Напишете въпрос свързан със санирането.
radius - майстор
Аз тия дни мислех да обръщам, късно е либе май за варовик, а и нали бил предразположен към попиване ( ако не се импрегнира). Като пиша плочки имам предвид подобни - матови:
Прикачен файл:
2121-3.jpg
2121-3.jpg (12.07 KиБ) Видяна 5023 пъти
Има една варненска фирма внася и реже гранитогрес, плочи гранит 1см и разни китайски камъни за ППД, но все са тънки.

Много се чудих има ли правило перваза да бъде "захапан" от вертикалните участъци, също така дали може да надстърча от стената. Стигнах до извода, че ако няма удебеление, по добре да не излиза от равнината на стената. А дали да влиза отстрани, така и не реших кое е по-красиво.
VLADO66 - майстор
Щом е под 2см и не е фасетиран камък по-добре да не влиза в стената и стърчи повече от 1см от равнината на стената.
radius - майстор
То май изобщо няма да му прилича да стърчи извън равнината на стената, ако е тънък (ще прилича на външен перваз) и да влиза няма да е добре.
Приемам предложения и за камък , но да не е 40лв./м. Имам място да сложа до 3 см дебелина, ако е под профила на прозореца(ползвал съм монтажен профил под профилите), а ако се сложи челно срещу профила може и повече. Масово ширината с мазилка ще е 14-16 см.
VLADO66 - майстор
Аз ти предложих варовик като бюджетен вариант,и фасетирането му/полукръг/ не е скъпо. Праскаш му 2 ръце лак за камък и нямаш грижи.Ако слагаш плочки трябва леко да стърчат да не ти се стича конденза по стената.
radius - майстор
Не знам на цвят орех, колко ще прилича светъл камък. Иначе цените, например тук http://www.mramori.com/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/ , не са много високи. Бяха ми казали някакви цени над 30 лв./м и аз като чуя варовик и се плаша.
Малко се оплита технологията, за да вкопая камъка: преди гипсовата мазилка трябва да съм сложил XPS-a и както казваш камъка. Обаче няма да знам преди мазилка точната равнина на стената, за да стърчи еднакво камъка :shock: ... Или да заработя отстрани по едно фибранче и после да го избия и да сложа и шпакловам около камъка.
VLADO66 - майстор
Щом ще обръщаш с фибран може и после да го изрежеш и вкараш камъка преди последната ръка шпакловка.Въпроса е да стърчи 2-3см. настрани и напред.Желаелно е первазите да се направят на цели парчета,защото в противен случай трябва да се прави допълнителна обработка на фаската и китване на фугите.
radius - майстор
Намерих камъ във Варна на 1м дължина и се чудих как се снажда. Нещо не ми се нрави, не че като сложа гранитогрес няма да имам същия проблем.
А колко ли вървят ПВЦ ППД на складови цени, не на цени на монтажни фирми. Говоря за орех, 18см ако има или 20.
jekasus - майстор
radius написа:
Намерих камъ във Варна на 1м дължина и се чудих как се снажда. Нещо не ми се нрави, не че като сложа гранитогрес няма да имам същия проблем.
Попчеви ми правиха на 2 м или 1.8 м(не помня вече със точност)подпрозоречни первази от варовик.
radius - майстор
Владо, мерси за линка :lol:
От ПВЦ дъските, тези на Ворошилов(сменили са си сайта май) ми се видяха на земни цени (10-13лв./м за орех) , не знам само като ги напече, да не си изгубят цвета. Не мога да приема нормална цена от 20 лв./м за ПВЦ, на някои други фирми. Действително вкопания странично в стената перваз изглежда по-добре, ако и надстърча.

jekasus, ще проверя и тези Попчеви, сетих се, че съм им виждал цеха.

То поне материал да бях избрал...но ми се иска да е нещо тъмно.

Тема "Обръщане на PCV дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: