• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Напишете въпрос свързан със санирането.
pipbel - майстор
Инста Стик го продавам от две години
А лепи ли МДФ ламперия (панели за коридор) за фибран положен като вътрешна изолация ?
Лепи се по следният начин- нанася се по периферията на листа и във
вътрешността като буквата W. По този начин се постига максимална
повърхнина като се сплеска пепилото е нужно 40% повърхност на сцеп-
ление.Така носи 4 тона на кв.метър и с един флакон изпръскваш 120
линейни метра.http://www.geocel.co.uk/#
Надявам да съм бил полезен
pipbel - майстор
Мдааа, ще взема да пробвам. Дано да е вярно това дето пишат.
После ще докладвам тука.

Typical Product
Properties
INSTA STIK™ MP FC Adhesive adheres most common building materials together including
any combination of :
�� extruded and expanded polystyrene,
�� polyurethane and polyisocyanurate
�� mineral wool
�� plaster , plaster boards
�� concrete, brickwork, stone,
�� wood,
�� metal
�� bituminous membranes,
with the exception of smooth surfaced polyethylene, silicone, oil and grease or similar substrates.
Щом си от Варна, обади се, ще ти направя демонстрация, живея на Генералите.
Dansaver - специалист
Малко опит и от мене:
Досега съм използвал пяна на Максим и ТК. От втората съм по доволен, цената им е горе долу еднаква ~12лв.
Нормално се изкарва 5м2 с една пяна, но ако се увлечеш в пълнене на фуги падаш на 3м2, ако обаче застуди (под 10градуса) разхода се качва и започват проблеми с раздуването затова оптималната t е 20градуса по С.

Предимства:
-един работник по малко от бъркането
-за работа на скеле много по-малко физически усилия, не се "бориш" с кофи и натежели листи изолация.
-става не по малко здраво от лепилата, даже ако няма възможност за дюбели предпочитам с пяна да лепя.
-допълнително намалява t коефициента особено около снадките, всички сме виждали как някой колеги замазват снадките и правят прекрасни термомостове.

Недостатъци:
-определно излиза по скъпо /включвам и неизбежното трошене на пистолети и почистваш спрей/
-ограничен t диапазон на работа от 12-13град. до неповече от 30град. оптимално ---20град. При по-ниски градуси продължава да раздува и в един момент са оказва, че подравнената стена преди пет минути вече е крива и трябва да се притиска и проверява поне 30мин. след залепяна.Зависи и от влажността, но там нямам конкретни наблюдения.
-при по-големи неравности от няколко см. лепиме или на два пъти(с2-ка 3-ка и т.н.) или ползваме лепила
-проблеми при ветровито време - започва да "излита" от изолацията в момента в които я напръскаш и да пада на колегите по главите :lol: :lol: :lol: затова гледам да работя винаги най-отгоре :-D :-D :-D

Извод: Аз лично си довършвах северната страна на къщата с лепило на Стром21 за залепяне, а с пяната пълнех фуги и обкантвах всяка плоскост! Малко дебело ми излезе, но си е за мене, на външни обекти - само с пяна, ако ми искат мнението, ако не --може и кал да забъркаме -- по желание на клиента. :-D :-D
aifos - напреднал
Видях те тази пяна
http://www.tkk.bg/modules/news3/article.php?storyid=248
в момента е на 9,99лв в Практис и понеже ми предстои да си правя топлоизолация , дали някой е ползвал такава ,и коментарите за нея.
javor4o - специалист
aifos написа:
Видях те тази пяна
http://www.tkk.bg/modules/news3/article.php?storyid=248
в момента е на 9,99лв в Практис и понеже ми предстои да си правя топлоизолация , дали някой е ползвал такава ,и коментарите за нея.

Аз я ползвах ,ама нещо не ме изкефи.Става твърда като пластмаса и се чупи-това поне забелязах аз. :crazy:
По добре церезит-нема грешка :-D
javor4o - специалист
добре че беше накрая ](*,)
Spokoiniq - майстор
На ТК в момента в Практис прИмоция на 10 кинта, пуснаха ми я в пощата
Dansaver - специалист
Ако някой смята да лепи с пяна офертата на ТК за 10лв. е отлична, а от пяната съм много доволен!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Лепене на изолация с пяна - мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: