Напишете въпрос свързан със санирането.
velsi - Почетен майстор
Не, не бих казал. Коефициента на топлопредаване, ако разбира се имаш предвид този на профилите, е отдавна вкаран в необходимите рамки. Дори при многокамерните профили този коефициент почти се изравнява с този на дървото. За мене по-важни са други показатели: състава на самия ПВЦ материал. Там са тънкостите и естествено реномираните производители ги пазят в тайна. От състава на материала зависи трайността (процесите на стареене) и механичните якостни качества. Иначе външния вид на профилите (дизайна) и конструктивните им особености са общо взето отдавна измислени и оеднаквени. Едва ли някой производител тепърва би ни изненадал с нещо принционо ново в тази насока.
donnna - специалист
само си чешете езиците!!!

всичките профили на пазара са боклуци... като знам как ги съхраняват на слънце и как се кривят и деформират / когато са без армировка вътре /. никой няма за седне да продава на нашия пазар нещо свястно, щото хубавите неща струват доста парички, а тук няма кой да ги даде!

като знам и как се бърка пластмасата и как се дозират различните добавки - ум ше ви зайде!

та кажете на човечеца - колко му струва прозореца и това е, стига философствания!!!

колега - намери си някой квартален майстор / съученик, комшия, познат на приятел / дето прави дограма и си поръчай при него - ще ти излезе най-тънко и няма да се занимаваш с глупаци от големите фирми, дето ги мързи да гледат и искат да смъкнат по 5 кожи.

айде със здраве!!!
velsi - Почетен майстор
За големите фирми може би си прав. Но, ако някъде си видял нещо, което не ти е харесало не си мисли, че това е практика. Колко време си мислиш, че се заседява един профил в склада или в работилницата по средата на строителния сезон? Пък било то и на слънце? И в кой завод ходи та ти показаха как се бърка пластмасата? Видях доста добре казани неща от тебе досега, но тука малко се поизхвърли.
donnna - специалист
говоря с имена - Бургоспласт - внасят профил Пимапен и са спечелили обществени поръчки за подмяна дограмата на над 40 училища. и внасят профили с тировете, и профилите стоят на 1 бетонна площадка 2 години вече...

ами KMG профилите - пластмасата като се прави 1 циганин сипва добавките за стареене на пластмасата с поцинкованата кофа... това да ти прилича на дозиране???
velsi - Почетен майстор
KMG профилите доколкото знам са турски. Отскоро ги правят в България. Качеството им няма да коментирам. Със сигурност не са от най-предпочитаните. Както от клиенти, така и от производители на дограма. Тези другите "Пимапен" ги чувам за първи път. Не каза от къде ги внасят, но аз се досещам. Нищо чудно, че стоят. Хората не са глупави да си поръчват боклуци. А боклуци има доста. Мисълта ми беше просто да не поставяш всичко и всички под един знаменател. Има производители с име и традиции. Както на профили, така и на дограма. Кой какво си поръчва и плаща е въпрос на лични предпочитания и финансови възможости.
martycool - напреднал
Един въпрос за К стъклото :)

Първо да кажа, че благодарение на мненията от тази и други теми избрах дограмата и вече си е на мястото и много съм довоелн :)

Та сложихме ProfiLink + K - стъкло.

Стъклата обаче се изпотяват и леко заухват отвътре. Нормално ли е това при условие, че е К - стъкло от вътре. Все още не пускаме никакво отопление вътре. Влага идва от готварската печка защото няма абсорбатор.
velsi - Почетен майстор
Да, нормално е. Ти генерираш влага при готвенето. Тази влага отива във въздуха. Той обаче в зависимост от температурата може да поеме определено количество вода. Колкото е по-топъл толкова повече. Повърхността на стъклото каквото и да е то е студена. Прилежащия слой въздух около него също. Там влагата се отделя (кондензира), защото по-студения въздух "избива" излишната влага. Когато започнете да отоплявате нещата малко ще се променят. Но имай в предвид, че проблеми с влага винаги ще имаш. Помисли за аспиратор или за по-често проветряване. Ако досега не си имал такива проблеми това е защото старата ти дървена дограма се е "проветрявала" по естествен начин при затворен прозорец. Сега обаче вече не е така.
Тани - модератор
Задължително трябва да се сложи аспиратор, защото сега виждаш само стъклата , но през зимата ще има проблеми и със стените и ще се появи мухъл! Може да изчакаш , за да видиш дали съм прав или още сега да помислиш преди да се е появил проблема!
martycool - напреднал
Да прав си. По ъглите в кухнята миналата зима изби мухъл.

Значи аспиратора е на дневен ред :))
Привет на всички :) Имам един въпрос.Преди 2 дни ми монтираха пвц дограма с К-стъкло,на стая с югозападно изложение.При допир външното стъкло е хладно,а вътрешното е много топло.Правилно ли е монтирано стъклото?

Тема "Въпрос за цена на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: