Относно пяната от външна страна... дадоха ми съвет да изрежа с макетен нож под ъгъл пяната и с шпакла да "фугирам" с теракол между профила и зида. Това ми звучи като доста добра защита и уплътнение на дограмата, но не знам дали е правилно.

Dimicha написа:Никакво примиряване.Тези майстори , са си направо за тази тема http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... &start=920
Aз ли cбъpĸax, ...... Да се примирявам ли с направеното
Dimicha написа:Благодаря ви за бързия отговор! Значи, ако съм разбрал правилно, това, че стената е тънка не е проблем да се монтира с котви, така ли? Щото аз му казах на майстора да сгъне котвите към стената, но той твърдеше, че трябва да са перпендикулярни на равнината на дограмата, иначе щели да се отворят отвътре и да се откачат от дограмата. Какво да направя сега- да ги викам ли да ги оправят? Възможно ли е? Ако примерно се махнат трупчетата и се навие още винта към стената?Не махай трупчетата! Разпробий котвата и трупчето с 7,5 или 8 мм свредло, после с 6,5 мм за бетон разпробий стената и навий винтове за директен монтаж 132мм. Не си вгорчавай живота да ги викаш още веднъж. Няма да го направят по добре от сега.
MASTER написа: Не махай трупчетата! Разпробий котвата и трупчето с 7,5 или 8 мм свредло, после с 6,5 мм за бетон разпробий стената и навий винтове за директен монтаж 132мм. Не си вгорчавай живота да ги викаш още веднъж. Няма да го направят по добре от сега.Ами те щото така или иначе ще идват да сменят надрания стъклопакет...та затова питах дали да ги карам да преправят нещо по монтажа. Въртят ми се мисли направо да искам смяна на цялата дограма, защото забележките станаха много, но наистина не знам дали си струва ядовете, след като едва ли ще направят всичко по-добре. А за котвите нали ви казах, идеята ми беше да не се дупчи, ако ми бяха обяснили достатъчно обосновано, че примерно не е проблем да се пробият една или две дупки за винтове, нямаше да настоявам. Но моето настояване за котви и това, че майсторите бързаха и не се отнесоха сериозно, нямат общо, не съм ли прав?
Трупчето ако е хванато стабилно няма да направи никакъв проблем. Просто майстора явно е някакъв корифей по съпромат и техническа механика и с разсъжденията си е усложнил живота. Както и на мазача след него.
Монтирането с котви на тънка стена не е проблем, но не виждам да носи някакво предимство.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: