• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
yurig - специалист
Nikito0o написа:
Да,TROCAL :yes: ..Нащта дограма е AL на Ролпласт 5 камерна...TROCAL естествено ...и сме много доволни - е да де.. Не сме се отоплявали кой знае колко и нямаше конденз !!! Временно сме в този апартамент,в който сме сега и ни казаха,че предните наематели през зимата не са си отваряли прозорците,отоплявали са се на печка с дърва... :shock: Направо се изумих...Погледнах монтажа как е - Добре са го направили,само дето В едната стая са направили прозореца по малък и са го допряли почти до стената,а от другата страна пяна :shock: !!! Както и да е :wink: ...В квартала си имаме офис на Ролпласт - Доволни са хората :) Аз ти препоръчвам TROCAL :2thumbs:
Да се смееш ли да плачеш ли ????? :?.
tsvetan4462 - напреднал
Добър ден отново.
Спрях се на профил Schuko.Избрах две фирма ,но не знам коя от двете да ми е изработи,защото искам да сложа ролетни щори на прозорците и възникна един проблем.
Проблема е следния :
-едната фирма ми предлага прозореца(касата) да не се дупчи ,а да сложат допълнителни профили отстрани ,където въжетата ще минават и ще се закрепят макарите за навиване на щорите .
-другата фирма каза ,че нямало проблем да се дупне (8мм) прозореца(касата)
Та въпроса ми е КОЯ Е ПРАВА и дали има проблем ,ако се дупне профила
Ще кача снимки за повече яснота

:?: [/b]
tsvetan4462 - напреднал
:arrow:

Прикачен файл

88.jpg
малко аматьорска е
88.jpg (24.28 KиБ) Видяна 9115 пъти
ralev - специалист
дали дограмата или уширителните профили от страни ще се дупчат все дупки като искаш щори правиш компромиси или с дупки или с цена, т.е. слагаш щори с двигател и няма дупки но цената е повече от двоина в зависимост от щората и аксесоарите /датчици, дистанционни и др./
tio - напреднал
На мен ми направиха външните щори вградени заедно с дограмата изглеждат много добре ,самата дограма не е дупчена.
yurig - специалист
tio написа:
На мен ми направиха външните щори вградени заедно с дограмата изглеждат много добре ,самата дограма не е дупчена.
Това е истината ако разбира се не те притеснява това че светлия отвор на прозореца ще се намали с 15-20 см.

Прикачен файл

protex.JPG
protex.JPG (40.77 KиБ) Видяна 8477 пъти
Fortune - специалист
yurig написа:
tio написа:
Това е истината ако разбира се не те притеснява това че светлия отвор на прозореца ще се намали с 15-20 см.
Дали вградена или не, светлия отвор се намалява с кутията, освен ако при монтажа има възможност тя да бъде над прозореца.
Аз също не дадох да ми дупчат дограмата, ама нямало как, ама те били малки дупчици, запънах се и им казах как я виждам работата и ми я направиха. Една допълнителна дървена рамка захваната за стената около прозореца и щората захваната за нея. Така дори има по-голям луфт и ми е по-лесно да я почиствам в зоната на неотваряемата част на прозореца.

...Лошото е че градушката ми надупчи щората и ще трябва да я сменям :(
tsvetan4462 - напреднал
Благодаря на всички взели участие .
Поръчах дограмата ,сега остава да чакам :wink:
Ще пиша ,като е поставят,а за ролетните щори ще сложа, като посъбера някой лев още ,защото ми се ще да са алуминиеви .
Заслужават ли си Алуминиеви ? :?
ralev - специалист
Определено си заслужават алуминиевите щори , със сигурност няма да ти се налага смяна след градушка.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Дограма - каква да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: