Напишете въпрос свързан със санирането.
gogo7777 - майстор
Що не си правите къщите само от фибран и пяна, без бетон и тухли. :? Един рекуператор и готово.
:drinkers:
ivanovbg - майстор
Нелина, хайде да посмятаме. За външна изолация на къщата с 10см по днешни цени трябва да платя около 40к лева. За миналия отоплителен сезон изхарчих за 7месеца малко под 3тона пелети. Предишните зими харчих по малко над 3,5 тона. Тоест само глобалното затопляне ми е спестило по 600кг пелети годишно. Та за колко време би ми се изплатила изолацията при сегашната цена от 440лв/ тон? Може да сложим и годишно оскъпяване на пелетите от 10%.

Може да се вземе и в предвид, че с тази изолация ще ми се наложи да монтирам климатици да се охлаждам лятото което допълнително ще оскъпи и от към разходи и от към енергия.
Иванов, Нели е смятала когато трябва. Написала е също, че еркер се изолира отвън, точно каквото смята да направи питащия.
съб ное 02, 2024 3:22 pmgogo7777 написа:
Не си наясно с материята. Обаче в драскането си цар.
След няколкостотин декара, сас сигурност може да науча още нещо. Нали не мислиш, че съм се оборудвал с джаджи само за собствено удоволствие?!
В темата безполезните драсканици отново те правят едноличен водач.
ivanovbg - майстор
Трифоне, нали беше пожарникар бре? Га успя да налепил няколкостотин декара?

Лъжеш за някое от нещата.

Не казвам, че изолацията е лошо нещо, но и въпроса е дали се рентира.

Сметна ли за колко ще ми се изплати изолацията?
gogo7777 - майстор
нед ное 03, 2024 6:42 pmivanovbg написа:

....ако знаеш само колко бетон е избъркал и колко тухли е пренесъл. :lol:

......а за дюбели си пишехме :lol:
ivanovbg - майстор
Ей затва изгоре България. Вместо да ни пазят от пожарите, пожарникарите лепят изолации. :-D
нед ное 03, 2024 7:21 pmgogo7777 написа:
нед ное 03, 2024 6:42 pmivanovbg написа:

....ако знаеш само колко бетон е избъркал и колко тухли е пренесъл. :lol:

......а за дюбели си пишехме :lol:
За бетона може да погледнеш в темата на Преслито.
Снимки на топлоизолации качих назад.
На който му трябват пари работи.

https://photos.app.goo.gl/zTgA9QK8tBbDZzHD8
Тая не се учи за ден. Мога да бачкам и без общак. Айде на черешата!

Иванов, ръцете са ми на правилното място и преди да съм каквото си си помислил, съм човек.
От 2011 си гледам кефа, Иванов. Може да разтягаш лакърдии колкото си искаш.
вт сеп 26, 2023 6:41 ampreslav написа:
С най-големи благодарности към Трифон - още първите дни след пускането на темата сам предложи да дойде и то като носач, а не акълораздавач.
Ясно е, че имам разрешението му да обявя кой е мотора на цялото мероприятие, айретен видео и снимков материал, които нямаше да имам време да направя.
................Започнахме малко след 8, завършихме около 11 часа, това за 7.5 бъркала - ама и с уговорката, че Трифон е като "малко японско багерче"......
Бая се изръсих за реклама. Доста акъл се изръси и след това.
Затуй тряа са бачка, Иванов. Не да си бъркаш в носа, докато помпиш гуми в сервиза.

Гога, Трифон бачка. Каквото може и знае, споделя, вместо да ходи подир някого само зарад единия хейт.
gogo7777 - майстор
Дай по темата......тия ли са дюбелите, за които казваш "Това са дюбелите". Друите не стават, защото не си ги ползвал или виждал......?
От там тръгна полемиката. Клавиатурко...така ли беше :lol:
chapara - майстор
ivanovbg, моите уважения, но такива сметки се правят на саме, пред огледалото, непрекъснато хейтвате темата. Колегата попита колко дебела изолация, по учебник и се почнаха свободни съчинения, за дюбели, икономика и забъркан бетон. Питащия вероятно има пари за 3-4 кв.м. изолация на еркера, т'ва там само в червеното, а? Земете се стегнете, то стана неква жунгла тук.

Тема "Външна изолация ...таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: