Напишете въпрос свързан със санирането.
stivemaster - майстор
Е , къде ще съм наясно ........ :irre3:
По принцип не ми се занимава с тебе , но ако потърсиш данни , а ти няма да потърсиш , ще намериш ориентировъчно това : Обемната маса (плътността) на пенополистирола EPS варира в границите 10-40 kg/m3, . Съществува обратнопропорционална зависимост между обемната маса на стиропора и неговите топлоизолационни свойства и правопропорционална между плътността и механичните му показатели, т.е. колкото е по-голяма плътността на стиропора, толкова са по-ниски топлоизолационните му качества и е толкова по-здрав и устойчив на механичен натискс , тоест с промяна в плътността , топлопроводимостта на EPS се изменя в диапазона 0,030 - 0,045 W/mK, като долната граница означава намалена топлопроводимост и увеличен топлоизолационен капацитет и обратно .
XPS се базира на същия полимер, като EPS, но различната технология на образуване на пяната обуславя разликата в някои качества. Екструдирането е получаване на пенеста структура от полистиролните зърна, смесени с пенообразуватели и други добавки, чрез пресоване и прилагане на механично налягане и високи температури до получаване на вискозна течност, от която при охлаждане се изтеглят и формуват крайните продукти. В резултат се получават плочи от XPS с микрозърнеста микропореста структура от затворени сферични клетки при значителна плътност и якост на материала - съответно 25-40kg/m3 и 200-500кРа. Коефициентът се движи в границите 0,029-0,040 W/m.°С

Я помисли малко - (жокер) - да не се пробваш да продаваш краставици на краставичаря.
Последна промяна от stivemaster на чет ное 11, 2010 9:14 pm, променено общо 1 път.
wentii - специалист
Stivemaster,щом всичко под 10см не е ТИ,то значи 99 процента от новото строителство е оставено на гола тухла?! Какво стана,пак ли избръмча?
stivemaster - майстор
Щом нещо в теб те кара да достигнеш до този извод колега добре .Ти си знаеш причината но не я търси у на някой друг .Ако някой ден разбереш какво всъщност казваш сигурно ще ти стане неудобно но .....
Тази материя очевидно не е твоята така че не се мъчи батенце .Дано всъщност не мислиш , че обратното новите сгради отговарят на някакъв стандарт в това отношение , че тогава ....
Някои хора професионално се занимаваме с това така че опити във форума на някаква тема ...... моля ти се.
PIP - майстор
Съгласен съм с Stivemaster, че 10см изолация (каквато и да е) е стартова точка. В много по-топли страни от България отдавна нормативите са в пъти по-високи от тези у нас.
wentii - специалист
stivemaster написа:
Щом нещо в теб те кара да достигнеш до този извод колега добре .Ти си знаеш причината но не я търси у на някой друг .Ако някой ден разбереш какво всъщност казваш сигурно ще ти стане неудобно но .....
Тази материя очевидно не е твоята така че не се мъчи батенце .Дано всъщност не мислиш , че обратното новите сгради отговарят на някакъв стандарт в това отношение , че тогава ....
Някои хора професионално се занимаваме с това така че опити във форума на някаква тема ...... моля ти се.
Ами що не ми обясниш,като толкова много ги знаеш нещата? Какво разбираш под професиомално? Аз на ново строителство не съм виждал добре изпълнени зидария мазилка.шпакловка.замаска,ти,защото такива смешници като теб приемат обекта :-D
stivemaster - майстор
Към PIP :
Те и у нас трябва да са по високи колега , щото става дума за евродиректива и за синхронизиране на законодателството но ..... Нашата наредба не включва и 10% от необходимите изисквания . В крайна сметка трябва да признаем че политически решения се вземат в полза на заинтересована група граждани - а аз не виждам нито заинтересована група , нито граждани , така че .....

Към wentii
Първо колега съм потресен от резултата който излиза изпод пръстите ти , дано не си изкарваш парите с ръцете че .... Второ , ти все още не си разбрал , но аз се занимавам с изпълнението и уверявам те (без значение какво си виждал ти) , няма нещо направено от управлявани от мен хора и подписано от мен , което да е незаконно !!!! - дано да можеш да разбереш това което казвам. Съвсем друг е въпроса защо у нас действат такива закони и разпоредби които могат да бъдат заобикаляни като "врати у поле" и всеки измекяр да може да се подвизава като строител-разбирател.
torbalan - Дървен философ
stivemaster написа:
...По принцип не ми се занимава с тебе ...
ясно ми е, че не ти се занимава с мен, защото очевадно тотално не си наясно с физиката на процесите...

от друга страна си пълен с рекламни лафофове, като лайно с витамини...
svetliopi44 - Чирак...
torbalan написа:
stivemaster написа:
...По принцип не ми се занимава с тебе ...
ясно ми е, че не ти се занимава с мен, защото очевадно тотално не си наясно с физиката на процесите...

от друга страна си пълен с рекламни лафофове, като лайно с витамини...

:lol: :lol: :lol:
8180 - майстор
Пичове,
Нещо загрубя играта.
Моля, не ме карайте да влизам в роля модератор, че избягвам да го правя, където участвам като нормален потребител.
stivemaster написа:
Аз предлагам следното като се включваме в дадена тема първо да изясним за себе си имаме ли какво да внесем допълнително в дискусията или само ще я утежняваме със спам.
Направих си труда да се върна към питането на автора, както и към твоите мнения по темата. Не можах нещо да "вдяна" към кого е предложението в цитата. Някъде тук се промениха характера и съществото на дискусията.
stivemaster написа:
Това с "дишането" вече е изпята песен вие подържайте зверска влажност в жилището пък разчитайте на дишане.
Това като го поясниш, може да подискутираме, че е май само то е по темата.

Тема "Диша ли Неопора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: