Привет на всички, благодаря ви за полезните коментари! Какво да ви кажа, няма как да топлим къщата целодневно, защото няма никой в къщи за да потдържа парното, излизаме сутрин в 07 00 и се прибираме в 17 00ч., съгласен съм, че ще е по-хубаво да си вляза на топло, но какъв е смисъла да ми грее цял ден за нищо, освен това недай си Боже да спре тока за по-дълго време или пък ми се спука котела, както стана преди месец.... какво правим тогава? Ще кача снимки да видите колко са дебели стените, както и снимки до основата да видите за фуги, но не мисля, че е от там проблема.... няма чак такива отвори просто. Ето пресен пример от снощи - запалих парното по обед и вдигна 25 градуса, като държа тези градуси до около 19 00 часа, след това започна да гасне и температурата днес сутринта беше 16 градуса. Има ли ефект от изолацията според вас?! Парното ми е повече от добро и е страшно икономично, с около 10 кг въглища и точно 6 дървета, гори поне 7 часа и топля около 70 м2 и 120 литра бойлер, което е половината от общата квадратура на къщата, защото половината радиатори са спрени. Така, че проблема не мисля, че е от котела. Интересно е, че се усеща леко подухване от контактите, но не е чак толкова силно, за да изстудява толкова много, но може би пречи на топлината да се акумулира в тухлите. Все още не съм си изолирал таваните, а със сигурност това оказва значение. Очаквайте да кача снимките скоро.
Това, че не топлиш всички помещения може би означава, че топлината отива от топлите към по-студените. Между тях нямаш топлоизолация, нали? И тези стени ли са 40 сантиметрови (вътрешните)?
А какви са вратите между тях? Добре ли уплътняват?