• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
ivanovbg - майстор
EDI написа:
...Та си мисля, че не само икономията трябва да е цел, а подобряването на средата на обитаване.Комфорта е неоценим на практика.Икономията е като следствие, но не и основна цел, поне за мен.
И аз така мисля. Вместо да тегля заем и да правя топлоизолация, като взема парите - хоп на Карибите. Там е 26-28 градуса целогодишно, а и като си намеря някоя добра работа ... :-D Те ти комфорт, а за икономия въобще няма да мисля :wink:
Чаро - Акълия
svetliopi44 написа:
като сложа лятото че няма да се охлаждзм
Изобщо, ама изобщо не лежи на тая :wink:
VLADO66 - майстор
Чаро написа:
svetliopi44 написа:
Аз лежа на тая защото имам поликарбонатни навеси на южните плозорци и само в изключително топлите летни дни се чувства дискомфорт в тези помещения.
svetliopi44 - Чирак...
Чаро написа:
svetliopi44 написа:
Точно на тая лежа и ще го докажа лятото с термометър ... :-D
infomar
svetliopi44 написа:
Хе хе , аз моето саниране си го избих миналия отоплителен сезон...... разходите за ток на климата се движеха между 18 и 30лв. на месец. ...... :-D
svetliopi44 написа:
....... дал съм около1500лв. за материали... Климатика е монтиран в края на Октомви и до края на Март не беше изключван въобще ... зададената температура 23гр....
svetliopi44 написа:
Бреии стар партизанин по гръб не пада.
....5 месеца х 120лв =600лв. :? като сложа лятото че няма да се охлаждзм и следващият зимен сезон 3х120=360... май май а :?:
Та да си дойдем на думата кой ДЕЗИНФОРМИРА :? Изби ли го миналият отоплителен сезон или не :lol: и още колко сезона ще ти трЕбат :?

Айде, няма да издребняваме.... :lol: :lol: :lol: малка грешка.....от няколко години....
Пак казвам, не оспорвам ефективността и удобството, а целесъобразността от гледна точка на ценова инвестиция. Не всеки може като теб да си постави сам изолацията... Германците са го казали пределно ясно. Средно за България имам данни, че средно ценова изолация се избива за около 8-10 години, че и повече, в зависимост от конкретният случай, а по някога и въобще не може да се избие, понеже е излишна, но е модерно :sad:
svetliopi44 - Чирак...
Гледай сега, както каза колега по-горе ... за къща е едно за апартамент съвсем друго.
И както каза да не издребняваме, че ако почна точно да я смята ще е по-малко от 1500лв.
И защо пак смяташ само зимния период като фактор за изолиране , аз си мисля че все повече лятото ще ни е проблем.
Зимите ще стават все по-къси и студени, а летата дълги и горещи.

Ти гледаш от твоята гледна точка ... зид 50см, съгласи се че това не е масово стройтелство.
Ако беше в бетон 15 см. със фуги дето можеш ръката си да вкараш , друго щеше да пееш.
И на непоследно място : не каза в кой раьон е тази къща, щото в Сандански е едно, в Плевен друго , Варна трето.
EDI - майстор
При мен няма проблем с температурите през лятото, климатизаторите може да се каже, въобще не ги ползвам.До колкото помня, само миналото лято и преди няколко години ги пуснах за няколко дена, настроени на 27 градуса в големите и продължителни жеги.
infomar
EDI написа:
При мен няма проблем с температурите през лятото, климатизаторите може да се каже, въобще не ги ползвам.До колкото помня, само миналото лято и преди няколко години ги пуснах за няколко дена, настроени на 27 градуса в големите и продължителни жеги.
При мен е аналогично - окръг Плевен ...
stivemaster - майстор
Яка тема, щом някои доказаха (поне на себе си) че няма файда от санирането !
В началото се цитира германска тема и изказването на човек основно заинтересован (той е представител на фирма за недвижими имоти, тоест те се занимават предимно с управление на имоти, а не с препродажби) от това да НЕ инвестират представляваните от него собственици на хиляди имоти (в Германия собствениците на жилища са фирми ,фондове , организации и т.н.) в ново саниране.
Никой не си прави сметка, колко струва там тази операция, с преместването на живущите в специално изградени оборотни жилища, изкорубването на тези в които са живели ,тоталната смяна на всичко в тях, без конструкцията им. Това разбира се не означава че тя няма да бъде проверена основно за дефекти. Инсталиране на нови системи ,освен съществувалите преди изолациите, съоръженията, изграждане на фасадите и нова визия в повечето случаи.
Разбира се не си правим и сметка колко струват тези имоти нали ?
Хайде след тези забележки, пак да си помислим какво искат да кажат в тази статия .
infomar
stivemaster написа:
Яка тема, щом някои доказаха (поне на себе си) че няма файда от санирането !
В началото се цитира германска тема и изказването на човек основно заинтересован (той е представител на фирма за недвижими имоти, тоест те се занимават предимно с управление на имоти, а не с препродажби) от това да НЕ инвестират представляваните от него собственици на хиляди имоти (в Германия собствениците на жилища са фирми ,фондове , организации и т.н.) в ново саниране.
Никой не си прави сметка, колко струва там тази операция, с преместването на живущите в специално изградени оборотни жилища, изкорубването на тези в които са живели ,тоталната смяна на всичко в тях, без конструкцията им. Това разбира се не означава че тя няма да бъде проверена основно за дефекти. Инсталиране на нови системи ,освен съществувалите преди изолациите, съоръженията, изграждане на фасадите и нова визия в повечето случаи.
Разбира се не си правим и сметка колко струват тези имоти нали ?
Хайде след тези забележки, пак да си помислим какво искат да кажат в тази статия .
Колега приказките за изкорубването ги разправяй на тези от ГЕРБ, които пледират за санирането и карат хората да взимат 10 годишни заеми за да го направят, въпреки помощите от ЕС.
Бил съм в Германия и съм виждал как санират/изолират - хората си живееха в къщите и изолацията се поставяше от вънка.
Под саниране се разбират в тесен и широк смисъл много неща.
Проблемът който се дискутира е не за целесъобразност, която никой не оспорва, а за колко време ще се възвърне инвестицията в зависимост от качеството на вложените материали, защото аз мога да поставя и космическа изолация и да няма в близките 200-300 години избиване. Ако избивам по 10-20 лв. месечно зимата, и съм вложил 4000 лв, кажи ми какъв е смисълът. Комфорта е друга бира, но сам виждаш статистиката в България колко са на прага на бедността у нас и ги накарай тези хорица да инвестират в саниране. Във форумът сме предполагам от средното ниво на горе и не сме огледало.......
"Избиването" зависи от конкретният случай, при мене ще бъде мноооого дълго, при друг по-бързо, защото стените са различни, местоположението е различно и т.н.т. В някой случай е почти задължително и целесъобразно, в други е на кантар, а в трети според мен е излишно влагане на средства.
Проблемът в България е не дали да се прави а обеднелият народ.... същото е положението и с цената на тока и с много други неща. Не мерете със своят аршин кесиите на другите.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: