Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
marian1 написа:
Ако мен питате, .....
За спокойствието на питащия +1 и от мен.
George.Georgiev - специалист
Благодаря момчета златни сте :) Имам да черпа :drinkers:
gechev - специалист
Иииии... после кво правим с мухъла? Паропреграда, а се нуждаем от паропроницаемост "дишане". Ватата ли ще овлажняваме или стената? "Благодаря Ви момчета" и те са до тук. А после си ти.
marian1 - майстор
Гечев :prost: би ли пояснил, наистина не разбрах какво намекваш!
gechev - специалист
Намеквам, че като често проветряваш ще избяга зайчето. Нали все на проветряване ви избива. ЗАЙЧЕТО молодец marian1, не котето. Котето бяга, като свършат кинтите от честите бягства на зайчето. :lol: :lol: :lol:
8180 - майстор
Уважаеми Гечев,
Понеже често се включвате в подобен стил, НО и вероятно грешно по съществото, бих изслушал с удоволствие Вашето предложение по казуса на питащия, по възможност без зоология и Вашите блокчета, че човекът ремонтира, а не строи - има зид, външно ЕПС, иска да подсили ТИ отвътре. :?

П.П. Ако аргументирано ми покажете грешка - каса бира от мен. :)
egomen66 - майстор
Малко се отклонявам от темата....Уважаеми Гечев, мислех да зидам с вашите зидарски блокчета , но отношението на вашите мнения към колегите напълно ме разубеди... :lol: Дано качествата на вашите блокчета да нямат нищо общо с тона на изказванията ВИ. :?: viewtopic.php?f=47&t=51247
gechev - специалист
8180 написа:

П.П. Ако аргументирано ми покажете грешка - каса бира от мен. :)
marian1 написа:
Въпреки че в къщи, смятам това не се постига в задоволителни граници - може би (отдавам го) това е от латекса. Пример мога да дам зимно време - влажността е ниска и аз карам скъпата да простира на сушилка в хола. След едно денонощие влажността се повишава, но само при едно проветряване влажността спада и после не се връща чак толкова забележително, и влажността е отново ниска. Всичко е в найлон и картон или фибран и картон - панелка. Което ме кара да мисля, че това е само рекламен трик при наличието на латекс за финиш.
8180 написа:

Нещата се определят от най-непропускливия слой в стената - навътре от него трябва да са още по-непропускливи или паробариера.
Сега момчета, къде отива влагата от дома на marian1 при наличие на мощната паропреграда НАЙЛОН? Стои си в дома му. На marian1 не му харесва и проветрява /сам го е написал/. Проветрявайки обаче най редовно губи пари. Топлината изчезва, а тя е платена.
Защо трябва да се намесвам в този форум само когато става дума за ТИВИТ? Бих даже препоръчал на автора да използва Мултипор на моя върл конкурент Итонг :-D Защо някои люде учили физика се мислят за "ПО" от физичните закони? Кое раздвижва и как натрупаната влага в дома? Защо през зимата влагата навън е в пъти по малко от вътре? Защо външната влага не прониква навътре в стената? Няма ли да Ви обидя ако отговоря на тези въпроси?
8180 - майстор
Гечев,
Няма бира засега. :)
Нещо не четеш като хората или избирателно.
Показателите на marian1 по влажност са чудесни, според мен. Лично дори нямам точно обяснение как се получават:
marian1 написа:
Пример мога да дам зимно време - влажността е ниска и аз карам скъпата да простира на сушилка в хола.
Дай Боже всекиму.

egomen66,
Моля за извинение, ако съм прозвучал неразбрано.
Въпреки закачките, Г-н Гечев е уважаван от мен Колега (фен, съм му), главно заради изделията му и хъса, с който движи трудния си бизнес.
Всеки материал си има своите +/-, които се проявяват в конкретните приложения. Тивит продуктите имат някои уникални качества, сравнени с подобни. Естествено не са панацея, с което понякога Гечев се "увлича".
На мен блокчетата му (+вете) ми свършиха чудесна работа в един скромен проект.
Тук дискусията е друга. :partyman:
George.Georgiev - специалист
Привет,

искам да направя малък анализ на това което Гечев предлага. Вие предлагате мултипор изолация от вътре, но при направените тестове от мен се вижда че мултипора е невероятно паропропусклив. Ето и теста:

https://www.u-wert.net/berechnung/u-wer ... &outside=0

Също така разгледах тема за пароизолация пак във форума все още активна. Кадето Антон доста добре е обяснил защо се получава конденз и влага в дома. С две думи стената изтива и пада до точка на конденз след което прехвърля чрез термомостове ако има към други места на който се образува конденз. Така за да се получи конденз ни трябва ниска температура на обект и влажност. Така е прав сте ще се повиши влажноста в помещението но говориме че ще се изолират само външните стени, което означава че другите стени ще могат да абсорбират и да отдават от влагата. Проветряването е неизбежно аз лично проветрявам зимата минимум 2 пъти по 5-10 мин. един път сутрин и един път вечер. При по голямо движение или ако сме си вкъщи по 4 пъти. Идеята е не натрупаната влага а натрупания конденз в стената виждал съм апартаменти при който вътрешна стена направо тече вода от нея... Доколкото разбирам вътрешните стени няма как да паднат под точката на конденз за това логично е да абсорбират еднакво количество влага при което си мисля че няма да се натрупа толкова голямо количество че да се образува мухъл. Виж вече при термомост и ниска температура виждам нещата по друг начин ниска температура и страшно уросяване на мястото с влага до такова количество че неможе да исъхне и се получва мухъл. Това е мое размишление не твърдя на 100% че съм прав...

Имам и още едно питане че се досетих относно хората който недолюбват добавената вътрешна изолация при тестовете измененията на температурата стават в рамите на 12 часа срещу вътрешна на 17 часа ето и тестовете:
Външна:

Вътрешна:

Може ли някой да ме просветли дали е моя грешка в интерпретацията ма данните?

Относно изолацията с найлон това ли е което търся? http://www.stoichkovi.bg/products/product_details/5871

Тема "Вътрешна изолация с каменна вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: