Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
Линка е много интересен.
В цифрите (сметките) се получават някои разлики. Нямам представа защо (ако не съм сгрешил аритметично) изкарвам Неопор още по-добър. Нашите проектанти ползват тези формули. BASF дава в забележки някакви стандарти, които естествено не са ми известни.
Другото, което ме озадачи (при толково подробен материал) защо няма дума за т.н. Мю (дишане/недишане). Може да зависи от условията на екструдиране при разл. производители на плочи.

Остава Неопор да се появи във вариант ок. 15кг/м3, където BASF го дава за пример. Тагава вече може да се очаква и цената х 0,6.
Варианта 25кг/м3 май губи в провежданата тук класация.

Въпросите ми към плътността, графиката и презентацията на Агротех си остават.
Три години по-късно, имате ли нови впечатления за Неопор? Предстои ми външна топлоизолация и искам да съм сигурен, че си заслужава по-високата цена.
8180 - майстор
Антци,
Добре дошъл.
Потърси с "Търсене" - мисля, че имаше 2-3 теми (по-нови).
С две думи, ако мога да обобщя по памет мненията - по-добър е от ЕПС, може да се спести някой сантиметър от дебелината, май и цената (като се отчете и необходимата дебелина) вече е поносима.
Имаше едно споделено "практическо" наблюдение, че заради по-тъмния цвят е имало проблеми при полагане в слънчево време - доста се нагрявал.
Това малко не се връзва с рекламираните отразителни свойства, но ... нямам мнение.
От друга страна, появиха се някои писания относно големия дял на "радиационното" пренасяне на топлина, на база което се препоръчват ТИ материали с "отразителни" свойства. Когато обсъждахме Неопор, при него се споменаваха тези свойста, но нямаше данни КОЛКО е ефекта.

Макар в тази тема (май) да имаше съмнения тогава - Неопорът е тип ЕПС и като такъв е по-подходящ за ВЪНШНА ТИ.
Успех!
pipbel - майстор
Не му мисли много, ами вземай.
Аз ползвам / лепя в момента това на снимката.
7 см Неопор/Аустротерм ми излиза 9.20 лв/м2 за 20кг/м3 плътност. Ламбда 0.032
Съответства на около 8.5 см обикновен бял ЕПС с тая плътност.

Прикачен файл

ToploIzolacia 003_640x480.jpg
ToploIzolacia 003_640x480.jpg (39.37 KиБ) Видяна 7070 пъти
Ако съм изправен пред избор XPS - EPS "NEPOR"/на една цена/ , Аз лично предпочитам XPS

NEOPOR е EPS - независимо от топлоизолационните му харектеристики едва ли ще се изплати във времето

XPS

/XPS има затворената решетка от микропори и гладката хидрофобна повърхност гарантираща практическата водо- и паронепропускливост на плочите . Очевидно е, че XPS предлага по-добри механични и топлотехнически качества в сравнение с ЕПС, но това определя и значителната разлика в стойността на двата материала/

EPS

/ EPS е хидрофобен материал и е устойчив на физичното и химичното действие на водата. Но в ситуациите, когато е в контакт с напорна вода или водна пара под налягане е възможно водонапиване на порите /
8180 - майстор
alpist написа:
Ако съм изправен пред избор XPS - EPS "NEPOR"/на една цена/ , Аз лично предпочитам XPS
Колега,
Добре дошъл.
Огледай се наоколо по темите, виж и в тази по-горе - Pipbel между нас се води като много внимателен в избора си.

Не казваш каква ТИ ще правиш - за ВЪНШНА препоръките са основно за Фасаден ЕПС и Неопор.

Тема "неопор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: