsi - Почетен майстор
С "Профилинк" работя всеки ден. В къщи си с;ожих такава. Самия факт, че е по-скъпа, а се произвежда в България.... Няколко пъти ми се наложи да монтирам "Етем" и просто не останах очарован. Недоизпипана работа. Когато всеки ден правиш едно и също просто усещаш разликата. Иначе е все дограма в крайна сметка. И все едно и също върши. Избора си остава твой. Успех!
Тани - модератор
А най-важната характеристика не е ли коефицента на топлопредаване?

Тема "Въпрос за цена на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: