• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
Tsilkov - майстор
На рекламите винаги сме им яли и ще им ядем хурката!
Ама понеже има:
Фло написа:
от Китай с най-ниското качество и с непълна полимеризация от 97 %
да твърдим:
Фло написа:
начало на компрометирането на материала се счита времето от 3-8 години.
си е чиста форма на збалуждение в стил "заглавие на вестник"

Фло е прав за едно обаче - отваряите си очите какво копувате!

Единствената реална пазарна алтернатива на стиропорите като изолация са ватите ,но за съжаление и те си имат своите недостатъци и то особенно на тема "намокряне".
VLADO66 - майстор
Трябва да го видя този кораб докарващ стиропор от Китай и на каква цена :shock: Сигурно транспорта може да мине без застраховка защото коритото в никакъв случай не може да потъне-е от там сигурно се избива цената :-D
stivemaster - майстор
Колега Цилков ,то в България такива неща са забранени колега че .... но не съм убеден че наистина е забранено да се използва стиропор за приложения като http://www.google.bg/search?hl=bg&clien ... 34l0j1l1l0 по .Много по вероятна причина е че НИКОЙ проектант в България не би го заложил тъй като му липсва компетентност да отстоява избора си.
професионал - специалист
Владо,от Китай всичко могат да докарат - вервай ми! :-D Преди години правих една къща в Драгалевци на мнооого крупен доставчик на стоки от Китай - къщата беше с РЗП 1330 кв. м. за едва 3 етажа,и плочи по 24см. - та този човек си докара почти всичко за интериора от там,даже и облицовки за огради,настилки по двора и тн. дори и лепилото за всички облицовки и настилки пак беше от Китай,и най учудващото за мен бе че то беше в квадратни стиропорени кутий. :?Тогава още не беше така наводнен пазара тук с китайски настилки и облицовки и те бяха по-скоро екзотика,но качеството на тези продукти беше феноменално и на много по-ниска цена от актуалните по онова време продукти на нашия пазар,въпреки огромното разтояние за доставка!
VLADO66 - майстор
Това което масово се внася от Китай в България отговаря на нашата покупателна способност.А може да се поръчат изключително качествени неща, просто способноста на китайците да правят копия и да реагират мигновенно на пазара ги движи напред.Въпроса беше, че е икономически неизгодно да се внася EPS от там заради транспортните разходи.Не случайно големи фирми в този бранш откриха/купиха/ заводи в Б-я.
Фло - специалист
VLADO66 написа:
Трябва да го видя този кораб докарващ стиропор от Китай и на каква цена :shock: Сигурно транспорта може да мине без застраховка защото коритото в никакъв случай не може да потъне-е от там сигурно се избива цената :-D
Няма нужда да се кара стиропор от Китай,щото далаверата е да го правят тука или наоколо-Гърция,Румъния . Полистирена от, който се прави стиропора се доставя на люспи по два кинта килото,като за един кубик стиропор отиват 15-18 кг люспи, 30-36 лв за кубик готов продукт. Експандирания се прави в машини ,подобни на тези ,дето правят пуканки по улиците,а екструдирания в подобни на месомелачки устройства.Екструдирания /фибрана/позволява непрекъснат процес на вадене на готов продукт,докато експандирания е на порции:зареждат ,експандират,формиране в калъпи 0,5х1 х2 м,рязане на листи или директно експандират топчета по 4-5 мм. за леки бетони и замазки.И при двата начина на издуването или при двата вида химическия състав е един и същ-стиренов полимер,и двата вида съдържат около 95-98 обемни процента въздух.
stivemaster - майстор
ФЛО тя работата отива към почерпка че все ти опонирам :drinkers: но позволи ми да внеса поправка само във финансовата част в началото .Цената е 1.8Е и ако е от BASF е без ДДС ако е китайски или тайвански или корейски може (при по голямо количество) тази цифра да е с ДДС.
И още нещо ,тези които говорят по този снизходителен начин за най колямата напаст застрашаваща целия цивилизован свят - китайците ИЗОБЩО НЕ СА В ЧАС .Най голям призводител в света отдавна е Китай следван от Корея едва след тях са BASF, DAU и норвежците.
Ако някой се интересува от кораба който носи стиропора мога да кажа фирмата на лични която е най голям вносител в България (варненска е) ако иска да и се обади за да разбере името му.
8180 - майстор
Фло написа:
Tsilkov написа:
8180 написа:
Някой пак ни провокира с апокалипсис.
Той Фло тва му е любимото занимание :lol:
Опитвам се да им светвам лампата на хората,
Фло,
Дискутираме трайността на изолациите.
Въпросът беше като как така заради 2-3% незавършена полимеризация (или друго), стиропорът се самоомокря. Като четеш и се интересуваш, хайде "светни ни" колко вода се излъчва от един кубик стиропор ("98% въздух"), след колко време и какъв е практическият смисъл на твърдението ти?
Няма нужда от "Китай, люспи, гранули" и прочее многословие (уж по темата).
Твърдиш нещо - докажи/покажи ни го по подходящ форумен начин.
Другото е дезинформация. Не е по-добро от рекламата.
Застъпниците на противната теза дадоха доста впечатляващи примери за успешно приложение на стиропора, вкл. и във времето. По-убедителни са засега.
Фло - специалист
8180 написа:
Дискутираме трайността на изолациите.
Въпросът беше като как така заради 2-3% незавършена полимеризация (или друго), стиропорът се самоомокря. Като четеш и се интересуваш, хайде "светни ни" колко вода се излъчва от един кубик стиропор ("98% въздух"), след колко време и какъв е практическият смисъл на твърдението ти?
Няма нужда от "Китай, люспи, гранули" и прочее многословие (уж по темата).
Твърдиш нещо - докажи/покажи ни го по подходящ форумен начин.
Другото е дезинформация. Не е по-добро от рекламата.
Застъпниците на противната теза дадоха доста впечатляващи примери за успешно приложение на стиропора, вкл. и във времето. По-убедителни са засега.

Ето нещо набързо ,прочети за деструкцията на полимерите.:http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0.BB.D0.B0 Не обичам този източник,но това като начало.Трябва да намеря един доклад на един професор,съветник на руския президент по енергосъхранението за вредата от вътрешната изолация със пенополистирол със всичките обяснения за водата и вредните емисии.На малкия комп нещо не ми се получава.Не знам защо. Виж ,колега 8180 ,аз не споря,казвам нещо да светна лампата,както споменах на някои хора,като няма контакт обаче няма да стане.Светната лампа значи не аз да ти вадя тука формули и да ти доказвам колко вода отделя стиропора,пък и има ли въобще значение колко е точно за изолацията,ами да зашариш малко из нета да видиш за какво става въпрос,да се пообразоваш по въпроса ,ако имаш интерес.Другото е спор,кой по- по- най,в който не ми се влиза.За мене е важно ,както се казва да разлая кучетата,пък всеки си има глава на раменете да си прави избор .Другото ,което искам да подчертая,че аз не съм против този продукт и го ползвам във вид на топчета за лек бетон,което е различно приложение от това да лепиш листи стиропор по стените с една тънка шпакловка отгоре.
schuldiner - майстор
Най-простата сметка е, че ако вкарам примерно 2 бона за стиропор топлоизолация, който ще ми спестява по 200 кинта на година от отопление, трябва да изкара непокътнат 10+ години, за да оправдае инвестицията. Дотук ОК - да речем нямам съмнения за десетте години. Нататък си е чиста далавера, колкото изкара... Ама да ме кръщавате, че това нещо изтрайва 50 години без да си влоши качествата...
Не е ли по-реалистично да се заложи експлоатационен срок 15-20 години и да се предвижда замяната му (а може и по-добри материали да станат достъпни за това време)? А на когото му харесва все още, да си го остави.
И ако днес твърдя, че пенополистирол на листи по фасадата и покрива ще топлоизолира според зададените параметри, а след найсе години се окаже, че не е така, къде е моята отговорност?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Трайност на топлоизолацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: